Komáří štípnutí ve školce - problém

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
13.9.25 08:50
@ugluk píše: Více

Přiznám se, že tohle tady na emiminu nedávám, každá diskuze se nakonec strhne v lynč na zakladatelku, nezažila jsem to poprvé. A co si někdy pročítám, říkám si furt dokola, to některé ženské umí opravdu být takové mrchy??? A to leckteré diskuze jsou úplně nevinné.
Jsem taky anonym, ale s mým nickem bych byla hned rozpoznatelná pro mé známé a nejen pro ně. To prostě nepotřebuju.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.9.25 08:52
@Janča6 píše: Více

Ano já je i pošlu, to je pravda, souhlasím. V tom příspěvku jsem si to neuvědomila. S tím sednutím nebyla reakce na nikoho tady, ale na učitelku, ta to po mě požaduje, chtěla ať s ní jdu ve čtvrtek odpoledne někam. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.9.25 08:55
@Yasmen píše: Více

Ano máte pravdu, kecá se mi to, to upřímně uznávám. Sice nevím jak jste poznala, že nemám život i mimo děti, ale to nechám stranou.
Psala jsem to v souvislosti, že si dítě můžu nechat doma, že si to můžu dovolit. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
2902
13.9.25 08:55

Dojděte si k doktorce pro to potvrzení. Ono je to tak, že by pak učitelka musela poslouchat stížnosti rodičů, že má ve škole dítě s vyrážkou nebo s neštovicemi nebo s kdoví čím a těžko by jim to vysvětlovala. Takhle bude mít v ruce papír, který může v krajním případě použít, kdyby, se pak, nedejbože, řešilo, že tam někdo ty neštovice fakt dostal. A rodičům to ukazovat nemusí, vlastně ani nesmí, GDPR pořád platí. My máme potvrzení, že chrchlání a rýma jsou příznaky alergické a že kluk není nakažlivý. Dali jsme to do školky i letos do školy a máme klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.9.25 08:56
@Velryba černá píše: Více

Jj vím. Ona chtěla, přála si to.

• Citovat
  • Upravit
14710
13.9.25 08:57
@arinecka píše: Více

Nám reakce učitelky nepřijde naprosto v pohodě. Nepřijde mi v pohodě, že by chtěla dalším rodičům ukazovat lékařskou zprávu.

Ale že u potenciálně infekčního dítěte chce ujištění, že se o infekční nemoc nejedná (a vysvětlení matky se jí zdá nedostatečné), je pro mě zcela v pořádku. A ujištění dalších rodičů, že dítě není infekční, se mi také zdá v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
13.9.25 08:57
@Anonymní píše: Více

Pak je to jasné. Zkusila bych fotky poslat PLDD a uvidíš. Držím pěsti.

• Citovat
  • Upravit
4152
13.9.25 09:03

Ja uplne nejsem presvedcena, ze repelent je takovy sajrajt oproti velmi castemu postipani. Komar muze take prenaset boreliozu a i dalsi nemoci, uz se tu pry objevuji i ty jizni komari. Da se vybrat repelent pro deti, drazsi a doma do zasuvky taky. Ja se teda uz tech hmyzich stipnuti dost bojim. Nektere se mi i zapouzdri a nehoji se, byla jsem s tim na koznim. Kolegyne to same. Vim ze na to se neptas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4643
13.9.25 09:10

Nevím, jestli už to zaznělo - dcera už ty neštovice měla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33576
13.9.25 09:10
@Janča6 píše: Více

Ale ona může jen chtít, to je asi tak vše. Vysvětlení se jí zdá nedostatečné? Tak to má teda smůlu. Když to vezmeš kolem a dokola, tak všechny děti v té školce jsou potencionálně infekční.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.9.25 09:13
@tini píše: Více

Děkuju, upřímně bojím se taky. Repelenty jsem pořídila i takové lepší, od jednoho roku, z lékárny, i z DM, ale třeba na noc ji to nechci dávat. Přiznám se, že s repelentama jsem opatrná. Tak jsem dávala jen když jsem někam šli…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.9.25 09:14
@stín katedrál píše: Více

Ne neměla :kytka: Počítám s tím, že si je ze školky přinese a nakazí mladšího.

• Citovat
  • Upravit
33576
13.9.25 09:36
@Lil Kitkatt píše: Více

No ale vidíš, učitelka měla podezření, tak ti zavolala, to je v pořádku. Ty jsi věděla o co jde, a ráno si to s ní probrala. Takže úplně v klidu vyřešeno. Ale aby si učitelka vynucovala potvrzení, a ještě dodala že ho bude ukazovat ostatním rodičům, to je prostě moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15496
13.9.25 09:40
@lucad77 píše: Více

A ty se divíš, že je vzteklá? :roll: Když musí odpovídat na blbé dotazy, na které se neptala.

Je úplně jedno proč je děcko poštípaný. Tady se řeší chování jedné pi… pardon učitelky, která vlastně ani nemá právo něco takového vyžadovat. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5128
13.9.25 09:44

Diskuzi nectu celou. Ale za mne nesmysl. Ted dostane potvrzeni, a za tyden ji treba postipaji znova, a zase budou chtit potvrzeni, ze tentokrat to opet nejsou nestovice? A rodicum nic v zadnem pripade ukazovat nesmi. Pokud ty jim potvrzeni das, nemaji pravo to nikomu ukazovat, maximalne tak rict, ze videli potvrzeni od lekare o bezinfekcnosti. Ty to ucitelkam davat nemusis, pokud budes ochotna, tak jim to jen ukazes, ale nic bych jim nedavala k ponechani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin