Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Janča6 píše: Více
navíc, fakt chudák dítě, pokud by mi tak šíleně žrali komáři dítě, tak dělám něco, abych tomu zabránila, jak jsem psala - repelent, být venku na jiném místě, vždyť to dítě se několik měsíců nemůže ani dobře vyspat, prý její zábavná činnost - škrábat se
začínám si zase něco myslet, jako obvykle, toto snad není možné
Holky nemyslím že to má od půlky června v kuse!!! Ale že v tomto období kdy jsou prostě komáři tak když ji štípne tak to tak má.
A ne ani mi to nepřijde vtipné. A nikde jsem nepsala, že by to učitelka nebo ředitelka měla vědět.
Reagovala jsem na to, že to jsou neštovice. Ne fakt nejsou. Mám za sebou troje a vypadají úplně jinak!
Mně to teda vůbec jako neštovice nepřijde. takhle vypadají všechny moje štípance od komárů. asi mám teda zřejmě taky alergii, pokud takhle nevypadají normálně. fakt nevím, jak jinak by měly štípance od komárů vypadat, asi si to půjdu vygooglit…
@Anonymní píše: Více
nikdo ti nepíše, že jsou to neštovice, ale VYPADÁ to jako neštovice
@stinga píše: Více
Ach jo. Nemá to v kuse. Objasnila jsem to. Že je to v tomto ohraničeném období. Spí celou noc. Ano ráda se škrábe. Vidí stroupek a ráda ho škrábne.
Ano máte pravdu, toto není možné, ale naopak. S něčím tady přijít znamená dostat se na pranýř i kvůli blbosti.
Jsme hodně na hřišti. Ale ji si prostě komár najde. Proč proste nechápu.
A repelent občas použiji, když jdeme vyloženě do rizikové oblasti - les atd.
Nehodlám tyto sajrajty na dítě patlat. Jinak tyto štípance má zhruba od úterý. Před tím dlouho nic.
Ja som na tvojej strane, hlavne keď je dcera predskolak, takže do škôlky nechodí ako do hlidarny, ale hlavne kvoli vzdelávacej zložke. To ako pre dieťa ktoré má väčšiu reakciu na komára zrazu neplatí povinná školská dochádzka? Či má rodič kvoli každému štípancu chodit k doktorovi? Však to je absurdné - max by som bola ochotná sama napísať cestné prehlásenie o tom, že dieťa má na tele štípance a nie neštovice.
Na druhu stranu, syn je zrovna doštípaný a niektoré fakt ako neštovice v určitej fáze vyzerajú - naleje sa to v strede tekutinou, bolo by to zameniteľné. Akurát ten od komára sa potom v ďalších fázach inak (a rýchlejšie) hojí.
@stinga píše: Více
No taky, ale v létě, když je dítě na lehko to nevím jestli úplně stačí ![]()
@Elfido píše: Více
ale ta učitelka nebo ředitelka vidí to dítě ráno, když ho rodiče dovedou, a když to vypadá jako neštovice nebo dobře - jako nějaké infekční pupínky, tak dítě nemusí přijat, zakladatelka je doma, tak si dítě může nechat den, dva doma,
a některé děti jedou i ve školním roce v září na dovolenou, i když chodí do školy, když holčička nebude dva dny dělat pracovní listy, tak opravdu jí nic neuteče
Souhlas se vším. Akorát právě u těch neštovic není velké teplé zarudlé červené kolo kolem toho jako štípance. Všechny děti měly malé, spíše drobné puchýřky.
Rodič nemá kvůli každému štípanci chodit k doktorovi. Podle mě by stačilo jednou - potvrdit, že dítě má takovou reakci na komáří štípnutí. A ano, je riziko, že někdy v komáří sezóně může dítě mít skutečně neštovice a bude to zaměněno za komáry. Ale vzhledem k tomu, že tato holčička nejspíš příští rok půjde do školy, je riziko, ze se to stane ve školce, minimální.
No a ve škole může nastat stejný problém. Učitelka může chtít dítě poslat domů kvůli pupínkům.
Jenže my tady neřešíme, jestli jsou, nebo nejsou. My řešíme, jestli tak vypadají, a tím pádem má učitelka právo dítě nevzít do školky.
@Janča6 píše: Více
no přesně, učitelka není lékař, vidí dítě s pupínky, tak ho pro jistotu do školky nevezme, což je logické
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.