Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Kup si sedací pomůcku pro ženy po porodu, dříve se používal také plavací kruh. Ale já bych trvala na neschopence kvůli hojení, domluv se s praktikem.
Ja bych si tedy nechala to hojeni zkontrolovat, idealne tam, kde ti ten zakrok provadeli a pozadala je o neschopenku, pripade at ti to vystaveni napisou aspon do zpravy do doporuceni pro tveho lekare. Asi to nebude ok, aby jsi pracovala s velkou bolesti.
Nemám osobní zkušenost s žádnou gynekologickou operací, ale pokud máš bolesti, měl by být praktik rozumný a neschopenku napsat…
Já jsem po gyn operaci sedávala na nafukovacím kruhu. Zkus to.
@Cirrus fibratus píše: Více
Ta bolest má něco signalizovat - bolí to, protože tělo si žádá o zhojení. Jako 12 hodin vkuse sedět na šití mi přijde fakt moc, to musí pochopit každý rozumný doktor.
@Veveří píše: Více
Souhlasim, stejne tak bolest muze signalizovat komplikaci v hojeni. A pokud jeji lekar odmita vystavit neschopenku, navrhla jsem jinou cestu, jak ji ziskat.
Mela jsem neschopenku 3 dny, po propusteni z nemocnice presla neschopenka k me obvodni gynekolozce a ta mi ji ukoncila ze ji nepotrebuji. Musim pocitat s tim ze to bude bolet, nejvic me dostala slova, po porodu vas to taky bude bolet a budete muset skákat kolem ditete.
Po jejich slovech jsem se rozhodla prejit jinam, je musim nekoho sehnat kdo me po operaci prijme. Na kontrolu v miste kde ki operaci delali jdubaz za 14 dni.
Ten sedaci kruh určitě vyzkousim. Zkusim tedy zatim detsky nafukovaci.
Ahoj, najde se tu někdo komu odstraňovali poševní přepážku? jsem týden po operaci a stále nemohu sedět. Byla jsem šita vstřebatelnými stehy, chtěla jsem neschopenku alespoň na 14 dní. Dělám v kanceláři, vytváření faktur a dokladů a zadávání informací u počítače 12 hodinové sezení u počítače. Dr mi ji nenapsala že to není důvod mít neschopenku. Jak jste řešily případné sezení. Snažím se chvili u pocitace alespon klecet ale fungovat se tak prostě nedá.