Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Mobi: úplně přesně vím, jak se cítíš. Já jsem začala zvracet v 6 týdnu a zvracela jsem až do 21 týdnu. První 2 měsíce cca 1-2× za hodinu, i v noci, byla jsem vyčerpaná, zhubla 13 kg (jaký paradox, musím být těhu, abych zhubla
). 2 týdny jsem vůbec nic nedala do pusy a byla na kapačkách. Mám výhodu, že jsem gynekoložka, takže jsem se léčila doma, jinak bych byla ve špitále. Po 2 měsících jsem začala zvracet tak 5×denně, to jsem se vracela do práce, a pak po 1 měsíci jen 1×denně vždy večer. Torecan mi nepomáhal, nakonec jsem skončila u injekčního Deganu, který není moc v těhu dobrý, ale vzhlede k tomu, že mi šlo o život, tak na noc jsem si ho pichla, abych se alespoň vyspala. Nechci strašit, můj případ bych opravdu maligní zvracení jak z učebnice. Nedá se nic dělat, jenom vydržet. I já jsem manželovi říkala po 3 dnech, že to nedám a zvládla jsem to.
Lucko: máš krásné bříško. Na mně to pořád není moc vidět, všichni si myslí, že jsem jenom tlustá a to jsem trošku víc těhu než ty. ![]()
Jo a pokud by jste někdo měl blízko do Nemocnice Ostrov, máme taky krásné pokojíky na šestinedělí. Také max 3 maminky, TV, lednice, internet za jednorázový poplatek 100kč, na každém pokoji WC+sprcha a 4 nadstandardy, kde je jenom 1 mamča. Také porodnici máme po rekonstrukci. J8 budu rodit tady, protože jsem tam tvyklá na personál. Tak zatím papa, držím všem palce.
![]()
dělám u zahraniční firmy ekonomickou a personální ředitelku.
Nebooooj, o mimi bude skvěle postaráno… mamča mi nastoupila v dubnu do předčasného důchodu a drahý si může taky práci přizpůsobit svému času, takže když budu v práci, tak s mimískem bude máma a nebo drahý…
Bohužel nejde, abych zůstala doma… máme velkou hypotéku, leasing na auto atd… však to znáš… a kdybychom čekali, až to splatíme, tak budu v přechodu… už i tak jsem na mimčo docela stará a fakt se to nedalo odkládat ![]()
lucienne píše:
ooooooooou a co delas za praci?a kde budes mit mimco?
arcan dekuji.
je to akorat dobry strih satu, ktery to brisko zvyrazni a ostatni zase neni videt
teda cetla jsem jak sis uzivala s tim zvracenim. to musela byt hruza. ja zvracela dvakrat celkove. míno tak to je fajn ze si to babicka tak zaridila. urcite se moc tesi vid
my mame teda taky plno placeni, zatim se spoleham na manzela a uvidime jak to pujde. treba si najdu nejakou brigadku nebo zacnu prodavat obrazy ![]()
No my máme také hypotéku, takže se po mateřské musím alespoň částečně vrátit do nočních služeb. Už to vidím, odejdu odpoledne z domu, celou noc budu makat a pak od rána zase s malým. No nedá se nic dělat. Hypotéka se platit musí, manžel nevydělává tolik, abychom to zvládli pouze z 1 platu a při rodičáku to je hrůza. Bohužel rodiče mám na Slovensku a od manžela na moravě a já žiju u Karlových Varů, takže s hlídáním dost problém. ![]()
Luci, jasně, že se babi těší… je úplně posedlá… bude to její druhé vnouče po 17ti letech a asi i poslední, protože segra děti nechce… krom toho jsem když se mi pubík před sedmnácti lety narodil žila do jeho 3 let v zahraničí, takže si miminka moc neužila… tak se na to to doslova třepe ![]()
S těma hypotékama je to maso holky… ale tak někde bydlet musíme, že
![]()
Arcano, to tě lituju, že nemáš babičky po ruce… já to znám, když jsem byla poprvé těhotná a narodil se pubík. Žila jsem v zahraničí, mamka byla daleko, tchýně nefunkční, byla jsem na všechno sama… byl to masakr… ![]()
jo jo, rodičák je almužna… a i když drahý vydělává docela dobře, tak ten můj plat by nám fakt chyběl… a taky chceme mimískovi něco dopřát a něco našetřit, takže se to fakt nedá z jednoho platu… to by bylo fakt jen z ruky do huby a to se mi teď v mých 37ti letech fakt už nechce ![]()
lucienne píše:
je to ted tezky nosnad to nejak obstojne zvladnete
jee tak to se bábi vyřádí
moje tchyne je ucitelka ve skolce takze pres prazdniny je celou dobu na chalupe.
juuu už se moc tesim na Lili, pěkně mě tu okopává a ráno měla škytavku chudinka. jeste 2 mesice a kousíček ![]()
to je krása Luci
už se taky těším až mě (doufám, že Emmička) poprvé nakopne
![]()
lucienne píše:
jee tak to se bábi vyřádímoje tchyne je ucitelka ve skolce takze pres prazdniny je celou dobu na chalupe.
juuu už se moc tesim na Lili, pěkně mě tu okopává a ráno měla škytavku chudinka. jeste 2 mesice a kousíček
je to vazne krasny pocit.
moc ti holcicku preju když už jednoho pubertaka doma mas ![]()
já už ani napamatuju jaký to je pocit, když tě miminko nakopne… ale tak snad bude u nás všechno ok a za pár týdnů taky dostanu pěknej kopaneček
![]()
Luci, děkuju… hrozně moc si přeju holčičku… a drahý taky… o babičce ani nemluvím ![]()
lucienne píše:
je to vazne krasny pocit.moc ti holcicku preju když už jednoho pubertaka doma mas
my si taky prali hodne holcicku, pak nam to bylo jedno, jen jsme to chteli vedet
porad se schovavala mrška. no jsem zvedava jestli je ted na utz ve 30 tydnu neco nepřiroste ![]()
tak snad néééééé… budu ti držet palečky Luci ![]()
Holky tady říkaly, že při dobré konstalaci by to mohl dr. vidět už na NT screeningu… ten mám za 14 dní, tak jsem napjatá ![]()
lucienne píše:
my si taky prali hodne holcicku, pak nam to bylo jedno, jen jsme to chteli vedetporad se schovavala mrška. no jsem zvedava jestli je ted na utz ve 30 tydnu neco nepřiroste
míno ja bych na ten tip z NT moc nedala. mne rekli na NT kluka a ve 20 nebylo nic videt a ve 27 jasna holcicka
takže rozhodne nejit ve 12tydnu nakupovat pouze modrou nebp ruzovou (ale ja to vydrzela pouze proto ze jsem stale doufala v holcicku ![]()
tak pokud by mi teď řekli kluka, tak jim stejně neuvěřím… a do porodu budu doufat, že se spletli a bude to ta holčička
![]()
ale zvědavá jsem jako stará opice ![]()
lucienne píše:
míno ja bych na ten tip z NT moc nedala. mne rekli na NT kluka a ve 20 nebylo nic videt a ve 27 jasna holcickatakže rozhodne nejit ve 12tydnu nakupovat pouze modrou nebp ruzovou (ale ja to vydrzela pouze proto ze jsem stale doufala v holcicku