Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zas to bylo takvé jednodušší… Teď je milion kočárů a člověk neví ![]()
já to s kočárkem měla jednoduché, už někdy v 11TT sem ho měla připravený u švagřice (od nějaké její kamarádky), nádherný, jako nový, zadáčo ![]()
a byla u toho zrovna na návštěvě i tchýňka, takže když jsme jí vezli domů, tak sme tam kočár rovnou vyhodili u ní, a nebylo o čem diskutovat - zaprvé ty pověry a navíc ona má barák jak krávu a my přestavujem, aby mimi mělo na podzim co potřebuje. Takže by se tam kočár tak akorát pletl…
holky potěšilo mě a trochu uklidnilo, že nejsem jediná, kdo má kočárek „doma“ protože reakce okolí byli právě opačné ![]()
Ahojky,
budeme mít třetí. Pokaždé jsem měla kočárek doma, i teď. Včera jsem ho prala a drhla. Na pověry nevěřím - co se má stát, stane se. Dokonce i věším záclony - chybí mi žán, který by to za mě udělal.
Ale s těma kočárkama je pravda. Přesně, mamča říkala, že když mě čekala (sedmý měsíc), objednala si na Mělníku kočár - dorazil měsíc po mém narození. Říkala, jak jí všichni odsuzovali, že to nepřinese nic dobrého.
Není nádhera kochat se výbavičkou už teď?
tak jako záclony, jsem taky už věšela, ani jsme nevěděla, že to se taky nesmí
taky to tak říkám, pokud by se něco mělo stát tak to záclonamaq nebo kočárkem nebude, ale tím, že mimi prostě nebylo v pořádku. jen jsem chtěla vědět, že takhle blázen a hazardér
nejsem sama ![]()
![]()
No já sem věšela vánoční výzdoby a mamky kamarádka se úplně zhrozila, že se malé omotá pupeční šňůra kolem krku, když budu zvedat ruce nahoru
![]()
takže holit pod pažou s evlastně taky nesmí
sakra to bud prales
![]()
Mně hlavně překvapilo, jak tu někdo psal, že nemá být složená postýlka, dokud není mímo doma
Už se vidím jak 4 dny po císaři přijedu domů a budu držet mimi hodinu v ruce než mi chlap smontuje postýlku ![]()
Ty pověry mě fakt někdy zaráží ![]()
Přesně. U první holky jsem měla postýlku měsíc předem a na kluka od 24. týdne - začali problémy a já chtěla mít nachystanou alespoň základní výbavičku. Nakonec jsem ho přenášela, ale každý večer, když jsem šla spát, jsem jí pohladila a těšila se, jak v ní bude prcek spát. Teď bych jí už taky chtěla, ale není jí kam dát. Byt se dodělá jen tak tak před porodem… Ještě, že je teplo.