Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Anonymní píše:
Jo a koupila jsem si v těhu tričko s nápisem „maminka papá, protože JÁ mám hlad“
Jééé, to chci taky, kdes ho kupovala?? ![]()
Mishelko, gratuluju k tehu a preji, at si ho krasne bez problemu uzijes!!
![]()
K Tvemu dotazu: pri prvnim tehu jsem mela na zacatku kolem 100 a pribrala asi jen 4kg. Z porodnice jsem sla jeste lehci nez jsem byla pred tehu.
Pri druhem jsem zacinala na cca 84kg a pribrala nejakych 12kg. Rekla bych, ze jsem strava i pohyb byl v obou stejny, takze se to pribirani fakt asi moc ovlivnit neda ![]()
Dr. nikdy nic nerekl, vlastne jen jednou na zacatku. Chtel delat UTZ pres bricho a pres spek nebylo nic videt. Tak jen utrousil neco v tom smyslu, ze tam toho moc nevidi a udelat vnitrni UTZ ![]()
Ahojky, tak předně gratuluji k těhotenství
A k tvému dotazu: já měla před otěhotněním 95 kilo a na konci 116, nikdo mi nic neřekl ani doktorka nijak nenadávala jen mě poslala na test na cukrovku. Na utz bylo všechno krásně vidět, tak se toho neboj, nemáš se za co stydět. Jo a mimochodem, když jsem po týdnu přijela z porodnice, važila jsem 94 kilo
![]()
Copak ultrazvuk a nějaké poznámky… Ale s přirozeným porodem můžeš mít problém.
Však si o tom něco načti. Třeba tady
mishelka píše:
Zdravím všechny, tak jsem před 3 týdny zjistila, že jsem konečně těhotná![]()
![]()
![]()
Radost samozřejmě obrovská, 2 týdny naprostého vznášení se na obláčku, však to holky znáte.
Zítra jsem objednaná na velkou prohlídku, kdy dojde odběru krve, vystavení těhu průkazky a samozřejmě i VÁŽENÍ
Dneska jsem cvičně stoupla na váhu a zděsila jsem se. Při mé výšce 180 cm vážím ...... no přes sto kilo. Holky já mám takový strach, že bude mít dr. blbé kecy, že nepůjde mimi přes špeky vidět na ultrazvuku, že před porodem neprojdu dveřma.
Já vím, že jsem na to měla myslet dřív, ale jsem prostě macatá odjakživa.
Chtěla jsem se proto zeptat, jestli tu náhodou nění nějaká XXL těhulka nebo mamina, která by mi mohla říct, jak se k ní v těhotenství chovali, jestli neměli blbé narážky, jak to bylo na ultrazvuku, 3D ultrazvuku a kolik za těhotenství přibrala.
Prosím ty „hubené“ aby mě ušetřily přednášek a pohrdavých zpráv. Už tak jsem dost v prdeli.
Taky bych byla vděčná za tipy, jak přibrat co nejmíň.
Děkuju moc holky
Na doktora se vykašli!!!!Já měla tak zhruba 90kg když jsem otěhotněla, ale je fakt, že na břišë jsem měla jen malý špíček, vše v nohách a na zadku..... ALe co znám maminy, i silnější než jsem já, nikdy nic neříkaly, že by mimi nebylo vidět.. Ale bohužel hodně z nich doktor nadával za přibírání a to musím říct, že nikdo neměl 20kg navíc jako já…
S tím přibíráním - já se snažila hodně zeleniny, na začátku jsem přibrala jen 7kg, ale od cca 30.tt to šlo samo nahoru:-( Takže váha před porodem 110. Po šestinedělí 100. A teď netuším, nemám odvahu se zvážit. Ale snažím se hýbat, chtěla bych i chodit cvičit, bohužel nemám hlídání a na cvičení mamin s dětma zase nemám žaludek:-)
Snaž se si těhotenství užívat jak to půjde, je to krásné:-) A na doktora se faaaaakt zvysoka vykašli:-) Přeji pohodové těhotenství a chápavého doktora:-)
Mh, všude se píše, že hlavním problémem není ultrazvuk, ale porod samotný.
Já sama vážím polovinu při výšce 164 cm a nedovedu si vůbec představit, že bych vážila 2× tolik. Jak se k tomu člověk vlastně dostane? Nezdravé a na kalorie příliš bohaté stravování či špatný metabolismus nebo je zádrhel ještě někde jinde?
Jak jsem se k tomu dostala já netuším. Hýbala jsem se, jedla normálně, ne moc sladké, ne velké porce, ale stejně se ta váha zvyšovala. Ale na druhou stranu na těch 100kg nevypadám, většinou se lidi diví, že by typli tak 80 max. U nás je v tom taky genetika. Jinak mam vše Ok, cholesterol, cukr…
A s porodem jsem neměla sebemenší problém co by se týkalo váhy.
Holky moc děkuju za reakce a povzbuzení.
Je fakt, že jsem na skutečnost, že bych mohla mít potíže s porodem vůbec nepomyslela. Začínám mít strach
![]()
Tolik jsem to miminko chtěla a teď ...... ach jo
![]()
Nevím proč bys měla mít problémy s porodem…To je individuální… ![]()
Já problém s porodem neměla, porodila jsem jako prvorodička za 8 hodin, a to jsem měla 116 kilo. Nevím, proč klementýnka tak straší a píše takové věci, asi neví jaké je to mít problémy s váhou ![]()
Přesně tak, já jsem rodila přirozeně se 119 kily jako prvorodička 5 hodin a žádný problém.
V těhotenství jsem přibrala jen 11 kg.
Fakt nechápu, proč ty hubené moralizují a hlavně proč zakladateku děsí.
Moc jim přeju to, že jsou hubené, ale to přece neznamená, že tady musí moralizovat. Myslím si, že zakladatelka, stejně jako my ostatní s nějakým tím kilčem navíc, není ze svý váhy odvázaná, takže by se ty, kterých se tato diskuze netýká měli držet stranou a plýtvat rozumama v jiných diskuzích
![]()
PS: Omlouvám se za to, že jsem vypěnila, ale toto mě fakt dokáže naštvat.
Laskecka píše:
Já problém s porodem neměla, porodila jsem jako prvorodička za 8 hodin, a to jsem měla 116 kilo. Nevím, proč klementýnka tak straší a píše takové věci, asi neví jaké je to mít problémy s váhou
Anonymní píše:
Jo a koupila jsem si v těhu tričko s nápisem „maminka papá, protože JÁ mám hlad“
Krásnej citát
![]()
rozumbrada píše:
Tvůj nick tě vystihuje… ![]()
rozumbrada píše:Tvůj nick tě vystihuje…
Anonymní píše:
Přesně tak, já jsem rodila přirozeně se 119 kily jako prvorodička 5 hodin a žádný problém.
V těhotenství jsem přibrala jen 11 kg.
Fakt nechápu, proč ty hubené moralizují a hlavně proč zakladateku děsí.
Moc jim přeju to, že jsou hubené, ale to přece neznamená, že tady musí moralizovat. Myslím si, že zakladatelka, stejně jako my ostatní s nějakým tím kilčem navíc, není ze svý váhy odvázaná, takže by se ty, kterých se tato diskuze netýká měli držet stranou a plýtvat rozumama v jiných diskuzích![]()
![]()
![]()
PS: Omlouvám se za to, že jsem vypěnila, ale toto mě fakt dokáže naštvat.
Laskecka píše:
Já problém s porodem neměla, porodila jsem jako prvorodička za 8 hodin, a to jsem měla 116 kilo. Nevím, proč klementýnka tak straší a píše takové věci, asi neví jaké je to mít problémy s váhou
Protože to jsou hlopé husy, tak asi proto… ![]()
Ahoj, jelikož se stydím
, tak anonymně. Před prvním těhotenstvím váha cca 80kg.. přibrala jsem hrozně moc, nějakých 20kg. No a zůstalo mi téměř vše a ještě jsem se vyžrala na 103kilo. Měřím 173 (ale zase fakt, nikdo by mi takovou váhu nehádal, všichni mysleli, že mám tak kolem těch 80) No a v druhém těhotenství jsem ze začátku zhubla 4kila, pak 6kg přibrala, tudíž +2kg. Porodila jsem a domů jsem šla s váhou 98kg. Kojením mi šly kilča taky dolů, teď mám cca 90kg a hubnu dál:-)
Jinak, na váhu se vybodni, nepřejídej se, omez sladkosti.. Přeju ti pohodový těhu, ať nenarazíš na moc kreténů řešících váhu a zdravé miminko:-)