Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
arcanobacterium píše:
Pegy: pravděpodobně jsou to poslíčky. Magnesium klidně ber i víckrát, pokud by tě tyto bolesti obtěžovali. Od 36 týdne ho ale už vysaď. V poradně ti lékař řekne, jak to je z vaginálním nálezem a udělá monitor.
děkuji ![]()
jeee to je super
to jsem nevedela ze se ma ve 36 tydnu prestat brat. ja na nem docela jedu, jinak by mi ty prsty snad upadly ![]()
ahojte holčičky
a dobré ráno ![]()
dočítám a jsem z této diskuze doslova nadšená ![]()
Konečně erudované odpovědi na konkrétní dotazy a ne jedna paní povídala… moc díky oběma paním doktorkám
Díky moc holky a neopouštějte nás prosíííííím
![]()
Mína13 píše:
ahojte holčičkya dobré ráno
dočítám a jsem z této diskuze doslova nadšená
Konečně erudované odpovědi na konkrétní dotazy a ne jedna paní povídala… moc díky oběma paním doktorkám![]()
![]()
![]()
Díky moc holky a neopouštějte nás prosíííííím
![]()
![]()
![]()
total souhlas
![]()
Jojo, přidávám se k předešlému - díky za vaše rady, holky! ![]()
Ještě bych se chtěla zeptat, zda má některá z vás problém se stydkou sponou? Docela mě ta potvůrka už několik týdnů trápí
Vstávání je hrozné, ale nejbolestivější je asi v noci převalování v posteli z boku na bok. Sestřička u doktora mi naznačila, že je to může být tou mou vyšší váhou ![]()
Máte s tím některá z vás zkušenosti? A co vám případně pomohlo? Díky!
pajalena mne to trapi cca od 28tt. hlavne kdyz se prevaluju na posteli
vahou to asi neni. trapi to hodne holek co jsem slysela a asi je to priprava na porod ![]()
Mně ta kost „terorizuje“ už od 16.týdne
Prolézala jsem teď ještě jiné diskuse a někde jsem se dočetla, že se mi asi roztahuje pánev a připravuje na porod
Tak už jen 17 týdnů a přrbolí to ![]()
teda to te boli docela dlouho
no mne to boli dost, jak se otocim v posteli tak me ta bolest docela probere ![]()
Dobré ráno. Na stydkou sponu mám odpověď ![]()
V průběhu těhu se z ledvin vylučuje hormon, který se jmenuje relaxin. Jeho úkol je nachystat pánev na porod, protože při porodu se pánev malinko roztáhne. Vepředu jsou pánevní kosti (stydké) spojené elastickou chrupavkou - toto spojení je právě nejvíce namáháno a ovlivněno hormonem. Chrupavka trošku povoluje a u některých žen se může rozvolnit i na více než 1cm od původního stavu. Projevuje se to bolestí, obtížemi při chůzi a občas (za 4 roky jsem to zažila 2×) to může znamenat poporodní problémy. Pak se nosí stahovací kalhotky, berou se léky a ono se to zatáhne. Skuste více odpočívat v průběhu dne, méně chodit př. do schodů. Ve většině případů je to úplně normální, ale pokud by některá cítila, že se jí opravdu špatně chodí (jako kačice), je dobré začít nosit pevnější kalhotky a navštívit lékaře. Po porodu se dá udělat i rentgen, kde je jasně vidět, zda je spona rozvolněná až moc, nebo v normě. ![]()
Jo, včera mně napadlo, že jak jsem tady psala, jak mi bylo špatně a zvracela jsem na začátku těhu, tak jsem měla v podstatě štěstí, že jsem XXL. Měla jsem totiž rezervy, ze kterých jsem jednak mohla zhubnout těch 13kg a jednak mělo mimi dostatek energie na život. Při tomto stavu totiž 80% žen potrácí, protože tělo není schopné udržet těhu. ![]()
díky baro za skvele vysvetleni
mas pravdu ze xxl je zasobarna¨a mimco ma aspon z ceho bat kdyz je člověk zvracecí typ
![]()
tady je Lili abyste se nebali jit na 3d ze nebude pres spek nic videt holky ![]()
Díky, Báro
Zkusím sehnat pevnější kalhotky
A souhlas, my XXL těhule máme rezervy i na horší časy
, což je určitě dobré i pro naše mrňouse - nemají nouzi ![]()
Luci - to jo, začala mě ta spona bolet brzo
Třeba mám prostě jen tužší pánev, tak jsem musela začít s roztahováním s předstihem ![]()
Krásná fotečka. To 3D je dělané na lepších mašinkách, takže se opravdu nebojte, je to vidět krásně. Tady je Maxík.
Mně stydká spona nebolí, ale zato záda v bederní oblasti, to je ňamka, hlavně když chodím v noci 4× na WC, tak to vstávání by jste měli vidět, hodím se nabok, opřu se o stůl, co mám vedle postele a pomalu se musím zvedat, no jak stará bába.
![]()
jeeej ten je roztomilej s tou rucickou
ja taky vstavam jak baba. tak minutu se k tomu musim premlouvat jak to boli
ale prijde mi ze to spis boli kostrč než bedra ![]()