Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj maminky, stala se nepříjemná věc, zemřel mi blízký člověk, snažím se to nějak zvládat, přítel mě drží jak jen to jde, ale strašně často to nevydržím a musím plakat. Může se to nějak negativně odrazit na miminku
?
Nemyslím si, neboj se a nestresuj se ještě tímto… Já jsem měla v těhotenství taky takovou slzavou a ubrečenou epizodu a malý je naprosto OK ![]()
Myslim, ze nejake zdravotni problemy by to nemelo zpusobit!!! Pokud nejsi v nejakem extra stresu cele dny…
Pokuste se doma navodit atmosferu pohody co to jen pujde a zkus myslet co nejvice pozitivne!
Chapu, ze to musi byt tezke, ale hlavu vzhuru!
Upřímnou soustrast ![]()
To, co prožíváš a jak se cítíš, určitě cítí i tvoje miminko v bříšku. Takže pokud budeš hodně brečet a budeš nešťastná, myslím, že tvoje miminko to pocítí. Je možné, že až se narodí tak bude víc plačtivé. Ale nemusí to tak být. Vím, že takhle to měla kamarádka co jí zemřel tatínek. Přeju ti hodně sil a víc než na toho blízkého mysli na miminko, je to těžké, ale určitě ti to půjde, držím palce!
Děkuju holky
, mám fakt strach o miminko, ale když nebrečím je to snad ještě horší ![]()
Ahoj, to je mi líto. v pohodě se vybreč, hlavně se nezapomeň napít, najíst a snaž se si odpočinout i když je to těžký ![]()
Milounek píše:
Děkuju holky, mám fakt strach o miminko, ale když nebrečím je to snad ještě horší
Tak dej pruchod emocim, pust uzdu, naposledy zavzpominej v slzach… mi to pomohlo! Vybila jsem vse co jsem citila, dala jsem tomu pruchod, jakoby se vnitrne smirila s tim ze to tak je a ze zivot jde dal (proste musi) a dale se snaz kvuli mimi bytv pohode.
Jasne, smutek pretrvaval, ale ta „histerie“ a bezradnost se odsunuly…
Normálně si pobreč, dusit to v sobě nemá smysl. Já to měla vloni přesně tak, těhotná a umřela mi babička, která s námi celý můj život žila. Taky jsem měla strach, co to mimčo v břiše, ale je z ní neuvěřitelný smíšek. Tak neboj ![]()
Taky jsem v těhu měla slzavé údolí (dost špatné období…). Vysvětli miminku, že máš nějaké trápení, ale s ním to nesouvisí a jeho máš strašně moc ráda a těšíš se na něj. Miminko vnímá Tvůj hlas, myšlenky… Pohlaď si bříško a řekni mu to. Já to tak taky dělala. A narodil se mi smíšek, věčně usmátej - jakoby věděl, že jsem měla trápení, ale jeho se to netýkalo. ![]()
A vezmi si např. za války, jak byli lidi nešťastný a ženy porodily zdravé děti. ![]()
Také jsem neměla v těhu jednoduché období, a malej je naprosto bez újmy…
Ono se říká, že miminko pozná jestli brečíš „proti“ němu nebo ne, takže mi věř, že mu to nic neudělá, naopak s tebou soucítí, protože ví, že se nezlobíš na něj…
![]()
Davdan píše:
Taky jsem v těhu měla slzavé údolí (dost špatné období…). Vysvětli miminku, že máš nějaké trápení, ale s ním to nesouvisí a jeho máš strašně moc ráda a těšíš se na něj. Miminko vnímá Tvůj hlas, myšlenky… Pohlaď si bříško a řekni mu to. Já to tak taky dělala. A narodil se mi smíšek, věčně usmátej - jakoby věděl, že jsem měla trápení, ale jeho se to netýkalo.
Ahojky,
přeji upřámnou soustrast, miminko určitě ví, že všchno bude zase dobrý a, že si maminka potřebuje taky proplakat…Taky jsem poplakávala na začátku těhotenství a máme úžasnýho smíška
![]()