Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky ![]()
Mám dotaz.V pátek a v sobotu sem zhruba tak 2 hodiny na zahrádce plela záhonky a přitom sem u toho byla tak ohnutá dá se říct spíš v podřepu,že mě od té doby bolí v podbřišku.Spíš vaječníky je to takový nepatrný bolí to o hodně míň jak při ms spíš cítím takový tlak je to jako kdyby se mi tam mimčo nějak mlelo
jsem v 16+1tt není něco špatně?poraďte prosím ![]()
Taky jsem dneska plela záhonky a teď tu ležím jako odpadlík
V 16tt jsem řešila bolest podbřišku taky. Možností je asi víc, mě bolelo v podbřišku nejprve kvůli napínání tzv. oblých vazů, které se napínají při zvětšování dělohy (bolest vpravo dole od pupíku), při námaze to zlobilo. Není to nebezpečné ani pro tebe ani pro mimi, pomáhá odpočinek. Později jsem to vesele dál přeháněla s pobíháním a bolest se ozvala znovu, hodně připomínala ms. Ukázalo se, že jde o tzv. dráždivou dělohu - děloha přehnaně reaguje na podněty zvenčí. Není to nebezpečné, chce to odpočinek a klídek. Shrnuto, podtrženo, i doktor mi říkal, že bříško bolí, když signalizuje, žes to přehnala a máš si odpočinout, takže se natáhni a buď v klidu
Pokud se to bude zhoršovat, hybaj zítra na gyndu ![]()
Ahoj. No já to měla to samé. Někdy ta bolest byla fakt docela silná. Řekla bych, že je to tím, jak se ta pánev roztahuje, aby se tam drobek vešel, takhle mi to alespoň bylo řečeno. Ale samozřejmě kdybys měla nějaký pochybnosti, doktor je doktor..
Buď v klidu, není to nic neobvyklého, je to napínání vazů a dělohy, dělá se tam prostor pro mimčo ![]()
Lentu píše:
Ahojky
Mám dotaz.V pátek a v sobotu sem zhruba tak 2 hodiny na zahrádce plela záhonky a přitom sem u toho byla tak ohnutá dá se říct spíš v podřepu,že mě od té doby bolí v podbřišku.Spíš vaječníky je to takový nepatrný bolí to o hodně míň jak při ms spíš cítím takový tlak je to jako kdyby se mi tam mimčo nějak mlelojsem v 16+1tt není něco špatně?poraďte prosím
Věř tomu,že kdyby jsi se ohla tak,aby mu to vadilo,že to poznáš a už se neohneš.Někdy ženskym i vyhrknou slzy.Asi jsi si jen namohla sval a teď tě to boli.Natahni si,dej si Magnesii nebo magnesium tabletku
Ahojky chtěla bych poradit jsem těhotná a bolí mě pořád v podbřišku i dost v pase a hlava mě i začla bolet, tak se chci zeptat jestli je to normální a aby toho nebylo málo, tak už dva dny špiním takové kousky sraženiny krve ze mě občas jdou ven a ještě i trošku při utření mám hnědy možná až tmavěčerveny výtok, je to normální jsem na žacátku těhotenství 3-4týden, je to normální, nebo se mám bát mám jíd v uterý na gyndu a dřív nemůžu jíd protože má moje gynekoložka dovču, tak můžete mi poradit, jestli můžu jít i k jiné gynekoložce nebo na pohotovost, nebudou se tam na mě dívat jak na blázna, že v tak krátkem těhotenství hysterčím, je to moje první těhotenství, tak vůbec nevím co mám dělat, díky moc za všechny rady.
@puketka bolest v podbřišku může být normální i nemusí.. Rozhodně by to neměla být křečovitá, ostrá bolest, spíš tupá.. Hlava může bolet z hormonálních změn, pokud jsi na to citlivější.. Ty sraženiny krve už tak „normální“ nejsou..může to být třeba hematom, což se stává a záleží na jeho velikosti, vzdálenosti umístění v děloze od embrya a zda se nějak neuvolní naráz a embryo s sebou neodplaví. A pak to může být milion dalších věcí.. Asi nemá moc cenu chodit na pohotovost, pokud jsi těhotná doslova pár týdnů, stejně toho moc doktoři nezmůžou.. jsou to jen takové berličky..a ani se na UZ nic moc nepozná, jestli je vše Ok nebo ne.. Stejně řeknou uvidíme, musíme počkat, jak se to bude vyvíjet dál.. Držím palce.. Jinak hematomu se kdyžtak až tolik neboj, mám taky dítě s hematomem v raném těhotenství, to často dopadá dobře. Drž se.. nejlíp uděláš se zabavit a positivně myslet..je to těžké, ale je to to jediné, co ted můžeš dělat.
@ka2ka píše:
A kdy máš mít ms? třetí týden to jsi ještě ms neměla ne?
No poslední menstruaci jsem měla 24.8 a skončila mi 29.8 a od 1.9 jsme se už pokoušeli o miminko i když ovulace je až mezi 12-20 dnem mi řekla paní doktorka a než se uhnízdí miminko prý trvá taky nějaký ten den a říkala mi pani doktorka, že 7.10 jsem měla potvrzene těhotenství z krve a na ultrazvuku viděla jen malou tečku a ted jsem byla na kontrole 25.10 a říkala mi něco o rozměru 3 ku 1 nebo tak něco moc tomu ještě nerozumím a objednala mě za týden na kontrolu.
@Hanka253 píše:
@puketka bolest v podbřišku může být normální i nemusí.. Rozhodně by to neměla být křečovitá, ostrá bolest, spíš tupá.. Hlava může bolet z hormonálních změn, pokud jsi na to citlivější.. Ty sraženiny krve už tak „normální“ nejsou..může to být třeba hematom, což se stává a záleží na jeho velikosti, vzdálenosti umístění v děloze od embrya a zda se nějak neuvolní naráz a embryo s sebou neodplaví. A pak to může být milion dalších věcí.. Asi nemá moc cenu chodit na pohotovost, pokud jsi těhotná doslova pár týdnů, stejně toho moc doktoři nezmůžou.. jsou to jen takové berličky..a ani se na UZ nic moc nepozná, jestli je vše Ok nebo ne.. Stejně řeknou uvidíme, musíme počkat, jak se to bude vyvíjet dál.. Držím palce.. Jinak hematomu se kdyžtak až tolik neboj, mám taky dítě s hematomem v raném těhotenství, to často dopadá dobře. Drž se.. nejlíp uděláš se zabavit a positivně myslet..je to těžké, ale je to to jediné, co ted můžeš dělat.
A jak dlouho asi budu krvácet, zdá se mi že krev je už dočervena a na záchodě jsem viděla takový pulkruh ve vodě červenohnědý, mohlo to být to embrio nebo jak vůbec vypadá barva embria kdyby mi to sebou stáhla ta sraženina, ptám se at nejsem nervozní a jsem poprve těhotná, tak jsem ani nevěděla že něco takového se děje, v mém okolí nikdo problémy neměl. děkuji za radu moc.
@puketka píše:
No poslední menstruaci jsem měla 24.8 a skončila mi 29.8 a od 1.9 jsme se už pokoušeli o miminko i když ovulace je až mezi 12-20 dnem mi řekla paní doktorka a než se uhnízdí miminko prý trvá taky nějaký ten den a říkala mi pani doktorka, že 7.10 jsem měla potvrzene těhotenství z krve a na ultrazvuku viděla jen malou tečku a ted jsem byla na kontrole 25.10 a říkala mi něco o rozměru 3 ku 1 nebo tak něco moc tomu ještě nerozumím a objednala mě za týden na kontrolu.
ani nevím ve kterém týdnu přesně jsem doktorka mi nic neřekla a nevím jak se to počítá, můžete mi teda někdo poradit ve kterém můžu být týdnu. děkuji
Počítá se to tak, že přesně v den kdy máš dostat menzes jsi 4+0
@Lamátko píše:
Počítá se to tak, že přesně v den kdy máš dostat menzes jsi 4+0
děkuji moc a co to znamená 4+0 že jsem čtvrtý týden těhotná chápu to dobře, omlouvám se za otázky, ale opravdu tomu nerozumím je to moje první těhotenství.
Ano čtvrtý týden ukončený pak následuje 4+1 až do 4+6 a pak 5 +0 5+1 a tak dále ve skutečnosti v den kdy máš dostat menzes jsi asi 14 dní těhotná pokud máš standartní cyklus 28 dní ale připočítávají se tam navíc ty dva týdny