XXL těhule

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Pajalena
13.7.11 12:38

Ahoj holky, taky se přidám k vám do diskuse. Dokážu se úplně ztotožnit s pocity zakladatelky a mnohých z vás;-)

Jsem taky XXL těhulka. Mám 180 cm, na začátku těhotenství jsem měla 94 kg, ale během prvních tří měsíců jsem přibrala 11 kg, teď jsem ve 23. týdnu a od té doby jsem nepřibrala nic… Vůbec netuším, proč jsem tak nakynula hned v prvním trimestru, bylo mi ze všeho špatně, moc jsem toho nejedla, protože bych to hned vyzvracela…a šup, 11 kg nahoře :oops: Ale gynekolog mi říkal, že některé ženy to tak mívají - záplava hormonů, které tělo nezná a šup - je to tady.

A taky mi na utz píšou do zprávy - špatná echogenita, špatné akustické podmínky atd. Ale na to nemají vliv jen špeky, ale třeba i plyny ve střevech, což je moje těhotenské prokletí… ale to vám žádný z doktorů neřekne, většinou to svedou na obezitu/nadváhu atd. Moje drahá polovička říká, že se tím doktoři jistí… :think:

Taky mám trochu strach z reakce doktorů, ale většinou mi všichni říkají, že jsem prostě velká - mám široká ramena i pánev (měření na začátku těhu bylo vždy 1 cm nad potřebným číslem), v hrudní oblasti mi příroda taky v těhu dost nadělila;-) A taky vyšiluju, když na mě hubené těhule pohrdlivě koukají úkosem:zed:

Jsem moc ráda, že nejsem s těmito pocity sama, hned se mi trochu ulevilo :-D Doteď jsem si myslela, že jsem exemplární odstrašující případ :roll:

• Citovat
  • Upravit
20807
13.7.11 12:54

Paji, vítej :hug: :hug: :hug:
Ne nejsi ani zdaleka jediná… a na hubené těhule se vyprdni… ať si koukaj… asi ještě neviděli pořádný kus pěkné ženské :palec: :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5575
13.7.11 13:16

Ahoj Paji
To, že my gynekologové píšeme, že je špatná echogenita je přesně o tom, že se musíme jistit (bohužel žádné sono ti nezaručí, že se na vše přijde). Bohužel slabší ultrazvuky, které má většina gynekologů (protože jsou naprosto dostačující a opravdu dobrý ultrazvuk stojí cca 2-5 milionů) přez naše špíčky nezobrazují vše naprosto dokonale (a není to střevama, přez ty je vidět celkem hezky). Vyšetření se udělá, vše zkontroluje, ale př. nevytiskne se hezká fotka, protože to tam prostě není dobře vidět. Mně to psali i na genetice, kde měli ten supr špičkový ultrazvuk a vše bylo krásně vidět, ale s tím se musíme smířit. Já jsem si řekla, že se v těhu nebudu stresovat, najím se normálně, snažím se nepřejídat. Po těhu skusím zase zhubnout, tak ubidím, zda se to konečně povede. Přeji moc zdaru. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pajalena
13.7.11 13:27

Ahojky:-) Hm, ale to s tím nadýmáním a plyny a sníženou viditelností mi říkal můj gynekolog :think: Že by mě chtěl jen utešit? :nevim:

Ale je pravda, že se ty utz mašinky liší, většinou mě tedy ten můj mudra posílá na vyšší pracoviště s lepším utz, kde mně - coby laikovi - přijdou ty obrázky celkem jasné :-) Ale nemůžu to porovnávat, nevím, jak je vidět u XS maminek :wink:

Jinak se taky nepřejídám, mrňous (naštěstí) zcela odmítá sladké, takže zeleninujeme a ovocujeme, a máme rádi mléko a maso, po tučném je nám těžko - takže uvidíme, kam nakonec tu ručičku váhy posuneme :-P

A chápu, že žádný mudr a ani utz nemůže zaručit zdravé miminko. A chápu, že na gynekology a porodníky jsou kladeny dnes hrozné nároky :roll:

• Citovat
  • Upravit
5575
13.7.11 13:53

To jo, bohužel gynekologů a hlavně těch, kteří mají sílu pracovat v nemocnici je velmi málo, proto je to ťežké (nebudu si stěžovat na platy, já jsem celkem spokojená, ale odpracovat 350-380hodin měsíčně mě ubíjelo), ale já tu práci miluji, takže se občas musí člověk i obětovat.
Mně na sonu břichem nebylo vidět skoro nic asi do 14-15 týdne, dělali mi vždy vaginálně, tam je sonda blíže děloze a pohyby střeva jí nevadí. U XS maminek je vše vidět krásně (máme taký střední ultrazvuk), ale to je jedno, no tak nebudu mít plno fotek, stačí mi z genetiky.
Já mám taky více chuť na zeleninu a taky se mi po tučnějším jídle dělá těžko. Zatím jsem nabrala 11kg, na začátku těhu jsem zhubla 13kg, tak uvidím, co bude dál. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20807
13.7.11 14:00

tak to jsi mě docela vyděsila teď, že do 14-15 týdne nebylo nic přes břicho vidět 8-o
mám jít ve 13. týdnu na NT screening na vývojové vady… myslíš, že dr. nic neuvidí?

arcanobacterium píše:
To jo, bohužel gynekologů a hlavně těch, kteří mají sílu pracovat v nemocnici je velmi málo, proto je to ťežké (nebudu si stěžovat na platy, já jsem celkem spokojená, ale odpracovat 350-380hodin měsíčně mě ubíjelo), ale já tu práci miluji, takže se občas musí člověk i obětovat.
Mně na sonu břichem nebylo vidět skoro nic asi do 14-15 týdne, dělali mi vždy vaginálně, tam je sonda blíže děloze a pohyby střeva jí nevadí. U XS maminek je vše vidět krásně (máme taký střední ultrazvuk), ale to je jedno, no tak nebudu mít plno fotek, stačí mi z genetiky.
Já mám taky více chuť na zeleninu a taky se mi po tučnějším jídle dělá těžko. Zatím jsem nabrala 11kg, na začátku těhu jsem zhubla 13kg, tak uvidím, co bude dál. :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5575
13.7.11 14:06

Míno mně to dělali na genetice, tam měli supr ultrazvuk. Na našem ve špitále bylo sice vidět, ale nic moc, fotky nemám žádné. Neboj ve 12-14 týdnu se kontroluje hlavně NT, nasální kostičky, pulzy (srdíčko se nedá zatím hodnotit), zda má mimi 2 ruce a nohy, jeho délka (CRL), placenta a množství plodové vody. To bude vidět, jenom asi nebudeš mít fotky. Dá se to vše udělat i vaginálně, tam je to vidět všechno krásně. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20807
13.7.11 14:40

No já jdu do Brna na specializované pracoviště, které se na tato vyšetření specializuje. Jmenuje se Prenatal. Tak tam by snad mohli mít dobrý UTZ ne?

arcanobacterium píše:
Míno mně to dělali na genetice, tam měli supr ultrazvuk. Na našem ve špitále bylo sice vidět, ale nic moc, fotky nemám žádné. Neboj ve 12-14 týdnu se kontroluje hlavně NT, nasální kostičky, pulzy (srdíčko se nedá zatím hodnotit), zda má mimi 2 ruce a nohy, jeho délka (CRL), placenta a množství plodové vody. To bude vidět, jenom asi nebudeš mít fotky. Dá se to vše udělat i vaginálně, tam je to vidět všechno krásně. :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5575
13.7.11 14:44

To určitě :hug:
Já mám příští týden ve středu poradnu, Dr. mi udělá i sono, tak uvidím, kolik už budeme mít. ve 29 týdnu měl malý 1240g, tak snad porostl. Kope jak divý. Je to moje první mimi, tak je to super pocit, když se tam kroutí, kope a má škytavku. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20807
13.7.11 15:00

Je to chlapeček? :potlesk: a jak se bude jmenovat?
já mám poradnu příští týden v úterý a pak další týden ve středu ten sreening

arcanobacterium píše:
To určitě :hug:
Já mám příští týden ve středu poradnu, Dr. mi udělá i sono, tak uvidím, kolik už budeme mít. ve 29 týdnu měl malý 1240g, tak snad porostl. Kope jak divý. Je to moje první mimi, tak je to super pocit, když se tam kroutí, kope a má škytavku. :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pajalena
13.7.11 15:05

Míno - neboj, taky jsem byla ve 13. týdnu na NT screeningu, a přišlo mi, že to bylo hezky vidět:-)Doktor mě nejdřív vyšetřil přes břišní stěnu, pak tedy pro jistotu použil ještě vaginální ultrazvuk, ale přes břicho byly vidět ručičky, hrudní košík atd. A fotky mám celkem pěkné, sice takové máznuté, ale mně připadají jako každá jiná utz fotka :lol:

Držím palce, ať ti to dobře dopadne :palec:

• Citovat
  • Upravit
Pajalena
13.7.11 15:09

arcanobacterium - Gratuluju k chlapečkovi :-) My budeme mít taky kluka, řekli nám to minulý týden na utz ve 22.tt :lol: Váží teď 500g. Není to málo? Nebo moc?

• Citovat
  • Upravit
20807
13.7.11 15:11

Díky, tak snad to bude ok :think:

Pajalena píše:
Míno - neboj, taky jsem byla ve 13. týdnu na NT screeningu, a přišlo mi, že to bylo hezky vidět:-)Doktor mě nejdřív vyšetřil přes břišní stěnu, pak tedy pro jistotu použil ještě vaginální ultrazvuk, ale přes břicho byly vidět ručičky, hrudní košík atd. A fotky mám celkem pěkné, sice takové máznuté, ale mně připadají jako každá jiná utz fotka :lol:Držím palce, ať ti to dobře dopadne :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20807
13.7.11 15:11

Paji, gratuluju ke chlapečkovi :potlesk: :potlesk: :potlesk:

Pajalena píše:
arcanobacterium - Gratuluju k chlapečkovi :-) My budeme mít taky kluka, řekli nám to minulý týden na utz ve 22.tt :lol: Váží teď 500g. Není to málo? Nebo moc?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5575
13.7.11 15:14

Paji 500g ve 22 týdnu je v normě :-D (náš malý měl ve 23 týdnu 600g, pak ve 29t 1240g). Po sonu ve 30-32 týdnu se dá přibližně vypočítat porodní váha, takže já to budu vědet za týden. Malý se bude jmenovat Max. Vybírali jsme hodně dlouho a toto jméno se líbilo všem v rodině, tak už mu zůstalo. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí