Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
míno ja se zatim po venku moc nepromenáduju. pracovala jsem do patku z domova, kde mam prijemny chladek.
o vikendu se placatim v bazenu
ale kdyz nekam jedem tak mi ty vedra nejak extra nevadí. jen jsem takova unavenejsi. vcera jsem sla spat v pul osme
a jak je tobe? ![]()
blivno
a jsem děsně utahaná… včera jsem si zalezla v osm večer do ložnice s noťasem a cca v půl deváté byla tuhá
prej to ve druhým trimestru přejde… i nevolnosti i únava… tak snad ano ![]()
lucienne píše:
míno ja se zatim po venku moc nepromenáduju. pracovala jsem do patku z domova, kde mam prijemny chladek.o vikendu se placatim v bazenu
ale kdyz nekam jedem tak mi ty vedra nejak extra nevadí. jen jsem takova unavenejsi. vcera jsem sla spat v pul osme
a jak je tobe?
mne ta unava nejak nepresla
tak 2× tydne si jdu lehnout po obede
tak aspon budu vyspana do zasoby az se Lili vyklube ![]()
No přesně tak…důležité je se vyspat do zásoby… to si říkáme s drahým taky a omlouváme tím to, že se pořád povalujeme a chodíme spát se slepicema
![]()
lucienne píše:
mne ta unava nejak nepreslatak 2× tydne si jdu lehnout po obede
tak aspon budu vyspana do zasoby az se Lili vyklube
Já mám s nadváhou problémy dost dlouho. Jak jsem dostudovala (1.LF UK - nyní pracujei jako gynekoložka-porodník), nepravidelným režimem (služby) jsem nabrala na neuvěřitelných 116kg. Byla jsem z toho ve velké depresi, snažila se zhubnout. Do toho jsme otěhotněli, nyní 31 týden. První 3 měsíce jsem měla tzv. maligní zvracení (20-40×denně), byla jsem na kapačkách, v podstatě bojovala o život. Zhubla jsem 13kg a neveřili, že se mimi udrží, ale malý je bojovník. Nyní mám 114kg, takže jsem trošku v minusu od předtěhu váhy a snažím se moc nemlsat. Porodu se nebojte. Pracuji na porodním sále a je úplně jedno zda je mamina hubená, nebo prostorově zdůrazněná. Tlačit stejně není nic lehkého a každá to zvládá jinak. Co se týče císaře, tak se tím nezatěžujte, je to zbytečné. Jsme schopni operovat i XXL ženy a bez větších komplikací.
Tak všem držím palečky. ![]()
Ahoj všem těhulkám
jsem ve 30týdnu a pomalu se to krátí, v pondělí mě čeká další screaning, tak doufám, že se mimínek ukáže, ejstli je ona, nebo on, jse hrozně zvědavá
. Doufám, že KLadenská porodnice do konce srpna bude plně funkční… Chtěla jsem se zeptpat, jestli si něčím doma zkracujete čas? papa
Ahoj, já už sice nejsem těhule, ale XXL jsem též ![]()
Hanýsku, ty chceš rodit v Kladně? Na tu porodnici jsem slyšela ohlasy tak 50 na 50, někomu se tam líbilo, někomu ne. Nechceš se ještě mrknout do Hořovic? Mají tam besedy pro těhule http://www.nemocnice-horovice.cz/…unecni-brany Já tam rodila podruhé a fakt luxus - jak přístup lékařů, tak i na šestinedělí a to jsem měla „nejhorší“ pokoj - třílůžák, ale i ten byl s WC a koupelnou, každá maminka dokonce vlastní TV a internet. A ten porodní pokojík - nádhera
Já to tedy taky neměla nejblíž, ale jela jsem tam jen jednou na besedu, jednou na registraci a pak až k porodu, ale můj gynekolog si mě nechal v péči až do konce, to zas někteří nedělají.
Luci, já pracuju… a budu až do porodu… teda teď jsem měla týden dovču… ráchala jsem se v bazénku a válela na zahradě… dnes jsem první den v práci a je to mor
![]()
Krásná fotečka… moc ti to sluší Luci ![]()
lucienne píše:
to joty pracujes nebo jsi doma?
Ahojte holky, tak ja jsem shodila ted 4kg a doktor uz me chce hnat do nemocnice. nemuzu nic jist, ze vseho se mi dela zle… zitra rano jdu na krev, tak uvidime…
jinak taky se radeji zdrzuju doma nebo v kancelari. vubec mi ty vedra nedelaji dobre. ![]()
ahooooj mobi zlato
![]()
a ten torecan nepomáhá? ![]()
mobifilinka píše:
Ahojte holky, tak ja jsem shodila ted 4kg a doktor uz me chce hnat do nemocnice. nemuzu nic jist, ze vseho se mi dela zle… zitra rano jdu na krev, tak uvidime…jinak taky se radeji zdrzuju doma nebo v kancelari. vubec mi ty vedra nedelaji dobre.
míno děkuju
ale materskou budes normalne mit ne?
mobi at je lepe ![]()
arcano, děkujeme za povzbuzení… ani nevíš, jak ráda to slyším
![]()
arcanobacterium píše:
Já mám s nadváhou problémy dost dlouho. Jak jsem dostudovala (1.LF UK - nyní pracujei jako gynekoložka-porodník), nepravidelným režimem (služby) jsem nabrala na neuvěřitelných 116kg. Byla jsem z toho ve velké depresi, snažila se zhubnout. Do toho jsme otěhotněli, nyní 31 týden. První 3 měsíce jsem měla tzv. maligní zvracení (20-40×denně), byla jsem na kapačkách, v podstatě bojovala o život. Zhubla jsem 13kg a neveřili, že se mimi udrží, ale malý je bojovník. Nyní mám 114kg, takže jsem trošku v minusu od předtěhu váhy a snažím se moc nemlsat. Porodu se nebojte. Pracuji na porodním sále a je úplně jedno zda je mamina hubená, nebo prostorově zdůrazněná. Tlačit stejně není nic lehkého a každá to zvládá jinak. Co se týče císaře, tak se tím nezatěžujte, je to zbytečné. Jsme schopni operovat i XXL ženy a bez větších komplikací.Tak všem držím palečky.
asi budu doma jen šestinedělí a pak částečně kancl a částečně homeoffice do půl roku a pak na plný úvazek zpátky. Bohužel to jinak nejde.
lucienne píše:
míno děkujuale materskou budes normalne mit ne?
mobi at je lepe