XXL těhule

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
14.7.11 09:27

tak to jsi mě vyděsila arcanobacterium 8-o 8-o :-o :-o

já mám při svých 180 cm teď cca 132 kg (hrůza, já vím :roll: :oops: ). Před otěhotněním jsem měla 135, ale 3 kg jsem shodila ani nevím jak… jsem teda teprve v 11. týdnu, ale už se teď děsím, když ty mašiny jsou jenom do 130 kg.
Na druhé straně, byla jsem dohodnutá s bariatrem na bypassu žaludku, už jsem měla za sebou některá vyšetření, když jsem otěhotněla, takže jsme to přesunuly až po porodu. Operace měla být provedena u nás ve špitále, takže tam asi budou na těžkotonážní pacoše připraveni ne? Tak teď nevím :zed:

arcanobacterium píše:
Ahoj Loka
Já už jsem tady psala, že jsem otěhotněla na 116kg (to jsem se právě s vervou pustila do hubnutí). Od 6-cca 21 týdne jsem zvracela (2 měsíce opravdu strašně 20-30×denně) a zhubla jsem 13kg. Momentálně jsem ve 32 týdnu a mám pořád 1-2kg minus, tak uvidime. Nebývá bohužel pravidlem, že XXL maminky naberou méně, ale pokud nebudeš cíleně mlsat a budeš jíst normálně, tak se to dá zvládnout. Porod nebývá problém, ale pokud má někdo nad 130kg (už jsem se setkala v praxi i s mnohem větší mamčou), tak může mít problém najít porodnici, kde porodí. Jedná se o to, že standardně mašiny na anestesii jsou do 130kg a porodnice nechtějí riskovat, že pokud by došlo k císaři, nebude mašina stačit a nekomu se ublíží.
Jinak gratuluji k těhotenství a přeji jen to nej. :kytka:
Míno: Max byla moje druhá volba. Chtěla jsem Olivera, ale manželovi se to nelíbilo. :mavam:
  • Citovat
  • Upravit
147
14.7.11 09:47

Míno, právě jsem taky ráda, že ťě vidím. Na únoru sleduju pár holek, co jsou tam od začátku, u ostatních se ztrácím. Myslím, že je nejdůležitější zůstat trošku nad věcí.

Jinak jsem ráda, že tu máme i odbornici z druhé strany. Aspoň máme přehled. Nejradši bych měla u porodu někoho podobné postavy, aby neměl kecy. Minule tam byla taková moc štíhlá směna. Jedna PA si tam moc pěkně vychutnávala maminu, co byla ještě silnější než já. Já měla před porodem 100kg/182cm. Tohle zrovna zažít nemusím. Paní byla po 3 neúspěšných IVF, se dvěma adoptivníma dětma a otěhotněla ve 40, kdy už to vůbec nečekala. Měl to pro ni být krásný zážitek, a takhle byla v pěkný depresi. Ale porodila bez jakýchkoliv problémů. Já mám navíc teď těměr 100 kg na začátku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20807
14.7.11 09:55

Hanulko, já tam občas nakouknu na Tebe a Mobi, ale jinak mě to tam nezajímá… chodím sem a taky do jedný uzavřený miniskupinky, kde je nás jen 6 a už jsme se i několikrát sešly… tlacháme tam o všem možném už skoro rok… a je to úplně jiná úroveň

Jinak mám taky docela strach, že si mě někdo u porodu vychutná… máme na porodnici jednoho doktora, který dává maminám sežrat každé kilo nadváhy a to dost nevybíravým způsobem… tak mám strach, abych nekápla zrovna na něj… :cry:

Hanule79 píše:
Míno, právě jsem taky ráda, že ťě vidím. Na únoru sleduju pár holek, co jsou tam od začátku, u ostatních se ztrácím. Myslím, že je nejdůležitější zůstat trošku nad věcí.Jinak jsem ráda, že tu máme i odbornici z druhé strany. Aspoň máme přehled. Nejradši bych měla u porodu někoho podobné postavy, aby neměl kecy. Minule tam byla taková moc štíhlá směna. Jedna PA si tam moc pěkně vychutnávala maminu, co byla ještě silnější než já. Já měla před porodem 100kg/182cm. Tohle zrovna zažít nemusím. Paní byla po 3 neúspěšných IVF, se dvěma adoptivníma dětma a otěhotněla ve 40, kdy už to vůbec nečekala. Měl to pro ni být krásný zážitek, a takhle byla v pěkný depresi. Ale porodila bez jakýchkoliv problémů. Já mám navíc teď těměr 100 kg na začátku.

Příspěvek upraven 14.07.11 v 09:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pajalena
14.7.11 09:55

Přibírání

Loka - už jsem tu někde psala, že v prvním trimestru (1.-13. týden) jsem přibrala 11kg :oops: Hrůza! Ani nevím jak, takže jsem z původní váhy 92 kg během tří měsíců byla na 103kg, které si držím doteď. Teď jsem ve 23. týdnu a zatím žádný další přírůstek… :nevim: Ale taky se děsně bojím přibrat. Každé další kilo pro mě bude šílené :zed: Nerada bych totiž zažila v porodnici nějaké řeči, to bych se snad radši zvedla z porodního stolu a šla odrodit domů :cert:

• Citovat
  • Upravit
5575
14.7.11 10:04
Anonymní píše:
tak to jsi mě vyděsila arcanobacterium 8-o 8-o :-o :-o

já mám při svých 180 cm teď cca 132 kg (hrůza, já vím :roll: :oops: ). Před otěhotněním jsem měla 135, ale 3 kg jsem shodila ani nevím jak… jsem teda teprve v 11. týdnu, ale už se teď děsím, když ty mašiny jsou jenom do 130 kg.
Na druhé straně, byla jsem dohodnutá s bariatrem na bypassu žaludku, už jsem měla za sebou některá vyšetření, když jsem otěhotněla, takže jsme to přesunuly až po porodu. Operace měla být provedena u nás ve špitále, takže tam asi budou na těžkotonážní pacoše připraveni ne? Tak teď nevím :zed:

arcanobacterium píše:
Ahoj Loka
Já už jsem tady psala, že jsem otěhotněla na 116kg (to jsem se právě s vervou pustila do hubnutí). Od 6-cca 21 týdne jsem zvracela (2 měsíce opravdu strašně 20-30×denně) a zhubla jsem 13kg. Momentálně jsem ve 32 týdnu a mám pořád 1-2kg minus, tak uvidime. Nebývá bohužel pravidlem, že XXL maminky naberou méně, ale pokud nebudeš cíleně mlsat a budeš jíst normálně, tak se to dá zvládnout. Porod nebývá problém, ale pokud má někdo nad 130kg (už jsem se setkala v praxi i s mnohem větší mamčou), tak může mít problém najít porodnici, kde porodí. Jedná se o to, že standardně mašiny na anestesii jsou do 130kg a porodnice nechtějí riskovat, že pokud by došlo k císaři, nebude mašina stačit a nekomu se ublíží.
Jinak gratuluji k těhotenství a přeji jen to nej. :kytka:
Míno: Max byla moje druhá volba. Chtěla jsem Olivera, ale manželovi se to nelíbilo. :mavam:

Skus se zeptat u vás v porodnici. Já jsem jednou musela maminku odmítnout a byl z toho pořádný problém, protože to s manželem nedokázali pochopit (i když já jsem velice slušná a nikdy jsem nikoho nediskriminovala pro nadváhu, vzhledem k tomu, že jí sama mám), ale ta měla přez 160kg na konci těhu. Myslím, že je úloha obvodního gynekologa zjistit si, kde může maminka s více než 130kg rodit, a ne nechat to na mamču, ať si vybere porodnici, kde jí pak nepřijmou. Já jsem se k tomu musela postavit zodpovědně, protože kdyby se něco stalo, tak nidko nebude koukat nato, že mamča chtěla rodit u nás ikdyž nemáme nato vybavení. Je dobré si dopředu zjistit jaké jsou možnosti na porodnicích a podle toho si vybrat.
Snaž se moc nenabrat=nejíst nekontrolovaně, ale s mírou, neboj, miminko si z tvých rezerv vezme co potřebuje.

Velmi dobře znám ty předsudky ohledně prostrově zdůrazněných rodiček. Setkávám se občas od kolegů s kecy typu: zase jedna slonice, nebo zase jedna vyžraná. Já jsem bývala i hubená, po škole jsem strašně nabrala a nikdy bych si nedovolila někoho osočovat, nebo nerespektovat. PA u nás jsou hodné, většina lékařů také. Bohužel se s tím musíme smířit, že většina populace nás nebude respektovat.
Všem přeji hezký porod, bez stresů kolem váhy. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5256
14.7.11 14:19

Ahojte holky! vy jste s tim tady pekne pohnuly!! tak uz je mi lip, ale stejne jsem v postylce. dneska jsem snedla chleba s marmeladou a kousek kurete s ryzi. :poblion: jsem jen vcera rano jednou. zitra volam na vysledky z krve, tak se uvidi (opet jaterni testy a jeste cosi). myslim, ze hospital. nebude nutna, i kdyz uz mam v prukajde napsano, ze ji odmitam :think:

holky, zjistila jsem, ze mame s manzelem stejnou krevni skupinu, muze to byt problem? jsem se zapomnela zeptat MUDr. :oops:

Mino: :huban: :hug: ses zlata. taky unor nestiham docitat a nebo se mi spis nechce - je tam toho moc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5575
14.7.11 14:28

mobi: důležitý je pouze Rh faktor. Pokud má matka minus a partner plus, je možné, že by pokud mimi zdědí plusko po chlapovi, bojovat proti mimi. Proto se dělají odběry protilátek, kde se to odhalí. Jinak jsetli má někdo A, AB, B, nebo O nehrá roli, i když mají oba dva stejnou. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5256
14.7.11 14:55

arcanobacterium moc dekuji! ja mam A+ a muj ma A1, tak to je stejny, ne? to vis, ja laik tomu nerozumim :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5575
14.7.11 15:03

mobi: vzhledem k tomu, že máš Rh plus, je úplně jedno, co má partner. Vaše mimi může mít buď A, nebo 0 (každá krení skupina se skládá ze dvou písmen - A skupina=A0, nebo AA, B skup.=B0, nebo BB, AB je jasné a 0 skupina=00, když se to spojí, můžou vznikonout různé kombinace. Takže u vašeho mimi může vzniknout pouze kombinace AA, A0 a 00, takže skupina A a skupina 0 - doufám, že nejsem moc složitá) :kytka:
Pokud má i partner plus, tak bude i mimi mít Rh plus. Ta 1 za krevní skupinou, př. A1 označuje jenom menší poskupinu A, ale pořád je to A skupina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1145
14.7.11 15:34

Ahoj holky…zdravím Vás..jsem tu poprvé, protože jsem až dnes zjistila, že tahle skupina XXL mamin tu funguje, jinak my kecáme na diskusi stokilové maminky.Já jsem teď těhu podruhé a moje váha je taky skoro 1,5 metráku :-( ale když jsem rodila poprvé, tak jsem rodila s konečnou váhou 145 kg, jsem vysoká a mám silnou kostru, ale jediné co mě malilinko utěšuje, že na tu váhu nevypadám, ale ručička je neúprostná…no a s tou váhou jsem rodila v Novém Jičíně..po celou dobu jsem se nesetkala s žádnou výtkou..jen mi doktor při císaři řekl, že je mě kus…ale jak tu některá psala, že nějaké mašiny na anestezii jsou jedn do 130kg…tak já měla spinální anestezii a byla jsem tedy při vědomí…tak nevím :-) jinak se nestresuju…nestojí to za to…holt jsme každá jiná :-) ale jinak to samozřejmě neomlouvám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4531
14.7.11 15:36

ahojky holky…já vím,že vy mi řeknete,že nejsem XXL těhule…jsem ve 35+0 a vážím 85 kg…od začátku těhu jsem přibrala 4 kg…na začátku mi nebylo ani špatně,takže jsem nezhubla…ale pročítám si vás a já si jako XXL těhule připádám a hlavně se bojím přístupu personálu,aby na mě nekoukali zkrz prsty… :oops: …ani se tak nebojím porodu jako nějaký slepice,co mi ten zážitek zkazí blbýma kecama :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1145
14.7.11 15:38
peggyska píše:
ahojky holky…já vím,že vy mi řeknete,že nejsem XXL těhule…jsem ve 35+0 a vážím 85 kg…od začátku těhu jsem přibrala 4 kg…na začátku mi nebylo ani špatně,takže jsem nezhubla…ale pročítám si vás a já si jako XXL těhule připádám a hlavně se bojím přístupu personálu,aby na mě nekoukali zkrz prsty… :oops: …ani se tak nebojím porodu jako nějaký slepice,co mi ten zážitek zkazí blbýma kecama :pocitac:

No tak jestli pročítáš pozorně, tak si myslím, že se svou váhou se tě to snad ani netýká.. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4531
14.7.11 15:48

pročítám,ale teď je strašně moderní být vychrtlá maminka,co nemá ani gram tuku…a hlavně mě dost vystresoval doktor,který mi řekl,že s mojí původní váhou jsem měla nejdřív zhubnout a pak až otěhotnět… :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1145
14.7.11 16:03
peggyska píše:
pročítám,ale teď je strašně moderní být vychrtlá maminka,co nemá ani gram tuku…a hlavně mě dost vystresoval doktor,který mi řekl,že s mojí původní váhou jsem měla nejdřív zhubnout a pak až otěhotnět… :pocitac:

No tak to je hlavně idiot :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5575
14.7.11 16:28

Katko
Spinální anestesie, kdy je mamča při vědomí je jiná než celková, při které dýchá za maminku přístroj. Práve tento dýchací přístroj má svá omezení (utáhne i větší těla, ale nemůžeme se nato spolehnout, hlavně pokud by byla operace komplikoavná a dlouhá). Pro nás porodníky není problém odrodit přirozeně maminku i přez 160kg, ale anesteziologové by mohli mít problém při akutním císaři, kdy se nedá píchnout spinální anestezie. Vždy musíme myslet hlavně na možná rizika a zhodnotit naše možnosti. Nevím, jak to dělají na jiných porodnicích, ale je podle mně lepší se předem informovat, než pak litovat, že se něco stalo.

Peggy:
Porodu se neboj. Přístup personálu reaguje i na přistup maminky, takže když ukážeš pozitivní energii, je jedno kolik kdo váží. Často se mi stává, že „vychrtliny“ jsou protivné a XXL maminky jsou zlatíčka, ale nedá se to paušalizovat. Trošku nechápu poznámku lékaře, se kterou jsi se setkala. Já bych si to ve své ambulanci nikdy nedovolila. Nejenom proto, že sama vím, jaké je složité zhubnout, ale i z principu, že mi nenáleží soudit. Pouze v případě když žena chce otěhotnět a nedaří se jí a má vetší nadváhu, tak doporučím skusit zhubnout, někdy to totiž může přispívat k neplodnosti. Ale pokud mi otěhotní XXL mamča, tak jí ze srdce zagratuluji. Já jsem také otěhotněla při 116kg.
:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky