Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
petvit píše:Ahojky Petvit
Ahoj holky, chtěla bych se k vám přidat, jsem 12+5 a xxl těhule jak vyšitá, když sem otěhotněla měla jsem 118 kg - já vím děs, teď mám 114,5 - sláva, uvidím jak porostu dál. Některým lehce závidím, že už jsou tak daleko, doufám, že tam taky dolezu, mám nějaké problémy,ale doufám, že vše bude ok. Začla sem krvácet z děložního hrdla, tak musím v klidu ležet, mám asccorutin a magnesium. Akorát mi nikdo neřekl proč. Mimi žije, tak jsem ráda. Jinak screening v 12 tt byl ok.
Barča ![]()
Ahojky po víkendu.
Jsem hrozně ráda, že je nás tu tolik, a že přibyla druhá paní doktorka. Plavání doma v bazénu super, ale počasí se pokazilo, a syn se v neděli osypal asi ze sluníčka - jen na rukou a nohou - po rukávy a kraťasy.
Navíc jsem v sobotu večer lehce špinila, tak se bojím, co bude na zítřejší kontrole.
Včera jsem se odvážila na váhu a podařilo se mi díky nechutenství dostat z původních 100 kg na 97, tak aspoň něco pozitivního.
Ahoj holky…já hlásím dnešní návštěvu v porodnici…36+0tt, podrobný utz, ozvy..atd. Miminko má teoreticky 3050g, taže ještě kontrola příští pondělí a další pondělí rodíme ![]()
katarina30 - To už uvidíš svého mrňouse za chvíli! ![]()
Holky,poslal některou z vás doktor na EKG? Já jsem v těhuprůkazce kolonku měla, ale sestřička ji vyškrtla, že to není povinné vyšetření…
Ale moji kamárádku na EKG její doktor poslal. Jak to máte prosím s EKG vy ![]()
Pajalena píše:
katarina30 - To už uvidíš svého mrňouse za chvíli!Holky,poslal některou z vás doktor na EKG? Já jsem v těhuprůkazce kolonku měla, ale sestřička ji vyškrtla, že to není povinné vyšetření…
Ale moji kamárádku na EKG její doktor poslal. Jak to máte prosím s EKG vy
Jojo, mám to za pár…14 dní a je to
ale bude mit to snad i chybět…když se podívám na svou první dcera, které bylo teď 6 let, …a dneska jsem byla v porodnici a jsou tam ty samé sestřičky a mě to připadlo, jako by to bylo včera…tak si říkám, že ten čas hrozně rychle utekl…
Jinak EKG..já na něj taky nebyla a myslím, že naše doktorka ani sestřička tam neposílají žádné mamínky…jen zubař a obvodní..:-) za to ten zubař mě chtěl vidět 2×
a podruhé mi trhal zub
, ale EKG ne..a vím, že ani u prvního jsem na EKG nebyla. To asi leda bys byla vyloženě srdcařka a léčila se…
AHoj holky! Dneska jsme byli na velkém UTZ a opětpotvrzena Lilinka, tak už snad nic nepřiroste. velikostne odpovida, vazi 1650 g a všechno ok. Pak jsme byli na prohlidce porodnice a řeknu vám tak hrozne milou pani už jsem dlouho neviděla
prováděla nás porodní asistentka. Vyhradila si na nas asi 45 minut a jsme oba nadšení
vypadá to tam krásně. a potom jsem byla u kadeřníka zase po x letech tak to mám docela kratší než jsem zvyklá ale líbí se mi to
uz jsem dokoupila posledni veci, i autosedacku, mam udelany kopie oddaciho a rodnych listu a zacnu balit tasku ![]()
Tak všechny opět zdravím po neskutečně horkém víkendu.
Holky na plavání se taky chystám, ale vidím to až na bazén po prázdninách, až nebude všude tak narváno.
Jinak já v průkazce nemám kolonku ani pro obvoďáka ani pro zubaře a to když jsem chodila ještě do školy, tak jsme se učili, že v těhotenství má být obvoďák, 2× zubař a ještě plicní a EKG. No a já v průkajdě nemám nic z toho, takže si to pro jistotu stejně oběhnu, protože po porodu na zubaře asi nebude dlouho čas
.
Jinak gratuliji Katarině, že už bude za chvilinku rodit a miminko je v pořádku.
Zato já nějak rostu, na váhu ale vlezu asi až příští týden před poradnou, protože takové horory zažívat každý týden nemusím
![]()
Ahoj, díky všem za podporu
arca-je skvělý, že dokážeš tak psychicky poradit a vysvětlit, protože člověk je z toho všeho akorát mimo, škoda, že nejsi dr. někde v Brně, hned bych k tobě potom šla rodit ![]()
petvit píše:
Ahoj, díky všem za podporu
arca-je skvělý, že dokážeš tak psychicky poradit a vysvětlit, protože člověk je z toho všeho akorát mimo, škoda, že nejsi dr. někde v Brně, hned bych k tobě potom šla rodit
jééé, moc děkuji, to vždycky potěší. Já jsem se n porodnictví našla a hrozně mě baví.
![]()
Lucko to je hezká váha, já jdu ve středu, tak udivíme, kolik váží, dám pak vědet.
Jinak já jsem si EKG nechala dělat tak z recese, protože mi ho nidky nedělali, ale není to nutné. Ani prohlídka u obvoďáka, ani zubař, pokud člověk nemá nějaké onemocnění, nebo nechodí k zubaři. Já jsem u zubařky stihla pouze 1×, protože má objednací dobu 3 měsíce a já prvních 5 zvracela, takže nevím, jak by to u ní dopadlo, kdybych ji ![]()
U nás (Ostrov u K. Varů) je krásně, 14°C, občas sprchne, pro mně úplně ideální ![]()
Barča
![]()
juuu katy to to letí
díky barčo
myslíš hezká váha jako hodně nebo akorát? ja vubec nevim
ja se z toho vypočítat zhruba porodní váha? ![]()
lucienne píše:
juuu katy to to letídíky barčo
myslíš hezká váha jako hodně nebo akorát? ja vubec nevim
ja se z toho vypočítat zhruba porodní váha?
Podle sona ve 30-32 týdnu se dá vypočítat předpokládaná váha u porodu (není to přesné, ale nám se jedná hlavně o to, aby mimi nebylo moc malé) = dvounásobek naměřené hodnoty. Tobě by to mělo vycházet kolem 3300g, ale je jasné, že může mít i víc. Jinak je to normální odhad pro 31 týden. ![]()
jééé díky barčo
to jsem netušila s tim dvojnasobkem
to bych chtela takovyho drobínka ![]()
lucienne píše:
jééé díky barčoto jsem netušila s tim dvojnasobkem
to bych chtela takovyho drobínka
Já taky, ale bohužel může mít i 4kg. Většinou, když má mimi kolem 2kg ve 30-32 týdnu, bude mít kolem 4kg u porodu.
díky. no nechame se prekvapit. jen me to zajímalo. vím že se ten odhad pred porodem muze lisit treba o 800 g coz už je celkem znat ![]()
fakt,jo?tak to my budeme mít drobečka…já měla ve 30. týdnu odhad 1100 g