Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Hanulko, taky se císaře nebojím… a jsem ráda, že nás bude na únorňátkách víc takových hezky oplácaných
![]()
Hanule79 píše:
Mino a Mobifitinko: Tak to jsem ráda, že na Únorňátkách nebudu sama jediná s větší váhou.
Dost se děsím toho, co mi doktoři řeknou.
První těhu jsem začínala na 87 kg a dostala jsem se na 98 kg. Z porodnice jsem odcházela téměř na původní váze. Bohužel díky pobytu doma, nedostatku pohybu a nejspíš i rodové dispozici jsem se teď dostala zase na váhu 98 a to je tentokrát výchozí.
Minule mi nikdo nic neřekl a bylo to v pohodě. To jsem na tom ale při svojí výšce 180 cm nebyla tak zle. Tentokrát to búde horší.
V porodnici jsem jen zaslechla, jak se jedna PA rozčiluje nad pacientkou, že musí celou dobu na monitoru ležet, protože přes ty špeky nejde monitor natočit - tak toho se bojím nejvíc.
Co se týče případné nutnosti císaře, tak absolutně nechápu, co na tom je ke strašení. Já ho zažila, a můžu říct, že po hodinách nepostupujícího vyvolávaného porodu to bylo vysvobození a příště bych to všechno před ním raději přeskočila. Císař byl absolutně v pohodě - 16 hodin po něm jsem normálně přijímala návštěvy na chodbě a za 24 hodin jsem měla malého u sebe nastálo.
No minimalne my tri
zitra jdu na prvni kontrolu a desim se vazeni!!! to hlavne kvuli tomu, ze kdyz jsem se v dubnu hlasila k novemu mudr. tak jsem nahlasila 87kg v dobre vire, protoze to byla posledni vaha, kterou jsem si byla jista - a rikala jsem si, jak jsem uprimna (doma mi ve vaze dosly baterky a nejak jsem nepospichala s koupi novych) no a ted kdyz jsem si rekla, ze se zacnu vazit a merit, tak jsem zjistila, ze mam o krasnych 10kg vic!!! to jsem to pekne zmastila a ted nevim co mu zitra rict ![]()
Mobi: no co, řekneš mu pravdu. Ať je to tak nebo tak, pro doktora je důležitý to vědět, a hlavní je, kolik přibereš v těhu, kvůli případnému zadržování vody, cukrovce… = rizikům pro mimčo.
Mobi, tak on si tě dr. stejně zváží, tak bych asi neříkala nic… a kdyby na to nahodil řeč, tak bych to zahrála nějak do autu
no, kazdopadne zitra poreferuju!
jezis, ja se na to tak netesim… mi to uplne kazi radost z mimiska a to ho uvidim poprve!!!
Mobi, nenech si tím zkazit zítřejší den… takových co kecáme o své váze nás je ![]()
Drž se a dej pak vědět jak jsi dopadla ![]()
ahoj holky.
mne se na vahu vzdycky ptají. hlavně o tom nelžete!
je to důležitý i pak kvuli krevním testům screeningum a tak ![]()
Jasně, ahojky Nadi ![]()
Nadka76 píše:
ahoj holky,mužu se k vam přidat?.-)
Přesně tak… jsou bohužel situace, kdy musíme s pravdou ven… tak nám všem přeju, abychom se setkali s co nejméně negativníma reakcema… vždyť i my, co máme nějaké to kilčo navíc můžeme být přece dobré mámy, co? ![]()
lucienne píše:
ahoj holky.mne se na vahu vzdycky ptají. hlavně o tom nelžete!
je to důležitý i pak kvuli krevním testům screeningum a tak
tak to je super!
přeju ti, aby to tak i zůstalo ![]()
já teda mám zatím jen celodenní nevolnosti… zvracet nezvracím, ale celý den se cítím jak po těžké opici ![]()
lucienne píše:
vždyt jo míno. ja sem zatím uplně bez potíží a jsem ráda
tak to mas docela brzy míno, mně to začlo až v 9 tt takova mensi kocovinka, zvracela jsem celkově jednou a jen kvuli tomu že jsem se rano nenajedla… tak ti přeju at to prožíváš co nejlépe. pro mě je to vážně zatím nejkrásnější období ![]()