Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
prosím o radu. Jsem v 9tt těhotenství a kvůli protilátkám proti spermiím a trofoblastu beru Prednison.
Do kdy jste ho užívaly? Mě řekla jedna gynekoložka do 8tt, další minimálně do 12tt, tak fakt nevím.
Díky za rady ![]()
U prvního těhotenství jsem ho brala do ukončeného 12. týdne. Teď jsem po KET a pokud se zadaří, tak ho mám brát opět do ukončeného 12. týdne.
já jsem po IVF brala půlku od transféru tj. 40 dní
pak jsem brala Utrogestan do 12tt
Já beru taky Prednison 1×1, 1×1 Anopyrin a 3×2tbl Utrogestan. A taky nevím, do kdy to jako budu všechno užívat. ![]()
Prednison jsem užívala cca do 8. týdne těhu, pak došel a už mi ho v CARu nenapsali, ale od začátku až do 33.TT jsem užívala Utrogestan ![]()
Andulis píše:
Ahoj holky,
prosím o radu. Jsem v 9tt těhotenství a kvůli protilátkám proti spermiím a trofoblastu beru Prednison.
Do kdy jste ho užívaly? Mě řekla jedna gynekoložka do 8tt, další minimálně do 12tt, tak fakt nevím.
Díky za rady
Ahojky. Tak já jsem ho pokaždý brala jen do těhotenského testu z krve. Dýl ne…A dost se po něm tloustne…
Ahoj,
v obou případech jsem jej brala do 15.týdne, k tomu navíc Anopyrin a Utrogestan. Obě děti jsou v pohodě.
Já po něm naopak hubla.
Ahoj holky, díky za zkušenosti ![]()
Mě právě znejistili v CARu - dvě dr., které mi řekli naprosto odlišné informace. Brala jsem Siofor, ten jsem vysadila ted v devátém týdnu. Beru Duphaston 3×1 a ten budu brát do 13tt, Prednison podle vás, takže taky tak ![]()
Díky moc za rady a zkušenosti ![]()
Obnovuji diskusi. Ma nekdo zkusenost se zvysenymi NK bunkami a vysazovanim prednisonu v tehotenstvi? Jsem nyni 14tt a mam zacit vysazovat.