Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Janča6 píše: Více
Ano já je i pošlu, to je pravda, souhlasím. V tom příspěvku jsem si to neuvědomila. S tím sednutím nebyla reakce na nikoho tady, ale na učitelku, ta to po mě požaduje, chtěla ať s ní jdu ve čtvrtek odpoledne někam. ![]()
@Yasmen píše: Více
Ano máte pravdu, kecá se mi to, to upřímně uznávám. Sice nevím jak jste poznala, že nemám život i mimo děti, ale to nechám stranou.
Psala jsem to v souvislosti, že si dítě můžu nechat doma, že si to můžu dovolit. ![]()
Dojděte si k doktorce pro to potvrzení. Ono je to tak, že by pak učitelka musela poslouchat stížnosti rodičů, že má ve škole dítě s vyrážkou nebo s neštovicemi nebo s kdoví čím a těžko by jim to vysvětlovala. Takhle bude mít v ruce papír, který může v krajním případě použít, kdyby, se pak, nedejbože, řešilo, že tam někdo ty neštovice fakt dostal. A rodičům to ukazovat nemusí, vlastně ani nesmí, GDPR pořád platí. My máme potvrzení, že chrchlání a rýma jsou příznaky alergické a že kluk není nakažlivý. Dali jsme to do školky i letos do školy a máme klid.
@arinecka píše: Více
Nám reakce učitelky nepřijde naprosto v pohodě. Nepřijde mi v pohodě, že by chtěla dalším rodičům ukazovat lékařskou zprávu.
Ale že u potenciálně infekčního dítěte chce ujištění, že se o infekční nemoc nejedná (a vysvětlení matky se jí zdá nedostatečné), je pro mě zcela v pořádku. A ujištění dalších rodičů, že dítě není infekční, se mi také zdá v pořádku.
@Anonymní píše: Více
Pak je to jasné. Zkusila bych fotky poslat PLDD a uvidíš. Držím pěsti.
Ja uplne nejsem presvedcena, ze repelent je takovy sajrajt oproti velmi castemu postipani. Komar muze take prenaset boreliozu a i dalsi nemoci, uz se tu pry objevuji i ty jizni komari. Da se vybrat repelent pro deti, drazsi a doma do zasuvky taky. Ja se teda uz tech hmyzich stipnuti dost bojim. Nektere se mi i zapouzdri a nehoji se, byla jsem s tim na koznim. Kolegyne to same. Vim ze na to se neptas.
@Janča6 píše: Více
Ale ona může jen chtít, to je asi tak vše. Vysvětlení se jí zdá nedostatečné? Tak to má teda smůlu. Když to vezmeš kolem a dokola, tak všechny děti v té školce jsou potencionálně infekční.
@tini píše: Více
Děkuju, upřímně bojím se taky. Repelenty jsem pořídila i takové lepší, od jednoho roku, z lékárny, i z DM, ale třeba na noc ji to nechci dávat. Přiznám se, že s repelentama jsem opatrná. Tak jsem dávala jen když jsem někam šli…
@stín katedrál píše: Více
Ne neměla
Počítám s tím, že si je ze školky přinese a nakazí mladšího.
@Lil Kitkatt píše: Více
No ale vidíš, učitelka měla podezření, tak ti zavolala, to je v pořádku. Ty jsi věděla o co jde, a ráno si to s ní probrala. Takže úplně v klidu vyřešeno. Ale aby si učitelka vynucovala potvrzení, a ještě dodala že ho bude ukazovat ostatním rodičům, to je prostě moc.
@lucad77 píše: Více
A ty se divíš, že je vzteklá?
Když musí odpovídat na blbé dotazy, na které se neptala.
Je úplně jedno proč je děcko poštípaný. Tady se řeší chování jedné pi… pardon učitelky, která vlastně ani nemá právo něco takového vyžadovat. ![]()
Diskuzi nectu celou. Ale za mne nesmysl. Ted dostane potvrzeni, a za tyden ji treba postipaji znova, a zase budou chtit potvrzeni, ze tentokrat to opet nejsou nestovice? A rodicum nic v zadnem pripade ukazovat nesmi. Pokud ty jim potvrzeni das, nemaji pravo to nikomu ukazovat, maximalne tak rict, ze videli potvrzeni od lekare o bezinfekcnosti. Ty to ucitelkam davat nemusis, pokud budes ochotna, tak jim to jen ukazes, ale nic bych jim nedavala k ponechani.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Přiznám se, že tohle tady na emiminu nedávám, každá diskuze se nakonec strhne v lynč na zakladatelku, nezažila jsem to poprvé. A co si někdy pročítám, říkám si furt dokola, to některé ženské umí opravdu být takové mrchy??? A to leckteré diskuze jsou úplně nevinné.
Jsem taky anonym, ale s mým nickem bych byla hned rozpoznatelná pro mé známé a nejen pro ně. To prostě nepotřebuju.