Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím všechny, tak jsem před 3 týdny zjistila, že jsem konečně těhotná
![]()
Radost samozřejmě obrovská, 2 týdny naprostého vznášení se na obláčku, však to holky znáte.
Zítra jsem objednaná na velkou prohlídku, kdy dojde odběru krve, vystavení těhu průkazky a samozřejmě i VÁŽENÍ ![]()
Dneska jsem cvičně stoupla na váhu a zděsila jsem se. Při mé výšce 180 cm vážím ...... no přes sto kilo
. Holky já mám takový strach, že bude mít dr. blbé kecy, že nepůjde mimi přes špeky vidět na ultrazvuku, že před porodem neprojdu dveřma.
Já vím, že jsem na to měla myslet dřív, ale jsem prostě macatá odjakživa.
Chtěla jsem se proto zeptat, jestli tu náhodou nění nějaká XXL těhulka nebo mamina, která by mi mohla říct, jak se k ní v těhotenství chovali, jestli neměli blbé narážky, jak to bylo na ultrazvuku, 3D ultrazvuku a kolik za těhotenství přibrala.
Prosím ty „hubené“ aby mě ušetřily přednášek a pohrdavých zpráv. Už tak jsem dost v prdeli.
Taky bych byla vděčná za tipy, jak přibrat co nejmíň.
Děkuju moc holky
Co blázníš!!! ![]()
Já mám také 180cm a při těhotenství jsem měla přes sto a nikdo neřekl ani slovo…
V přibírání jsem trochu exot, v prvním těhu jsem zhubla 16 kg, v druhém jsem zhubla 14 kilo a s dvojčaty jsem měla úspěch a přibrala jsem devět kilo. Takže doktoři spíš řešili jak mně zachránit před dehydratací a chcípnutím na nízký tlak, než moje špeky.
Ultrazvuk je úplně v pohodě s dvojkama jsem chodila každé tři týdny a nikdy žádný doktor neřekl, že by je neviděl. Byla jsem i na 3D a super!
Můžu ti říct, že když jsem s dvojčaty dva dny před porodem ležela v nemocnici, tak jsem tam byla ještě s normální postavou…
Některé ženské byly fakt ,,velké,, včetně popraskaného břicha a oteklých nohou…
Buď v klidu a hlavně nestresuj…
![]()
Ahoj,asi nejsem přesně ten,koho hledáš,ale jestli malinko můžu poradit,abys tolik nepřibírala-tak se snaž jíst hlavně co nejvíc zeleniny,s ovocem bych to nepřeháněla,ale až budou melouny,tak si klidně dej.
A pak taky pohyb,denně nějakou delší procházku,nemusí to být nic náročného,a pak třeba těhotenské cvičení na míčích,které není tak moc náročné.Nebo i břišní tance.
Jinak to,kolik přibereš se někdy nedá úplně moc ovlivnit,pač dost z váhy je plodová voda,mimi,placenta,zadržená voda.
A tím,kolik vážíš se tolik nestresuj ![]()
A na doktory se vyprdni ![]()
Ahoj, otěhotněla jsem se 103kg, Dr mi řekl, že v těhu váhu neřeší. Při utz sice prohodil, že to jde trochu uř vidět, ale rozhodně to neříkal jako výčitku, spíš jako vysvětlení. Teď ke konci dost přibírám, protože zadržuju vodu a zase mi říkal, že ať si buchtu klidně dám, ale ať omezím pitý režim.
Takže bych se tím moc nestresovala, teď s tím stejně nic neuděláš, tak co ![]()
Ahoj, neboj se nic, s žádnou diskriminací sem se nesetkala, naopak. Sem teda o něco lehčí, ale taky o 10 cm menší. Dokonce když sem byla ve 12tt na velkém utz tak sem doktorovi když mi řekl at si jen vyhrnu břicho řekla že to asi nebude přes ty faldy vidět a on mi na to řiká: jaký faldy? a že prej sem ženská jak má být
A on měl asi tak 65kg
Nejvíc sem se hrozila v porodnici jak na mě budou koukat jak na slonici, ale nakonec sem přibrala za těhu jen 7kg a ty co přibraly 25 se mi docela vyrovnaly, takže pak už to zas takový trauma není, jelikož to už na to těhu můžeš svést.Ted sem těhu podruhý a mám ještě o 10kg víc a nabrala jsem 15, za 3 týdny mám termín, fakt to chce se na to povznést, je to jen o psychice. Ale jak řikám , myslím že doktoři to moc nevnímaj, spíš jde o tebe, když se pak ještě s tím panděrem snažíš vysoukat na kozu ![]()
Ahoj.
Klídek. Já mám i po porodu přes sto kilo a nikdo mi nikdy nic neřekl. Jen když jsem chtěla vědět zda to bude kluk nebo holka. Tak doktorce trvalo déle to zjistit. ![]()
Jinak za obě těhotenství jsem přibrala jen pět kilo. Takže to pro mne byla píš dieta.
Ale jedla jsem normálně. Rozhodně žádné omezování. A my silnější mamči máme výhodu. Pokud nejíme, protože to nestihneme, tak mimčo si to vezme ze zásob. Takže klídek a užívej si to. ![]()
Ahoj, taky se může stát, že přibereš jen pár kilo a zbytečně se děsíš předem. Jinak pokud se nedrží vyloženě dieta (třeba na cukrovku), tak si myslím, že ta váha se zas tak ovlivnit nedá. Já nemám žádné těhotenské chutě, jím normálně, spíš zdravě, ale úplně svatá nejsem, chodím na procházky a za minulý měsíc jsem přibrala 3,5 kg, tenhle měsíc ani ne 1 kg. Před těhu jsem měla celkem normální váhu, mohla bych mít o pár kilo míň, ale při ultrazvuku mi taky vždycky napsali do zprávy „zhoršená vizualizace“. K váze v těhotenství nikdo neměl žádné připomínky. V těhotenství se nic zásadního nedoporučuje, hlavní je, aby se dařilo dobře miminku. Že bude mít někdo blbý připomínky se ale stát může. Jenže to může mít k čemukoliv (viz. naše sestra v poradně, ta je na to expert).
Ahoj, se stydím, já při výšce 185 jsem před porodem se vyžrala z 93 až na 118 kg
Gynekolog byl fajn, nikdy neměl kecy i když jsem se vážila každou prohlídku, akorát mne jednou poslal na krevní vyšetření a mlel cosi o nadváze
, že je to taky rizikový faktor. Měla jsem problémy s tripple testy, tak jsem musela jít na konziliární UZV jinam a tam ten doktor napsal do zprávy, že vše je OK, ale že obezita a jizvy na děloze z předchozích císařů mohou zkreslit obraz UZV (přitom císaře nemám) a to je tak všechno, kdy se o tom někdo zmínil. V porodnici taky v pohodě, ale vybírala jsem si porodnici s nejlepšími referencemi a jela do ní světa kraj ![]()
Tak se neboj, říká se, že silnější maminky pak tolik nepřibírají, mně to teda nevyšlo, ale tobě třeba jo.
V porodce jsem nechala 10 kg a kojením teda taky moc nehubnu, mám prcky 2 měsíce a 2 roky, manžela věčně v tahu, babičky nejsou ale snad v září došetřím na orbitrek a vrhnu se na hubnutí pohybem
![]()
Ahoj,prosím Tebe,žádný stres!já měla při prvním i druhém těhu přes 100kg a nesetkala jsem se s žádnými blbými řečmi!!!a to jsem při druhém těhu prošla hooodně doktory…Buď na sebe hrdá a jenom se těš na miminko!!!těhu je nádherné období,tak si ho nenech ničím a nikým zkazit! Přeju moooc štěstí a všechno dobře dopadne ![]()
já měla v těhu přes sto kilo a spíš než bych přibírala, tak jsem hubla, nakonec jsem teda těsně před porodem natolik zadržovala vodu, že jsem to zase přibrala. Při kontrolách to nebyl ani nijak problém, trochu nepříjemné bylo vyšetření na genetice, ale takovou zkušenost s oním doktorem mají i hubené těhulky. V porodnici jsem se teda díky obezitě setkala s neskutečně zlou reakcí a je pravda, že se mi i hůř točily monitory, ale jinak si nemyslím, že by obezita byla nějakou překážkou v těhu. Krevní testy jsem měla v pohodě.
Marfuška
ahoj, ja som v 34. týždni, počiatočná váha 100kg, súčasná 104. Kolko priberieš sa ovplyvniť moc nedá, napríklad ja sa konečne nekontrolujem pri jedení (do tehotenstva som sa neustále pokúšala o diéty) prírastok na váhe len 4 kg.. Asi mi to mimčo a hormóny naštartovali metabolizmus
Všeobecne sa hovorí, že vačšie tehulky priberú menej ako štíhle ![]()
Jo a koupila jsem si v těhu tričko s nápisem „maminka papá, protože JÁ mám hlad“ ![]()
Anonymní píše:
Jo a koupila jsem si v těhu tričko s nápisem „maminka papá, protože JÁ mám hlad“
Ahoj Mishelko, pisu anonymne - nemusi to o me kazdy vedet ![]()
Ja jsem pri otehotneni 104 kg a 168 cm (vim, vim ![]()
Vim, jak se citis, co zazivas, mela jsem to uplne stejne! Strach z vazeni, nadavek, posmesku…
Mimi videt bude, dela se ze zacatku vnitrni utz a pak jen ve 20.tt trvalo dyl zjistit pohlavi. Za tehu jsem pribrala na 113, z porodky odchazela se 106, kojila jsem rok a za tu dobu nabrala 9 kg. Takze tak ![]()
Anonymní píše:
Jo a koupila jsem si v těhu tričko s nápisem „maminka papá, protože JÁ mám hlad“