XXL těhule

Napsat příspěvek
Velikost písma:
964
19.7.11 14:41

Míno - Taky se mi víc líbil Dorjan sport, hlavně barvičky, ale budeme srpnový, tak potřebujeme mít jistotu v dlouhý korbě a jen ten prestige má to prodlužovací lůžko u sporťáku. První dcera je 3.9.narodila se s 49 cm a 3500 g a po vánocích se nám už do normální vložný tašky s fusakem prostě nevešla. Tak po týhle zkušenosti jsme šli na jistotu. Jinak si ho maminky dost chválí, jen je potřeba častěji mazat aby nevrzal, tak snad bude OK :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5256
19.7.11 16:09

holky, omlouvam se za zmenu tematu… neni nektera z vas ucetni? potrebovala bych poradit. jsem osvc – tak kvuli neschopence, materske, rodicovske… a tak :kytka: pisla bych SZ. dekuji!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5256
19.7.11 16:16
katarina30 píše:
mobifilinka píše:
Katarina: ja mam sice zatim cas a urcite si zajedu do nejake prodejny kocarky osahat, ale co bys doporucovala na mestske chodniky (cyklostezky) v zime a se psem (jorksir)? trikolky se prave trochu bojim, abych vubec nekde projela. tady byva dost snehu a nez neco prohrnou… termin porodu mam zatim 6.2.2012, tzn. zimni ditko ve fusaku… a jaky mas nazor na trojkombinaci? denne jezdim autem, takze potrebuji i neco co lehce slozim a prcka hodim do sedacky… a kdy je vubec vhodne kocarek objednavat??? :think: nevim jestli ostatni holky bude zajimat primo muj pripad, tak klidne pisni SZ. moc dekuji, ja se v tom totiz uplne ztracim!!! :kytka:

MOBI: tak pokud budeš aktivnější mamča, cyklostezky, nebo in-line brusle, tak snad o 4 kolce ani neuvažuj, tak se ve větší rychlosti vůbec nedá ovládat natož tak na stezce kde každou chvíli musíš uhnout nebo se vyhnout nějakému bláznovi…3 kolky jsou vynikající..je pravda, že takové ty uplně lehounké modely, jako je např. ten JANE Slalom… jsou trochu nestabilní v zatáčce, ale např. ten PEG Perego GT3 to je takový tank..posílám odkaz…ale určitě i X lander 3 kolový je dobrá volba, ale zase je těžší.....
jinak co se týká 3 kombinace tak určitě..je tam výhoda jak cenová, tak vriabilnost.....sedačka, korbička a sporťák…já jsem to řešila tak, že jelikož bude mimi v srpnu, tak hlubokou korbu budeme užívat jen přes zimu, takže tu jsem koupila starší z druhé ruky…sice paní jí kupovala vloni v červenci, takže v ní odvozila jen zimu asi 7 měsíců, je jako nová…takže tu jsem vzala z druhé ruky, ale sporťák nový…a sedačku jsem nebrala, protože u těch 3 kombinací jsou ty sedačky zbytečně předražené, ale já navíc nechci mimi vozit v sedačce nacvaklé na kočárku, takže proto jsem jí nebrala......hlavně jsem chtěla nový sporťák…
Jinak pokud se bojíš stability a 3 kol, tak je dobrá varianta 4 kola, ale přední otočné.....
Takže tady je Peg Perego…

http://www.malvik.cz/…-BRIO-zdarma

ovšem cena je samozřejmě vyšší,…komplety kde je hluboká korba, sporťák autosedačka jsou za těch cca 22 000 my to pořídili sporťák za 11 500 (teď už budou určitě levnější zase) hluboká korbička z 2. ruky za 3000 takže 14 500 + autosedajdu máme od jiné firmy za 1500 takže 16 000. :-)

no a tady např. 4 kolka s otočnýma předníma kolama…je to asi nejprodávanější kočárek v té nižší cenové řadě..

http://www.darababy.cz/…r-collection

ty zadní kolečka jsou otočné…(ty menší) a dělají ho snad v milionu různých barevných variacích…fakt záleží i na tom co se Vám líbí…

další hodně prodávaná 3 kolka je Cortina

http://www.darababy.cz/…olution-2011

má dosti velkou hlubokou korbu…Peg Perego má 75cm cca a Cortina asi 80cm…ale Perego má polohovatelné dno takže se tam veje mimi v pohodě i s fusakem…testovala jsem na 10kg dítěti 10m starém.. :-) takže cortina tady…/ale prý má větší tendenci vrzat, ale to se rozvržou více, nebo méně všechny kočárky.)

http://www.darababy.cz/…olution-2011

jinak se ještě prodávají hodně Teutonia…taky dosti prostorné kočárky na 3 kolech

http://www.malvik.cz/…t-S3-HB-2011

nebo kočárky Casual play, ale ty jsou zoufale malé !!!!
 http://www.malvik.cz/…laymoon-Lima

to je tak zhruba vše…samozřejmě i ostatní Hartan, Patron, Inglesina, atd… :-) je to fakt na Vás…ale co bych já osobně např. vůbec nebrala tak je TAKKO !!!!! :-)

moc dekuji! vsechny jsem si zazalozkovala a postupne je prostuduju!!! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5575
19.7.11 17:00
mobifilinka píše:
holky, omlouvam se za zmenu tematu… neni nektera z vas ucetni? potrebovala bych poradit. jsem osvc – tak kvuli neschopence, materske, rodicovske… a tak :kytka: pisla bych SZ. dekuji!!!
Mobi
Koukni na tuto stránku, jinka přesněji nevím, asi se budeš muset informovat na úřadě.

http://www.babyonline.cz/…ovolena.html#…

Snad pomůže. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5256
19.7.11 17:04
arcanobacterium píše:
mobifilinka píše:
Mobi
Koukni na tuto stránku, jinka přesněji nevím, asi se budeš muset informovat na úřadě.

http://www.babyonline.cz/…ovolena.html#…

Snad pomůže. :kytka:

moc dekuji, proctu. na urade mi moc neporadi, potrebuji je prave obejit. potrebuji se zeptat primo na muj pripad - neni problem poslat prijmy a tak… premyslim jestli nejit na neschopenku - uz jen proto, ze ted nic moc nevydelavam, tak at nemusim platit zdr. a soc. ale zase potrebuji vedet jak mi to ovlivni MD a tak. ale jeste jednou dekuji, ses zlata! :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1145
19.7.11 21:37
Pajalena píše:
Katarina30 - koukám, že se v kočárcích hodně orientuješ :palec: Nemáš nějaké zkušenosti nebo ohlasy týkající se kočárků vydeko? Už jsem tu asi jako kolovrátek, když já se fakt bojím, abych nekoupila zajíce v pytli :roll: Jde mi hlavně o nový model Comfort line 4. Díky :kytka:

Paji, tak bohužel o tomhle kočárku slyším poprvé a co jsem zjišťovala, tak nikdo neví…tak to bych raději zvolila nějaký osvědčenější a známější :-)…ale jak jsem se na něj dívala, tak je docela hodně podobný tomu Dorjanu a ten je velmi prodávaný !!!! opravdu hodně…tady je odkaz..tak jestli se ti to vydeko líbí, tak bych brala rozhodně ten Dor Jan..protože na něj je i dobrý servis…a cenově je dostupný velice…
odkaz tu :-))))

http://www.darababy.cz/…restige-2011

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
20.7.11 07:11

Ahojky,
tak z kočárků můžu jenom doporučit čtyřkolku s otočnými menšími koly - pokud možno nafukovací. Měli jsme na syna X-lander XA 2008 a byli jsme moc spokojeni. Krásně se prodával, korbu i autosedačku jsme měli z druhé ruky,a kočárek nový. Bez natáčecích předních koleček vůbec neumím jezdit.
Tentokrát bychom chtěli ten Dorjan Prestige. Má větší korbu, a sporťák se dá nasadit obousměrně. Navíc u X-landeru jsme museli přestat vozit autosedačku, jakmile jsme přešli na sporťák - už to nejde. U Dorjanu to vypadá, že se dá sportovní nástavba lehce sundat, a nacvaknout sedačka. X-lander taky není vůbec odpružený, a jakmile jsme vjeli třeba na dlažební kostky, malý byl vzhůru. Dorjan má pružení, a to je taky možná důvod, proč vrže. Jezdí s ním spousta mamin, tak není problém se poptat, nebo i vyzkoušet.
Zase třeba na brusle, nebo běhání, je asi lepší tříkolka s brzdou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5575
20.7.11 07:19

Hanulko
Moc si mě potěšila. Já mám X-lander X3, chtěla jsem 4-kolku, bez otočných koleček. Bydlím v menším městě, dlažební kostky tu nemáme, ale zatu snehu až až někdy i 6 měsíců. Líbí se mi hlavně sporťák a včera jsme se s manželem rozhodli, že pokud mi bude vadit, že se nedá otočit, tak koupím načas sporťák, který lze a pak si ho odvezu k našim na slovensko, ať netahám vždy kočár s sebou.

:kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
20.7.11 07:32

Báro, ono to otáčení u většiny dětí asi není potřeba. Náš malý celého půl roku v hluboké korbě řval, dokud se neuřval. Byl nespavé zvědavé miminko. V půl roce jsem nevydržela a dala mu sporťák trošku napolohovaný a od té chvíle byl nejspokojenější dítě pod sluncem. Že neviděl maminku ho vůbec netrápilo.
Na druhou stranu kamarádka chodila na vycházky v předklonu, a musela držet syna za ruku, dokud neusnul. Bez otáčení by to asi nedali.
Do hlubšího sněhu je asi lepší obyčejná čtyřkolka. Přecejen musíš prorazit jenom dvě stopy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
456
20.7.11 07:48

Báro - díky za vysvětlení :kytka:
Katarina - Díky za tip, omrknu ten DorJan
Mibifilinka - zkus se obrátit na tuhle poradnu , jednou mi taky s něčím poradili.Trvalo to tak týden, třeba ti to pomůže :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16136
20.7.11 08:13

ahoj holky :mavam: mam dotázek. otéká mi 3 dny jen jedna noha. neni to nic extra moc, ale nevidim kotník.. a druhá vůbec. je to teda nebezpecny nebo ne? :nevim: a mam zakalenou moč (nevim jestli to souvisí) na kontrole v pátek bylo vše ok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5575
20.7.11 08:16
lucienne píše:
ahoj holky :mavam: mam dotázek. otéká mi 3 dny jen jedna noha. neni to nic extra moc, ale nevidim kotník.. a druhá vůbec. je to teda nebezpecny nebo ne? :nevim: a mam zakalenou moč (nevim jestli to souvisí) na kontrole v pátek bylo vše ok
Ahojky lucko:
Já bych radši zašla na gyndu. Zakalená moč může znamenat bílkovinu v moči, klidně to nemuselo být, když jsi byla v poradně. Bylo by vhodné udělat 24 hodinový sěr moči a podle toho určit, kolik bílkoviny ledviny propustí. Je to rizikový faktor a ukazatel možné preeklampsie. Asymetrický otok dolních končetin také není žádná stranda. Je vhodné udělat laboratorní odběry krevní srážlivosti, zejména D-dimery a eventuelně sono žil dolních končetin. Nemusí to být vůbec nic, ale může, takže rada ode mně, nečekat a jít k dokotorovi. Držím palce. :hug:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16136
20.7.11 08:35

jééé barčo díky. ja sem tak ráda že tě tu máme :hug: bohužel jsem ted zjistli ze ma moje dr volno :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5575
20.7.11 08:37
lucienne píše:
jééé barčo díky. ja sem tak ráda že tě tu máme :hug: bohužel jsem ted zjistli ze ma moje dr volno :zed:

Tak do špitálu. Těhotné nikdo nidky nevyhodí, nebo z nich neudělá blbky. My máme dennodenně plno mamin, co chodí s problémem a vždy jsem ráda, že dorazí dříve než se něco stane a pokud to nic není, tak jdou v klidu domů.
:srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16136
20.7.11 08:40

moc díky. když ja si zas připadám jak nějakej simulant :cry: tak urcite prijedu a ta noha mi mezitim splaskne :nevim: mam tam vzít sebou kdyztak tu moč kdybych tam jela?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí