Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ano čtvrtý týden ukončený pak následuje 4+1 až do 4+6 a pak 5 +0 5+1 a tak dále ve skutečnosti v den kdy máš dostat menzes jsi asi 14 dní těhotná pokud máš standartní cyklus 28 dní ale připočítávají se tam navíc ty dva týdny
Pokud to dobře chápu podle toho co píšeš jsi asi 8+ 0 těhotná
Pokud ti menzes skončila v srpnu tak nemůžeš být těhotná jen 4 týdny ale podle mých výpočtů 8 tt ![]()
Prosím o radu jsem 4+0 a žačla jsem dnes ráno špinit, takové kusy jen a ted k večeru už začínám krvácet po troškách, tak se chci zeptat, co mám dělat, mám jíd zítra ráno na gyndu, nebo je to potrat, je tam šance že mi dá na gyndě nějaké tabletky když jsem teprve ve 4+0 a co mi bude dělat když krvácím, to mě bude i uvnitř dělohy kontrolovat ultrazvukem nebo mi jen odebere krev z ruky, at vím na co se mám připravit a neumím si představit, když krvácím, že se mi tam bude dívat dovnitř do dělohy, bude teda zažili jste to už někdo, děkuji moc za odpovědi a omlouvám se za tyto otázky, ale jsem poprvé těhotná a nevím co mám dělat.
Asi ti bude dělat i ultrazvuk ale jak jsi přišla na to, že jsi teprve 4 tt???
@Lamátko píše:
Asi ti bude dělat i ultrazvuk ale jak jsi přišla na to, že jsi teprve 4 tt???
no napsala mi to tady jedna paní, psala jsem že jsem měla menstruaci poslední 24srpna a skončila mi 29 srpna a od 8.9 jsme se začli snažit o miminko, tak mi to tak napsala, tak ve kterém byc měla být podle tebe, děkuji moc za odpověd, ale jsem poprvé těhotná a jsem s toho vyděšená, nikdo v mém okolí neměl problémy s těhotenstvím.
Když si od začátku poslední menzes spočítáš dny do dnešního dne tak ti vyjde 8 tt nebo se to počítá ještě tak že od posledního dne menzes do dnešního dne to je např 52 dní plus těch 14 to se vždy připočítává tak jsi těhotná 66 dní a to je 8 + 0 ale s tím krvácením to nevidím dobře možný je i potrat ráno šup na gyndu
Ahojky chci se zeptat moje kamarádka dnes za mnou přišla že měla naposledy menstruaci 26.8 a dne 4.11 ji gynekoložka řekla, že trošku špiní a že plod je malinký a nevidí srdíčko že bije, že je to zamlklý potrat, do žádanky do nemocnice ji napsala, že nějaká gravitace je 6tt a těhotenství ve kterém týdnu je to nenapsala a nevíme ani jak se to počítá, tak můžete nám prosím poradit, ve kterém týdnu teda je a jestli je to správný postup v tomto týdnu těhotenství, jestli třeba ještě srdíčko nezačne bít někdy v pozdějším týdnu těhotenství ještě, děkujeme moc za rady, papa.
@puketka prosím tě už jsme ti tu několikrát radili, jak se vypočítá v jakém týdnu těhotenství jsi, najdi si konečně těhotenskou kalkulačku http://www.maminkam.cz/…a-kalkulacka zadej datum a budeš vědět v jakém jsi týdnu jinak pokud netluče srdíčko tak to opravdu bude zamklé těhotenství
@puketka hele a neděláš si z nás srandu náhodou? Těhotná jsi tedy ty nebo kamarádka? Pokud byla poslední menstruace koncem srpna, už by(s) byla ve 3 měsíci.. Cca 7.-8. týden od menstruace už bije miminku srdíčko a tak se pozná, zda miminko žije, dle srdeční frekvence a toho jak roste se dá odhadnout zda je vše v pořádku. Takže jít NA GYNDU V KAŽDÉM PŘÍPADĚ nebo hned na POHOTOVOST pokud se krvácí! Na netu se dá najít spousta informací týden po týdnu, co se miminku zrovna vyvíjí a co se dělá za vyšetření. Zkus vynaložit trochu námahy a podívat se.
@Hanka253 píše:
@puketka hele a neděláš si z nás srandu náhodou? Těhotná jsi tedy ty nebo kamarádka? Pokud byla poslední menstruace koncem srpna, už by(s) byla ve 3 měsíci.. Cca 7.-8. týden od menstruace už bije miminku srdíčko a tak se pozná, zda miminko žije, dle srdeční frekvence a toho jak roste se dá odhadnout zda je vše v pořádku. Takže jít NA GYNDU V KAŽDÉM PŘÍPADĚ nebo hned na POHOTOVOST pokud se krvácí! Na netu se dá najít spousta informací týden po týdnu, co se miminku zrovna vyvíjí a co se dělá za vyšetření. Zkus vynaložit trochu námahy a podívat se.
no ja jsem měla poslední menstruaci 24.8 a moje kamarádka právě 26.8 a domluvili jsme se na tom těhotenství jelikož jsme kamarádky tak že by jsme obě mohly mít už miminko, tak to je pro informaci, žádnou srandu si nedělám a děkuji za odpověd.
@ka2ka píše:
@puketka prosím tě už jsme ti tu několikrát radili, jak se vypočítá v jakém týdnu těhotenství jsi, najdi si konečně těhotenskou kalkulačku http://www.maminkam.cz/…a-kalkulacka zadej datum a budeš vědět v jakém jsi týdnu jinak pokud netluče srdíčko tak to opravdu bude zamklé těhotenství
děkuji moc a jsem z toho zmatená, protože na kalkulačce mi to právě vyšlo že jsem v 10 týdnu a na gyndě mi řekla že jsem v 9 týdnu tak nevím čemu mám věřit proto jsem se ptala, tak děkuji moc za podporu a už to mám teda vyřešene, protože opravdu mi řekla že srdíčko nevidí, že nebije že je to zamlklé těhotenství a mam jit do nemocnice.No když člověk takový šok nečeká a myslí si že se to pořád spraví, tak už jsem i probrečela celý den a musím se s tim vypořádat a moc děkuji všem za napsání, papa.
@puketka tak to je mi moc líto. Ale soudím, že budeš mladá, neboj, máš fůru času mít dětí třeba kopu. Podle toho, co jsi psala o miminku dohromady s kamarádkou, že jste se v září začali snažit, tak jsi otěhotněla hned první měsíc. Jste dva mladí zdraví lidé, co evidentně nemají problém s početím. Toho se v duchu drž a k tomu si gratuluj! Budeš mít miminko jen o pár měsíců později. V nemocnici si nech vše vysvětlit a na vše se dopodrobna vyptej. Především s nimi prober možnost, zda by nešlo nechat z těla vše odejít přirozeně samo - záleží na hodně skutečnostech, hlavně do jaké velikosti miminko dorostlo. Ale jestli už krvácíš.. Obě varianty - ta přirozená i ta kdy tě vyčistí na sále, mají svá rizika. Nenech je ti vysvětlit jen rizika jedné varianty, ale obou a pak se po pečlivé úvaze rozhodni. Vyplakej se, bolí to strašlivě, ale stává se to. Prostě se nespojilo v pořádku vajíčko s v pořádku spermií a někde nastala chyba a příroda si sama poradila. Pokud nechlastáš a nehulíš atp., není to tvoje vina, je to zkrátka příroda. Brzy se určitě dočkáš zdravého miminka rostoucího jak má. Držím palce a přeji hodně sil.
@Hanka253 píše:
@puketka tak to je mi moc líto. Ale soudím, že budeš mladá, neboj, máš fůru času mít dětí třeba kopu. Podle toho, co jsi psala o miminku dohromady s kamarádkou, že jste se v září začali snažit, tak jsi otěhotněla hned první měsíc. Jste dva mladí zdraví lidé, co evidentně nemají problém s početím. Toho se v duchu drž a k tomu si gratuluj! Budeš mít miminko jen o pár měsíců později. V nemocnici si nech vše vysvětlit a na vše se dopodrobna vyptej. Především s nimi prober možnost, zda by nešlo nechat z těla vše odejít přirozeně samo - záleží na hodně skutečnostech, hlavně do jaké velikosti miminko dorostlo. Ale jestli už krvácíš.. Obě varianty - ta přirozená i ta kdy tě vyčistí na sále, mají svá rizika. Nenech je ti vysvětlit jen rizika jedné varianty, ale obou a pak se po pečlivé úvaze rozhodni. Vyplakej se, bolí to strašlivě, ale stává se to. Prostě se nespojilo v pořádku vajíčko s v pořádku spermií a někde nastala chyba a příroda si sama poradila. Pokud nechlastáš a nehulíš atp., není to tvoje vina, je to zkrátka příroda. Brzy se určitě dočkáš zdravého miminka rostoucího jak má. Držím palce a přeji hodně sil.
Děkuji moc za tyhle slova, je hezké slyšet, že mám naději a akorád se trošku bojim mojeho věku, protože taková mladá nejsem je mi už 35let, tak doufám že příště to výjde už a naštěstí nekouřím a nepiju jen občas na oslavě jedno dvě pivka jinak ne, ale to asi každý a mám trošku zvýšený tlak říkali mi to v nemocnici a ted mě tak napadá jestli to mohla být příčina neuchycení budu muset zase ještě kouknout na příčiny tohoto zamlklého těhotenství, no je to blbé mám pořád nějaké brouky v hlavě proč zrovna ja. Ještě bych chtěla poprosit o radu kdo má s timto zamlklym potratem skušenost, tak jestli by mi mohl někdo poradit, kdy se můžeme pokoušet o miminko zase, protože na internetu někteří píšou že za 2-6měsíců a jiní zase za 3-6měsíců, tak můžete mi někdo poradit kdo s tim má skušenost abych to nějak neuspěchala, děkuji moc všem, moc jste mi pomohli.papa
Já mám za sebou potrat a nemusela jsem na revizi vše odešlo samo, pokud nepůjdeš na revizi a vše odejde samo, můžeš se snažit hned. Zamlklý nebo spontánní potrat je velice častý nepátrej proč se tak stalo, určitě to není tlakem, ale mohlo se uchytit špatně a nebo by bylo postižené a proto to příroda vyřešila sama,'příroda je chytrá. Jo a po potratu jsem za 4 měsíce byla zase těhotná