Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
To jsou ale krásné obrázky! A krásná miminka!
My jsme to vzdali předem, báli jsme se právě té mé „nedostatečné echogenity tkání“.
Au, bolesti zad jsou nepříjemné. Mám vyhřezlou plotýnku v bederní oblasti, teď zatím drží (ťuk, ťuk, ťuk). Ale když se to občas blokne nebo něco skřípne… To lezu jako kříženec lenochoda a langusty. Pomáhá mi takové nepatrné nahřívání vaškem (plastová lahev s vlažnou vodou- nesmí být horké, aby to nezpůsobovalo děložní stahy či co) nebo suché teplo (stará dobrá kočka na záda) - doporučil mi to i neurolog - a k tomu návdavkem přidal doporučení na posilování pánevního dna ![]()
ahojte holky,
taky me zacinaji bolet zada, nekde jsem cetla, ze je dobre plavani - zkousely jste to? ja nad tim uvazuju, ze bych tak za par tydnu vyrazila. ted, tim, ze jeste moc nejim, tak se citim slaba a spis bych se utopila
a od zari se chci vratit k brisnim tancum. jsem tancila 3 roky, ted jsem mela sice pulrocni pauzu, ale rada bych se vratila…
mobi, zlato ahoooooj
![]()
já čekám na konec prvního trimestru a začnu chodit na cvíčo pro těhule dvakrát v týdnu (je to tu při nemocnici rozdělené na cvičení pro druhý trimestr a cvičení pro třetí trimestr) a taky budu chodit plavat od září (až otevřou kryťák)… kámoška měla v těhu děsné bolesti zad (malá jí tam tlačila na nějaké nervy) a plavání jí moc pomáhalo. Já chodila celé její těhu s ní, tak teď mi to bude oplácet říkala
Říkaly jsme tomu: Pojď vykoupat vorvaně
![]()
mobifilinka píše:
ahojte holky,taky me zacinaji bolet zada, nekde jsem cetla, ze je dobre plavani - zkousely jste to? ja nad tim uvazuju, ze bych tak za par tydnu vyrazila. ted, tim, ze jeste moc nejim, tak se citim slaba a spis bych se utopila
a od zari se chci vratit k brisnim tancum. jsem tancila 3 roky, ted jsem mela sice pulrocni pauzu, ale rada bych se vratila…
lucienne píše:
díky baro za skvele vysvetlenimas pravdu ze xxl je zasobarna¨a mimco ma aspon z ceho bat kdyz je člověk zvracecí typ
![]()
No holky ne nadarmo se říká… „až tlustí budou hubení, tak hubení budou studení“ !!!! ![]()
mobifilinka píše:
ahojte holky,taky me zacinaji bolet zada, nekde jsem cetla, ze je dobre plavani - zkousely jste to? ja nad tim uvazuju, ze bych tak za par tydnu vyrazila. ted, tim, ze jeste moc nejim, tak se citim slaba a spis bych se utopila
No tak to plavání je asi super, ale já bych v těhu měla strach ze zánětů, pokud by nešlo o nějakou speciálně upravenou vodu pro těhotné.. ![]()
Jinak mě zatím netrápí žádné bolesti teď akorát asi 3. den prsa trošku a tvrdnutí břicha, jinak nic, ale taky jsem už 35+5 tt
katarina30 píše:
„až tlustí budou hubení, tak hubení budou studení“ !!!!
Páni, to jsem se nasmála! A zpříjemnilo mi to aspoň tu poslední hodinu v práci! Díky! ![]()
byla jsem o vikendu 2 dny v bazenu a moc mi to na zada pomohlo! tak vrele doporucuju ![]()
Všechny zdravím
![]()
Plavání určitě zabírá, taky se chystám, že s ním začnu.
![]()
tak jsem byla v poradně…mám pozitivního streptokoka a jelikož mi přesně,když mi sestra měřila tlak,začal vybrovat telefon,tak mi vyskočil tlak,tak hned začal doktor,že mi bude muset napsat slabé prášky na tlak,ale řekla jsem mu,že mi vybroval tel,tak mi změřil znova a měla jsem ho luxusní,tak aspoń tak ![]()
a na monitor se musím objednat do porodky na příští týden,tak uvidíme,jak se daří mimískovi ![]()
Tak jsem si v sobotu byla zaplavat a bylo to fajn
Protáhla jsem si pěkně záda. Ale teď to zase na koupání asi dlouho nebude - počasí jedno! ![]()
Pajalena píše:
Tak jsem si v sobotu byla zaplavat a bylo to fajnProtáhla jsem si pěkně záda. Ale teď to zase na koupání asi dlouho nebude - počasí jedno!
Ahojky, to plavání závidím. Já bych také šla, ale ne sama a všechny kámošky pracují, manžel je po práci tak unavený, že se mu nechce. Počasí mi vůbec nevadí, hlavně, že není vedro. ![]()
Mně se podařilo vytáhnout manžela
Chtěla jsem se vykoupat ještě v neděli, ale v sobotu v noci jsme jeli s velkou slávou na pohotovost se zubem - naštěstí ne mým, ale manželovým, takže v neděli už na koupání nebyla nálada. A navíc mám normální plavky, zatím jsem nekupovala těhotenské, a už jsou mi tak tak ![]()
Ahoj holky, chtěla bych se k vám přidat, jsem 12+5 a xxl těhule jak vyšitá, když sem otěhotněla měla jsem 118 kg - já vím děs, teď mám 114,5 - sláva, uvidím jak porostu dál. Některým lehce závidím, že už jsou tak daleko, doufám, že tam taky dolezu, mám nějaké problémy,ale doufám, že vše bude ok. Začla sem krvácet z děložního hrdla, tak musím v klidu ležet, mám asccorutin a magnesium. Akorát mi nikdo neřekl proč. Mimi žije, tak jsem ráda. Jinak screening v 12 tt byl ok.
Ahojky, Petvit, vítej mezi námi ![]()
A držím palce, ať ti to všechno dobře dopadne!