Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Prosím zkušenější o radu, jsem 19tt a už zhruba týden mám pocit, že mi pokaždé k večeru nabyde břicho a zvětší se. Prostě jakoby nabyde a to přímo v podbřišku…Nijak to nebolí, sem tam mě tam píchne, ale tak to i přes den a to považuju za normální. Nesleduju, že by to bylo nějak při námaze… A nepomůže ani když si lehnu. Pravidelné večeře nemám, takže jídlem to taky nebude. Prostě navečer sem jak soudek a těžko říct, jestli bříško je tvrdší… Všem co odpoví velký dík!!!
Fakt mě to zněrvozňuje, rotože nejsem schopná nikde vyhledat jestli je to normální a proč zrovna večer a k doktorovi jsem objednaná " až " za tři dny…
Podle mě je to normální. Nevím, čím to je, ale měla jsem to taky. Vždycky odpoledne jsem v práci rozepínala gatě, protože mě vsedě škrtily.
může to být natahování dělohy a tvrdnutí bříška.. na to by ti Dr. měla předepsat magnézko ![]()
Jako že ti tvrdne??
No, to já právě nevim jestli je to tvrdnutí, jsem těhotná poprvé a vůbec nevim. Magnésko beru už cca měsíc, protože jsem měla bolesti. je to takovej pocit, jako kdyby se mi to v děloze najednou úplně naplnilo a tak to jakoby pne. prostě jako když je plnej žaludek, akorát to není žaludek. blbě se to popisuje:-(
Já to tak měla skoro od začátku těhotenství a většina mých známých taky… prostě jak se během dne trochu bříško povolilo, přece jenom člověk něco sní… cca v prvním trimestru jsem ráno měla břicho ploché a večer jak těhotná v 5. měsíci
. A i celý druhý tromestr bych řekla, že se ten „nárůst“ během dne dal pozorovat. Teď už ne, teď už mám pupek prostě pořááááád…
Pokud tě nic nebolí ani ti břichio netvrdne (to bys poznala, měla bys ho fakt jako kámen), tak se tím nestresuj, je to normální.
to co popisujes je jako tvrdnuti bricha a tim padem bys mela mit magnezko pokud uz jej mas asi ti lekar/ka zvedne davku (pij mineralku magnezii taky to pomuze)
Chápu. Také jsem to měla. Doktor řikal, že je to způsobeno pohybama plodu i když ty sama žádné necítíš..Nebo při krvácení, nebo nějakém podráždění, ale to asi není tvůj problém.. Máš asi citlivější dělohu proto bereš i to magnézko.. Raději to řekni doktorovi, ale já si myslím, že je to uplně normální… ![]()
veliky.zlobidlo píše:
Jako že ti tvrdne??No, to já právě nevim jestli je to tvrdnutí, jsem těhotná poprvé a vůbec nevim. Magnésko beru už cca měsíc, protože jsem měla bolesti. je to takovej pocit, jako kdyby se mi to v děloze najednou úplně naplnilo a tak to jakoby pne. prostě jako když je plnej žaludek, akorát to není žaludek. blbě se to popisuje:-(
Tak to možná bude i tvrdnutí břicha… Myslím, že to není problém, ale kdyžtak si doktorovi zavolej a zeptej se, za to nic nedáš
.
díky všem. já vůbec nevim jak bych tvrdnutí poznala, přestože mě to dost zajímá a čtu o tom pořád, ale je to asi taková věc, která prostě nejde normálně popsat tak, aby to člověk pochopil a nebo já sem už úplně blbá:-D prostě když se mi najednou břicho zvětší, tak je to takovej „tvrdší“ pocit, ale to je podle mě tím tlakem jak se natahuje, ne?
a kdyby to teda bylo to tvrdnutí, tak se mám bát??? jsem teprve 19tt a těsně před 1. velkým utz. každopádně jsem ráda aspoň za to, že nejsem sama:-)))
veliky.zlobidlo píše:
díky všem. já vůbec nevim jak bych tvrdnutí poznala, přestože mě to dost zajímá a čtu o tom pořád, ale je to asi taková věc, která prostě nejde normálně popsat tak, aby to člověk pochopil a nebo já sem už úplně blbá:-D prostě když se mi najednou břicho zvětší, tak je to takovej „tvrdší“ pocit, ale to je podle mě tím tlakem jak se natahuje, ne?
a kdyby to teda bylo to tvrdnutí, tak se mám bát??? jsem teprve 19tt a těsně před 1. velkým utz. každopádně jsem ráda aspoň za to, že nejsem sama:-)))
ne nemusíš se bát..Pokud nemáš bolesti, nebo nekrvácíš tak je to OK. Doktovi to ale řekni a on ti to vysvětlí lépe a budeš klidnější… Je to těma pohybama a máš citlivou dělohu..
No to já mám to samý, večer mám ten pupík skoro dvakrát takovej jako ráno
Ale nijak mě to nebolí, nepíchá, necejtim nic zvláštního, jen je větší, tak mě nenapadlo, že by to mohl bejt nějakej problém..
jo a pohyby necítím žádný, a taky sem z toho trochu rozpačitá. sice mi tam sem tam zabuble, ale to asi „ono“ nebude. prej se to pozná..tak já nevim. přijdu si jak blbec, furt o tom čtu a furt nic nevim:-D
ne bat se neboj strach je pro mimi neprijemny neboj se nic deloha trenuje a ty jsi asi senzitivni tak to citis a az budes citit pohyby a to uz bude kazdou chvili tak sama poznas ,ze se tam ma mimi dobre.....
lyrica: někdy trochu nervačím.. ale ne nijak extra. jen mě to napadlo, že by bylo fajn se poptat:-D
Příspěvek upraven 06.06.11 v 20:48