Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, mám dotaz, byli jsme nakupovat nějaké drobnosti pro mimčo a postýlku (byla v akci se vším všudy), tak proto takhle brzo, no a nečekaně se nám líbíl kočárek za super cenu na naše asi za 6000Kč, slevněný o polovinu. Tak jsme ho prostě koupili. Teď bohužel slyším jen reakce okolí, že jak to že ho mám jako doma, ať ho honem odvezu a taky že je ještě brzy(jsem v polovině), mě byly pověry jedno, ale tohle se mi opravdu poslouchat nechce, mám kočárek zavést jinam??
Manžel si o mě bude myslet, že jsem magor, on není pověrčivý
Opravdu nevím jsme z toho nervózní jak každý ryje
On není přímo v domě je v letní kuchyňce přes dvorek, já si vážně už připadám jako magor, a to jsem byla rozhodnutá, že ho nikam vozit nebudu
Měli jste kočárek pře porodem doma? děkuji za rady a odpovědi ![]()
Jo, měla jsem ho doma, a dokonce pár dní i v ložnici
Pak jsme ho přesunuli do budoucího dětského pokoje (teď je to ještě odkladiště).....
A nezaznamenala jsem nějakou újmu ![]()
Ahoj,kočárek jsem doma neměla,je to pověra,ale zas tak bych to nehrotila.
Na blbé kecy se vyprdni,však máš doma oblečky,postýlku,ne?
Já jsem měla doma u obou dětí - pověrčivá nejsem. Místo tu na něj bylo a zaúkolovat chlapa - to jsem si nelajzla
. Taky jsem něco zaslechla od svý rodiny, ale řekla jsem jim, že jim je po tom prd, že je to můj kočár i moje miminko a moje nepověrčivost a měla jsem pokoj ![]()
Ahoj,
taky jsem kupovala kočárek takhle nečekaně - šla jsem do obchodu, kde vyprodávali loňskou kolekci za supr cenu, tak jsem ho koupila. Doma jsem ho neměla jen proto, že bydlíme v panelákovém bytě a nebyl kam dát. Uschovali mi ho v obchodě, vyzvedli jsme ho cca měsíc před porodem, to už jsem se s ním doma ňuňala. ![]()
Jak může přítomnost kočárku doma ovlivnit těhotenství fakt nechápu - spíš, že kdyby něco, člověk to možná nese ještě hůř, už se za kočárkem vidíš, mimi v něm a tak. Pokud vám doma nepřekáží, tak bych to vůbec neřešila!
Ahoj, my jsme koupily kočárek, když jsem byla v sedmém měsíci. V obchodě nám sami nabídli, že si ho tam můžem nechat, než se malá narodí.
Jsem pověrčivá, asi bych si ho doma nenechala… Ale jsou to jen pověry ![]()
Nemůžeš si ho dát třeba k mamce nebo ke známým?
My sme ho taky měli doma…Rodila sem sice předčasně, ale předpokládám, že to nebylo kvůli tomu, že mám kočárek v pokojíčku
Naopak sem byla ráda, že v sedmým měsíci už sem doma měla kompletní výbavičku…Takže to potom nemusel řešit manžel ![]()
neměla, nevešel by se
tak byl u rodičů. A co takhle prostě říct, že kočár tedy doma nemáš, že je u kámošky? (nebo je pro návštěvy na viditelném místě?). Budeš mít klid. Já měla kočár koupený někdy od 18.tt, výbavičku jsem měla veškerou doma (včetně postýlky) někdy kolem 26.tt a všechno v pohodě. Nevím..pokud ty sama na pověry nevěříš, tak to nehroť.
Pár měsíců před porodem mi novej kočárek stál ve 2+1 v ložnici. Někteří příbuzní na mě koukali jak na tatara, že se miminu určitě něco stane..... no bude mu 5 a nějaké následky na něm ten kočár rozhodně nezanechal… ![]()
Vyprdni se na lidi a na pověry, snaž se to hodit za hlavu… ![]()
Taky jsme měli kočár doma, bo my jsme ti, co mají barák a úložné prostory. Nastěhovat ho tchyni nebo babičce do paneláku by byla fakt blbost ![]()
Navíc u druhého máš ten kočár taky už doma a druhé děti se rodí ![]()
ahoj, ja tez mela kocarek uz par mesicu pred porodem, byl v akci… a ziju ja i dite
je to hloupa povera a tem kdo ti rikaji, ze ho nemas mit doma rekni, at ti ho teda schovaji u nich, myslim, ze pak sami reknou, ze je to jen povera ![]()
ahoj, my u prvni taky nemeli doma, a u druheho uz jo..uz jsem to nemela cas resit..
Také jsem měla kočár koupený někdy ve 20tt, dali jsme ho hned k rodičům, protože jsem furt poslouchala podobný řeči jako ty. Teď jsme dodělali dětský pokoj a zase poslouchám, že postýlka neměla být smontovaná dříve, než miminko přijde domů. To už mi přijde jako kravina. Takže hoď kecy za hlavu a užívej těhotenství.
U prvního těhu jsem kočár neměla doma - nevešel by se do garsonky a u druhého těhu jsme měli už v domečku kočáry hned tři ![]()
Jinak pověry mají reálný základ. Ta s tím kočárkem je asi proto, aby se o něj doma těhule nepřerazila. Což ti asi nehrozí, když ho máš uklizený
Takto bych odpovídala rejpalům a kočár si nechala doma. Se s tím v těhotenství nebudeš přece někam crcat a pak to porodu zpátky. ![]()
měla jsem kočárek doma a chodila jsem si ho každej den povozit ![]()