Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Měla jsem kočárek doma asi od 5.měsíce - výhodná koupě, jako všechno ostatní vč. postýlky. Pověrčivá nejsem.
fakt to neřeš a nech si ho doma. kor když není přímo v bytě. tím bych odrážela všechny útoky. já u klárky měla kočárek taky doma. bylo potřeba, aby vyvětral z krabice, prala jsem bavlněnou vložku na které leželo mimčo atd… pokud se má něco stát, tak proto, že není někde něco v pořádku a ne kvůli kočárku
. jak já tyhle pověry nesnáším ![]()
a to se připrav, jak do tebe budou hustit, že nesmíš věšet prádlo a záclony, aby se mimčo neuškrtilo na pupeční šňůře. a co teprve po porodu. hned čajíky, od 6 mědíců musí sedět a vykonávat potřebu do nočníku… ufff. to jsem se rozohnila a odbočila od tématu. ![]()
na tvém místě bych byla taky ráda, že jsou všechny velké nákupy z krku. a užívala si jich ![]()
Ahoj Viky-Já už mám také kočárek doma:-)Mám ho složený ve vestavěné skříni:-)
A myslím si,že to vubec nevadí.Jak tu plno holek napsalo neřeš to a užívej si těhotenství ![]()
kašli na to, klidně ho nech doma…já měla kočár asi měsíc u našich a to jen proto, že máme malej byt, ted ho máme v předsíni, už to může být každou chvíli
......je fakt, že třeba kolegyně z práce mě přesvědčovala, že ho nutně musím dát aspn do sklepa ( fuj - hnusnej, vlhkej sklep a krásnej novej kočár??? to ani heverem) …to že se nesmíá věšet záclony, nebo smontovat postýlka, to sem ani nevěděla.....já ani nevím, co by se vlastně mělo stát, když máš ten kočár doma, jen vím, že se říká že ho mít nemáš…ale proč??
Nam dovezou komplet - kocarek, komoda, postylka, atd atd. Za sest tydnu maximalne a doma ho mit budu. Jeste neco dovezou ve stredu a taky to doma budu mit, copak by delaly maminy, ktere uz maji mensi dite na kocaru a cekaly dalsi.
Z reci si nic nedelej ![]()
ha ha ha ha ha
k te povere se zeptam na jednu vec - kdyz jsem tedka podruhe tehotna, tak bych mela kocarky vahazet, prestoze na nem jeste mladej jezdi? nebo jenom ty hluboke?
![]()
holky jednou se tady nekdo vazne zepta, jak se ma chranit pred Polednici ![]()
Pudloslava píše:
ha ha ha ha hak te povere se zeptam na jednu vec - kdyz jsem tedka podruhe tehotna, tak bych mela kocarky vahazet, prestoze na nem jeste mladej jezdi? nebo jenom ty hluboke?
holky jednou se tady nekdo vazne zepta, jak se ma chranit pred Polednici![]()
Já doporučuju zakladatelce, aby se především an tuto otázku zeptala rodiny ![]()
hehe
co se zfilmovené verze Kytice a Polednice týče doporučuju neházek kohouta do polívky
![]()
no a k tý pověře my s manželem dostali kočárek velice levně od známé někdy v půlce těhu a mě se tak hrozně líbil, byla jsem z něj nadšená a tak jsem to všem chtěla vykládat.. no a skoro 3/4 lidí mi začlo skorem nadávat proč jsme si ho jako pořizovali že se snad pořizuje až po narození neeee?! ![]()
no hormony pracovaly takže jsem to i obrečela, ale co doma je a zatím nevím až bude mímo za pár týdnů venku zeptám se ho jestli z toho nemá újmu ![]()
Já jsem kočárek na první doma neměla, kupovali jsme ho taky asi v půlce těhotenství, teď ho mám doma už asi od 13tt - taky výhodná koupě a nechtěl se mi nikam tahat, takže stojí celou dobu v pokojíčku, přehozený prostěradlem. Pověrčivý taky nejsme.
… je teda fakt, že mě do toho nikdo nereje. Ale udělala bych si to podle svého a připravila si nějakou pěknou odpověď na odpálkování rejpalů.
Taky jsem měla kočárek u prvního těhotenství doma-přímo u postele
![]()
U druhého těhu jsem ho doma neměla, ale jen proto, že když se objednal, tak to trvalo 3 měsíce, než dorazil a to jsem nevěděla-že to bude trvat dlouho-jinak bych ho objednala už dřív a drandila bych s ním doma ![]()
Evick1 píše:
heheco se zfilmovené verze Kytice a Polednice týče doporučuju neházek kohouta do polívky
![]()
no a k tý pověře my s manželem dostali kočárek velice levně od známé někdy v půlce těhu a mě se tak hrozně líbil, byla jsem z něj nadšená a tak jsem to všem chtěla vykládat.. no a skoro 3/4 lidí mi začlo skorem nadávat proč jsme si ho jako pořizovali že se snad pořizuje až po narození neeee?!
no hormony pracovaly takže jsem to i obrečela, ale co doma je a zatím nevím až bude mímo za pár týdnů venku zeptám se ho jestli z toho nemá újmu
Mě by hlavně jako zajímalo, jak se v praxi nakupuje kočár po porodu
Jakože vezmu děcko pod pažu a z porodnice svižným krokem vyrazím vybírat do obchodu kočár nebo jak?
![]()
angu, no jasně. jak jinak a pak 2 měsíce čekáš, až ti ho dovezou
![]()
to je pozůstatek z komunismu, kdy se bralo, co bylo. takže jsi došla do obchodu, zajásala, že mají nějaký kočárek, koupila a jela. ![]()
jj. mamka mi vyprávěla, jak jeli se mnpou z porodnice, stavovali se v obchodě pro kočárek a byli nadšení, že měli
![]()