Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak pokud si to pořádně vydrbala (nejsou tam smitka) a desinfikovala jodem nebo betadinem…nemělo by s enic stat, pokud to nekrvaci, neni to na siti, tak by Ti s tim v nemocnici neudelali nic víc. Jen to sádlo bych vynechala- umyj to, desinfikuj a nech dychat! Sadlo ne-e.
Hlavně klid bude to ok ![]()
Proč sádlo
, to sundej…
Jinak bych se nebála je to jako každá jiná odřenina, navíc pejsek je očkovaný, bude to dobré.
holky,tak díky moc…já hned vyšiluju, když nepadám, tak zase tohle ![]()
Navíc i miminko je dobře chráněné, placenta mu „filtruje“, co se k němu až dostane - samo jsou infekce, které projdou, ale příroda je dost chytrá, aby z odřeného kolena se k němu nic nedostalo, jejím cílem je nás množit a kdyby miminkům mohla ublížit odřenina (i když škaredá), tak by nás tu tolik nebylo ![]()
Jak uz psaly holky,to sadlo rozhodne ne, ranu ucpes a je tam vetsi riziko infekce, jinak z te odreniny si nedelej velkou hlavu,imunitni system si s timm poradi,pokud jsi to dobre vycistla tak by nemel byt problem.
Zanet tam mit asi budes,bude to cervene a mozna trochu otekle,ostatne jako vsechny oderky,ale melo by to do tydne prejit,pokud ne,nebo v pripade ze by to zacalo moc bolet a hnisat bych pro jistotu vyhledala lekare,protoze by se mohlo jednat o stafylokokovou infekci a to neni legrace.Tim ovsem nechci strasit.
Preji brzske uzdraveni ![]()
no já se bojím spíš toho, že pod psími drápy je spousta bacilů…vždyť šlápne do všeho…ale máš pravdu, mimi je určo chráněné..ještě jednou díky ![]()
Pokud je to povrchová rána, tak nepanikař, jenom kdybys dostala horečku nebo ti to začlo hnisat a bolet, tak jeď na pohotovost, ať nemáš otravu. Ale věř, že to bys hned poznala… ![]()
Ahoj jak píší holky pořádně to odezinfikuj a nech to volně dýchat hlavmně to ničím nepřekrývej v těhlech v edrech by to akorát mokvalo,a to sádlo sundej to ti tam akorát způsobí problémy v hojení tkán ti ztukovatí a nebude se hojit,takže sádlo dolů!! ![]()
A proč necháváš psa projít každým ho.nem?
Nešil,jak už tady holky psaly,normálně ránu vyčisti,vydesinfikuj ( žádný sádlo ) a buď úplně v klidu,pro sychr a pro všechny případy,ty určo jsi očkovaná proti tetanu že ano? Nic se neděje.
Ahoj maminky, právě mě hodně podrápal náš pes
byli jsme venku, seděla s ním na lavce a kolem šel jiný a náš vystartoval. Jak jsem se ho snažil držet a krotit, tak mě parádně sekla přes nohu a mám rozseklé koleno…je to rána cca 10 cm, hodně mě začala téct krev, sotva jsem se dokulhala domů
doma vymyla, vydesinfikovala jodisolem a potřela sádlem…teď to štípe…jenže já plaším, protože jsem ve 32.týdnu těhu bojím se, aby se něco nestalo…náš pes je očkovaný, ale projde po zemi každým ho.nem,traávou, však rozumíte…myslíte, že to stačí ta desinfekce, abych něco nepřenesla na malého
díky za reakce