Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jojo, při prodou se mimi blbě měří, když už je hlavička vstuoplá do pánve. To se opravdu může lišit i o těch 800g.
Peggy neboj, je ale dobré udělat sono ve 33-34 týdnu, pokud by mimi vypadalo pořád malé, je vhodné vyšetřit krev a moč matky a poté sledovat častěji. Máš pořád KP?
Max měl ve 29 týdnu 1240g, tak uvidím, co bude mít teď ve středu. My máme totiž v rodině velké mimi, manžel zase malé, tak doufám, že to bude tak kolem 3500g.
Dobrou noc všem, Barča. ![]()
barčo tak já nevim. mně napsal do zpravy poloha podélně KP a pak mu manžel říkal že mě bolí stydká kost
a on že to je tim jak je tam ta hlavička. tak ja nevim co si o tom mam myslet ![]()
lucienne píše:
barčo tak já nevim. mně napsal do zpravy poloha podélně KP a pak mu manžel říkal že mě bolí stydká kosta on že to je tim jak je tam ta hlavička. tak ja nevim co si o tom mam myslet
Hm, to je zvláštní, buď se přepsal, nebo nevím. Kde cítíš kopance, spíše nahoře, nebo dole?
ja nějak nejsem schopna to identifikovat co je ruka a co noha atd. cítím dole i nahoře
ale v patek byla hlavou dolu
lucienne píše:
ja nějak nejsem schopna to identifikovat co je ruka a co noha atd. cítím dole i nahořeale v patek byla hlavou dolu
Tak to už by měkla zůstat hlavou dolu až do porodu a asi se gynekolog přepsal, to se někdy stane. V další poradně se zeptej, zda ti to může skontrolovat na sonu (někdy spodem není cítit co tam je, zda hlava, nebo prdelka) a budeš mít klid. ![]()
Dobré ráno všem,
tak jsem dneska vlezla na váhu a s hrůzou v očích zjistila, že mám za posledních 10 dní 2 kg nahoře ![]()
Mrňousovi asi rostou svaly ![]()
Ahojky, já mám také pocit, že za poslední 3 týdny jsem nabrala tak 5 kg (váhu doma nemám, nechci se stresovat a zvážím se ve středu v poradně). Ale co nadělám, snažím se nepřejídat, ale chutě jsou, takže to budu řešit po porodu.
Koupila jsem si kočárek X lander X3 2011, moc se mi líbí, doufám, že se malý ve 3 měsících vejde do hluboké korby (bude mít kombinezku a berankový fusak). Máte někdo tento kočárek? Nějak začínám vyšilovat, zda jsem koupila dobře, i když manžel je z kočárku nadšený a říká mi, ať neblázním. Tak to jsou asi hormony, nebo co ![]()
Barča
Příspěvek upraven 19.07.11 v 09:22
ahojte holčičky,
gratuluju všem ke kontrolám a Lucienčině Lilince k tomu, že jí nic nepřirostlo
a ke krásné váze a vítám nové přírůstky
![]()
Zároveň hlásím dnešní první návštěvu v poradně. Tlak 133/60, váha plus 1 kg (za 3 týdny), moč v pořádku, krev uvidíme. Jinak mimi je tam kde má být, krásně prej roste
… příští týden jdu na NT screening… tak snad bude i tam všechno OK ![]()
míno díky
at mas nt v pohode.
toho 1. scr. jsem se bala snad nejvic ze všech. holky z ty vahy se zzbytecne nestresujte ![]()
díky Luci ![]()
taky se bojím… vzhledem k mému věku je riziko přeci jen větší ![]()
lucienne píše:
míno díkyat mas nt v pohode.
toho 1. scr. jsem se bala snad nejvic ze všech. holky z ty vahy se zzbytecne nestresujte
Ahoj maminky,vezmete mě mezi sebe? Jsem ráda, že jsem vás objevila, protože jsem taky poněkud větší maminka
Pokud by vám to nevadilo, občas bych mezi vás nakoukla, ju? Jinak teď taky řeším záhadný přírůstek na váze, včera v poradně jsem měla o šílený 3 kg víc než před 10 dny
NO hrůza, vůbec to nechápu. Jsem sice už 35+5 a minulý týden jsem šíleně otekla na nohou i rukou, ale včera mi otoky splaskly. No jestli to takhle půjde dál, tak nevím nevím. Nevíte někdo čím by to mohlo být? Jím pořád stejně jako dosud ![]()
Ahoj holky, chtěla sem se zeptat, jestli jste měli v začátku těhu 13 tt výtoky, mám ho snad pořád od začátku, je teda čirý, ale mám pocit, že pořád ze mě něco teče a mám všude mokro, tak se furt chodím dívat, jestli je to opravdu jen ten výtok ![]()
Jinak všem gratuluji k blížícím se miminkům, je to neuvěřitelný, že už je budete za chvilku držet ![]()
Ahojky, jsem tu nová, jestli to nebude vadit, jdu taky mezi vás, měřím 180cm a mám taky přes sto kilo, jen si říkám kolik budu mít na konci těhotenství… zatím z toho trauma nemám
doktorka mi taky nic neříkala… jsem ve 3 měsíci.. Přeji krásný den.
peggyska píše:
fakt,jo?tak to my budeme mít drobečka…já měla ve 30. týdnu odhad 1100 g
No tak nemysli, že to bude drobeček.my měli ve 33tt 1405g a včera jsem byla v porodnici na měření a nahlásili mi 3050g tak jsem zvědavá, jestli nabere mimi ještě něco za těch 14 dní…už by nemuselo ![]()