Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Max je nádherné jméno… a bude to Maximilian nebo Max?
arcanobacterium píše:
Paji 500g ve 22 týdnu je v normě(náš malý měl ve 23 týdnu 600g, pak ve 29t 1240g). Po sonu ve 30-32 týdnu se dá přibližně vypočítat porodní váha, takže já to budu vědet za týden. Malý se bude jmenovat Max. Vybírali jsme hodně dlouho a toto jméno se líbilo všem v rodině, tak už mu zůstalo.
ahoj pajo! vitam te
na vychrtly barbiny co nemaji nic jineho cim se chlubit nez postavu hod bobek ![]()
Míno, bude to Max. Dnes jsem celý den uklízela a jsem úplně zničená. Do toho to vedro. Zatím nemám oteklé nohy, ale ono to přijde.
Pajo, také gratuluji ke chlapečkovi. ![]()
Tak holky, všem přeji hezký večer a Hezké sny. ![]()
Ahojky všem těhulkám. My jsem po 2screeningu, máme skoro 2kg, ale pořád nevíme co čekáme…mimínek se schovává a nožky má do tureckýho sedu
, tak se asi necháme překvapit. Neni to tedy tím, že by nebylo dobře vidět, ale že mrnous dělá gymnastiku
. Závidím Vám hoklky mateřskou..já jsem bohuel dopadla tak, že jsem otěhotněla a zkončila v práci, tím pádem jsem na úřadu práce a celou dobu vše táhne můj přítel. Po porodu mě čekají 4roka doma a podpora 4000,§katastrofa:( Tak se opaatrujte v tomhle teple a dobrou ![]()
Max je hezké jméno
Jedna kolegyňka z předporodního kurzu taky čeká chlapečka a mají pro něj připravené jméno Max. My se s manželem už kdysi dohodli, že jméno pro kluka vybere on, takže zatím jméno nemáme
Ale vypadá to na něco tradičnějšího, možná rodinného ![]()
Hanysek1 - Tak to čekáte malého/malou gymansta/ku
To s tou podporou mě mrzí, je to bída, tenhle systém. Měla jsi hned po odchodu z práce do 7 dnů nastoupit na nemocenskou (rizikové těhotenství),měla bys po celou dobu těhotenství aspoň nějaký příjem, a myslím, že by se ti pak mateřská vypočítávala z posledního zaměstnání… Každopádně vám držím palce, abyste to s přítelem zvládali, hlavně aby mimčo bylo v pořádku ![]()
arcanobacterium píše:
Míno, bude to Max. Dnes jsem celý den uklízela a jsem úplně zničená. Do toho to vedro. Zatím nemám oteklé nohy, ale ono to přijde.
Pajo, také gratuluji ke chlapečkovi.
Tak holky, všem přeji hezký večer a Hezké sny.
ahoj holky, omlouvám se že vám sem lezu
jen jsem se chtěla zeptat - jsem taky totiž XXL těhule
momentálně konec 14tt, a zajímalo by mě od kdy a kolik jste začaly přibírat na váze…já mám furt svoji výchozí váhu, někdy o kilo nebo dvě míň
hanysku at ti privydelek vyjde
loka ja jsem 30tt a jeste jsem nepribrala
tak ti preju at je prirustek co nejmensi ![]()
lucienne je to je nádhera, no upřímě doufám že se vypní takové to pravdilo že když se v těhu silná holka nepřejídá že většinou přibere minimum a nebo nic, to by bylo úžasný ![]()
ale ja vazim vazne hodne
110 kg, takže to by byla ostuda kdybych jeste pribrala treba 15 kg. mela bych se podle tabulek vejit do tech 7. to bych na sebe byla hrda.
mimochodem jim mnohem casteji než dříve, coz je asi dobre, ale zachutnalo mi sladke ![]()
taky v to doufám… snad to klapne… zatím mám mínus 2 kila a to nezvracím a jím pravidelně. Občas si dám i zmrzku ![]()
loka píše:
lucienne je to je nádhera, no upřímě doufám že se vypní takové to pravdilo že když se v těhu silná holka nepřejídá že většinou přibere minimum a nebo nic, to by bylo úžasný
Ahoj holčiny
koukám, že se to tu zase rozjelo. Já jsem v 10. tt a zatím se mi teda podařilo nic nepřibrat. Podle toho, jak mi ale vylízá břicho, vypadám tak na 5.měsíc. Taky se držím toho, že snad přiberu co nejmíň. V minulém těhu jsem odcházela z porodnice s původní váhou.
Míno onehdy se po Tobě už sháněly holky na únoru, ale je možné, že jsi se tam už vyskytla, nemám čas dočítat.
Ahoj Hanulko,
to jsem ráda, že tě vidím… taky mám pupčák jako v šestým
ale naštěstí na váhu jsem nepřibrala, dokonce mám mínus dvě kilečka… tak doufám, že ani nepřiberu…
Na únor se mi nějak nechce… je tam moc holek a je to takové neosobní… krom toho mě tam některé děsně štvou, jak se sypou z každého prdu (s prominutím)… děsně mě nebaví číst koho kde píchlo a jak se z toho sype… jsou tam většinou mladý pipky a já jsem asi na jejich „oduševnělé“ diskuze příliš stará.
Ale tebe ráda vidím
stejně tak jako třeba Mobifilinku… ta je taky fajn baba ![]()
Hanule79 píše:
Ahoj holčiny
koukám, že se to tu zase rozjelo. Já jsem v 10. tt a zatím se mi teda podařilo nic nepřibrat. Podle toho, jak mi ale vylízá břicho, vypadám tak na 5.měsíc. Taky se držím toho, že snad přiberu co nejmíň. V minulém těhu jsem odcházela z porodnice s původní váhou.
Míno onehdy se po Tobě už sháněly holky na únoru, ale je možné, že jsi se tam už vyskytla, nemám čas dočítat.
Ahoj Loka
Já už jsem tady psala, že jsem otěhotněla na 116kg (to jsem se právě s vervou pustila do hubnutí). Od 6-cca 21 týdne jsem zvracela (2 měsíce opravdu strašně 20-30×denně) a zhubla jsem 13kg. Momentálně jsem ve 32 týdnu a mám pořád 1-2kg minus, tak uvidime. Nebývá bohužel pravidlem, že XXL maminky naberou méně, ale pokud nebudeš cíleně mlsat a budeš jíst normálně, tak se to dá zvládnout. Porod nebývá problém, ale pokud má někdo nad 130kg (už jsem se setkala v praxi i s mnohem větší mamčou), tak může mít problém najít porodnici, kde porodí. Jedná se o to, že standardně mašiny na anestesii jsou do 130kg a porodnice nechtějí riskovat, že pokud by došlo k císaři, nebude mašina stačit a nekomu se ublíží.
Jinak gratuluji k těhotenství a přeji jen to nej. ![]()
Míno: Max byla moje druhá volba. Chtěla jsem Olivera, ale manželovi se to nelíbilo.
![]()
tak u Olivera bych měla strach, že mu budou říkat děcka Oline… to bych asi nedala… ale Max je super
![]()
arcanobacterium píše:
Ahoj Loka
Já už jsem tady psala, že jsem otěhotněla na 116kg (to jsem se právě s vervou pustila do hubnutí). Od 6-cca 21 týdne jsem zvracela (2 měsíce opravdu strašně 20-30×denně) a zhubla jsem 13kg. Momentálně jsem ve 32 týdnu a mám pořád 1-2kg minus, tak uvidime. Nebývá bohužel pravidlem, že XXL maminky naberou méně, ale pokud nebudeš cíleně mlsat a budeš jíst normálně, tak se to dá zvládnout. Porod nebývá problém, ale pokud má někdo nad 130kg (už jsem se setkala v praxi i s mnohem větší mamčou), tak může mít problém najít porodnici, kde porodí. Jedná se o to, že standardně mašiny na anestesii jsou do 130kg a porodnice nechtějí riskovat, že pokud by došlo k císaři, nebude mašina stačit a nekomu se ublíží.
Jinak gratuluji k těhotenství a přeji jen to nej.
Míno: Max byla moje druhá volba. Chtěla jsem Olivera, ale manželovi se to nelíbilo.