XXL těhule

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5575
21.7.11 09:08
Pajalena píše:
Baru, ten těhu pás si můžu kouipit sama, nebo budu potřebovat předpis?

Bohužel si ho musíš koupit sama. Něco podobného (to je jenom náhodně nalezená www. stránka, nemám k ní žádný vztah, určitě bude i něco levnější)

http://www.podivej.cz/…otensky-pas/

:hug:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5575
21.7.11 09:21
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
964
21.7.11 10:07
didinky píše:
Ahojky, já mám termín 2.8. dnes jsem byla na kontrole v porodnici, musela jsem dvakrát na monitor, paní doktorce se nelíbily pohyby, ale napodruhé už to bylo v poho, zatím to vypadá, že vydržíme do termínu, mimčo je vysoko a kontrakce téměř žádné… a co ty? Kdy máš termín? Já přibrala půlku z těch 13 kilo za poslední dva měsíce :lol:
Barficka píše:
didinky píše:
Ahojky, já měla před otěhotněním 172 cm a 92 kilo, teď máme 2 týdny do porodu a nahoře 13 kilo, nějak jsem se v jídle neomezovala, jedla jsem zkrátka celé těhotenství na co jsem měla chuť, ale zato menší porce a často, od 15 týdne jsem doma na rizikovém kvůli práci, tak jsem se snažila co nejvíc chodit pěšky, do krámu na nákup atd. Ale rozhodně doktor neměl žádné připomínky k váze. Držím palce ať máš pohodové těhotenství. :mavam:
Děkuji všem maminkám za přivítání :kytka: A Didinko, koukám, že už se taky blížíš ke konci. já mám teď teda nahoře 11,5 kg, ale ještě před 3 týdny to bylo jen 7,5 a to se mi docela líbilo. Kdypak máš termín? Já už se teda sotva valím, ale asi to souvisí i s tím, že se otvírám a malej má nízko hlavičku.

Ahojky Didinko, no termíny mám 12.,14. a 18.8. ale uvidíme, kdy se malej vyklube. Jen kvůli tlaku a trombofilii nesmím přenášet, takže doufám, že vykoukne sám dřív než toho 18.8. :-P Jo a dneska zas -0,5 kg. takže od pondělí kilo dole. Je to asi fakt tím zadržováním vody . K těm monitorům - prej se nemají dělat dřív než v 38. týdnu, protože předtím má miminko ještě nedozrálý srdíčko a právě se tam objevují různý odchylky.Psal o tom dr. Koucký několikrát v poradně. My byli na monitoru v pondělí a křivka v pořádku, tep 140-170(to když se mimísek rozhodnul se zrovna otočit kolem svý osy) a prej v pořádku. Před 38. týdnem prý kolem 160/min je norma. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5575
21.7.11 10:26

Barfi
Monitor se může dělat kdykoliv v těhotenství. Skládá se ze 3 částí:
1. sledování děložní činnost (to děláme už od 20 týdne, pokud žena udává bolesti v podbřišku, abychom měli jistotu, zda nemá kontrakce)
2. Pohyby plodu
3. Srdíčko plodu. Nesleduje se jenom frekvence, ale i vzhled křivky.

Není pravda, že před 38 tt je bazální frekvence=jak srdíčko bije nejvíce v průběhu celého záznamu, srdíčka 160/min normální (já osobně bych si to nedovolila nikde tvrdit, ani v internetové poradně, ani v ambulanci). Norma za celé těhu je 110-160, přitom 110 už je hodně podezřelé a 160 je už tzv. tachykardie - pokud nemá vysvětlenou příčinu, musí se záznam opakovat po 2 hodinách, udělat se sono kontrola pupečníkové arterie( případně arterie v mozku miminka) a podle výsledků eventuelní další sledování a eventuelně vyvolání porodu. Pokud je hodně pohybů plodu, může frekvence občas vyskočit i nad 160, ale nesmí se tam držet (udělá to jenom takovej háček směrem nahoru).

Je nutné zhodnotit (teda umět zhodnotit=dobrý lékař) monitor v určitém týdnu těhotenství (je jasné, že budu jinak posuzovat 30 a 40 týden), ale není pravda, že by se neměl dělat. Kolikrát jsme zachránili miminko právě kvůli tomu, že jsme monitor udělali a viděli patologii.

Neznám sice Dr. Kouckého, ale nestotožňuji se s jeho názorem. Mnoho gynekologů nedělá monitory proto, že je neproplatí pojišťovna. Já mám to štěstí, že pracuji v špitále, proto se tam tímto nenecháváme omezovat a pokud mamča potřebuje monitor od 30 týdne a leží u nás dlouho, klidně ho bude mít i několikrát denně.

Nic v medicíně se nedá paušalizovat a je nutno vše hodnotit individuelně, dle osoby a situace. Já jsem zažila mnohé věci, které bych nikomu nepřála, různé nemoci, patologie, úmrtí a podobně, proto bych si nikdy nevzala na odpovědnost neudělat určité vyšetření které je neinvazivní a jednoduché. Pokud mám možnost udělat monitor, udělám ho.

:pankac: :pankac: :pankac: :pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1145
21.7.11 10:29

Ahoj holky..tak jak to tak čtu, tak ty bolesti Vás dost trápí co? Ta kost, záda…to já musím zaklepat, nebýt toho že mám břicho, tak nevím, že jsem těhotná..měla jsem takových krizových cca 14 dní kolem 34tt, to jsem byla unavená, ale jinak nic..jako hůř se mi otáčí v posteli, ale dá se to ..měla jsem i 1. těhotenství v pohodě, tam mě zase jen chvíli trápily děložní úvazy,tím že mě bolelo v tříslech ze začátku,jinak nic.Tak nám už se to krátí…končím pomalu 37tt a asi bych měla sbalit už tu tašku :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
964
21.7.11 10:35

Jéžiš Baru, teď jsi mě teda pěkně vyděsila. Ještě že Tě tady máme :-) Dr. Koucký pracuje u Apolináře a jezdí i na stáže do USA a tak, tak jsem tomu naprosto věřila. Myslíš teda, že ten můj monitor může ukazovat na nějaký problém? Můj Dr. že v pořádku, ale teda ten tep 140-170 mi teda podle Tvých slov už tak normální nepřipadá. Ale je fakt, že jsem křivku neviděla, tak nevím, jestli mi to tam vylítlo jen jednou při tom pohybu miminka? :think: Fakt jsem strašně ráda, že Tě tady máme, kočko :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5199
21.7.11 10:45

Ahoj holky, já vás tak jako po očku pozoruju (myslím diskuzi :-) ). Jsem taky XXL ale ne těhule, ale snažilka. Bylo mi v okolí vštěpováno, že když mám nadváhu, tak to nebude s oěhotněním vůbec jednoduché. Začali jsme se snažit minulý měsíc. Je mi 27. Chtěla jsem se zeptat, jestli někdo z vás, nemáte zkušenost s nidačním krvácením. Vysadila jsem totiž HA, přišla normálně MS a my jeli na dovču, kde bylo intenzivní snažení. Včera jsem byla 23DC a přišla náhlá bolest (něco jako při MS, ale jiná) a krvácení. Ale MS bych měla mít teoreticky až za týden. Taky mám citlivý bradavky a včera večer jsem měla náběh na zvracení, ale mohlo to být psychický. Chtěla jsem se zeptat na to krvácení, jestli s tím máte někdo zkušenost nebo co myslíte, že by to mohlo být. Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5575
21.7.11 10:45
Barficka píše:
Jéžiš Baru, teď jsi mě teda pěkně vyděsila. Ještě že Tě tady máme :-) Dr. Koucký pracuje u Apolináře a jezdí i na stáže do USA a tak, tak jsem tomu naprosto věřila. Myslíš teda, že ten můj monitor může ukazovat na nějaký problém? Můj Dr. že v pořádku, ale teda ten tep 140-170 mi teda podle Tvých slov už tak normální nepřipadá. Ale je fakt, že jsem křivku neviděla, tak nevím, jestli mi to tam vylítlo jen jednou při tom pohybu miminka? :think: Fakt jsem strašně ráda, že Tě tady máme, kočko :potlesk:

Ono je právě nutné zhodnotit křivku jako takovou, to že to občasně vystřelí na 160-180 při pohybech je normální, jenom by se to nemělo držet celou dobu natáčení na těch 16, a více. Pokud doktor zhodnotil křivku jako fyziologickou, nic bych si z toho nedělala.
Koukala jsem se pro jistotu i do doporučených postupů české gynekologicko-porodnické společnosti, abych tady neplácala blbosti, ale je to tak jak jsem psala - monitor by se měl dělat min. od 36 týdne 1×do týdne (v 36 a 37 t je doporučen, není povinný, ale ne. že je nedokonalý a tak) a v 38, 39 a 40 týdnu je již povinný pro všechny maminky (pojišťovna, nepojišťovna). To se jedná o fyziologické těhu, je jasné, že rizikové má jiné postupy.
Pokud bych se řídila doporučením Dr. K., tak chudinky miminka narozené kolem 36-37 týdne, to by všechny měli nevyvinuté srdíčko, a pak tedy nechápu, že většina není ani v inkubátoru, ani nemá trvalé následky.
Neříkám, že to není dobrý doktor (určitě je, Apolinář je fakultní nemocnice, kde mají kvalitku), ale v tomhle s ním nesouhlasím.

:mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5575
21.7.11 10:50
Pinkie píše:
Ahoj holky, já vás tak jako po očku pozoruju (myslím diskuzi :-) ). Jsem taky XXL ale ne těhule, ale snažilka. Bylo mi v okolí vštěpováno, že když mám nadváhu, tak to nebude s oěhotněním vůbec jednoduché. Začali jsme se snažit minulý měsíc. Je mi 27. Chtěla jsem se zeptat, jestli někdo z vás, nemáte zkušenost s nidačním krvácením. Vysadila jsem totiž HA, přišla normálně MS a my jeli na dovču, kde bylo intenzivní snažení. Včera jsem byla 23DC a přišla náhlá bolest (něco jako při MS, ale jiná) a krvácení. Ale MS bych měla mít teoreticky až za týden. Taky mám citlivý bradavky a včera večer jsem měla náběh na zvracení, ale mohlo to být psychický. Chtěla jsem se zeptat na to krvácení, jestli s tím máte někdo zkušenost nebo co myslíte, že by to mohlo být. Děkuji.

Ahoj Pinkie, vítej u nás.
Za prvé bych ti doporučila moc se nesledovat. Pokud jsem pochopila, tak se pokoušíte měsíc? Krvácení mimo cyklus po vysazení antikoncepce může být jenom změnou hormonů, nebo při ovulaci (nemusí dojít k ovulaci pouze 14 den cyklu), nebo se může jednak o nepravidelnou menstruaci (někomu se cyklus upraví po vysazeníé až po několika měsících). Pokud nedostaneš menzes, udělej si test a až pak můžeš řešit co dál. Jinak po vysazení HAK je minimální doba snažení (jenom chudáka chlapa neznič :mrgreen: ) cca 6-9 měsíců. Není nutno věšet hlavu, pokud se to dřív nepovede. Ale abych tě potěšila, já jsem brala HAK cca 14 let a otěhotněla jsem 4 měsíc po vysazení, takže není to pravidlem, ale může se ti poštěstit.
Budu ti držet palce, těhu test si zatím nedělej, až potom, co ti vynechá menzes ( a i to doporučuji nejdříve za 10 dní, abys nemusela zbytečně chodit na gyndu, kde by sledovali, zda to není mimoděložní, protože většinou na sonu není v tomhle stádiu nic vidět)

Jak to ale popisuješ, tak to mohla klidně být ovulační bolest s krvácením (to je normální).
:hug:

Příspěvek upraven 21.07.11 v 10:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5575
21.7.11 10:54

Pinkie
Ještě mně napadlo - kolik vážíš, pokud se tě můžu zeptat. Pokud nechceš zveřejnit, napiš mi SZ. Pokud bys totiž měla nad 120kg, je možné, že bys mohla mít problém otěhotnět. Já miminkám nad 120kg doporučuji vrámci snažení (určitě nepřestat, protože znám i většejší maminky, které no problemo otěhotněli) začít chodit plavat, cvičit, dodržovat pestrou strau a hlavně pravidelnou, ne dietu (vždy se jim povede zhubnout, přestnou trošku myslet na to, že se snaží a jde to samo).

Já jsem otěhotněla se 116kg, to jsem byla právě ve stadiu snažení jednak o mimi a jednak o zhubnutí. :-P

:kytka: :mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5256
21.7.11 10:55

ahojte holky, teda jak ctu, tak se mam fakt na co tesit! :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
456
21.7.11 12:04

Baru, díky za tip, zkusím si koupit ten pás. Klidně za to ty korunky dám, jen jsem si nebyla jistá, jestli to není vázané na předpis. S mým dr jsou v tomhle potíže :-? Chtěla jsem od něj odoporučení na těhotenský tělocvik, to bylo řečí… A zatím nedal, že ten, kdo provozuje cvičení musí nést odpovědnost za to, co organizuje…atd. :roll:

Pinkie - vítej :kytka: Jak už tu bylo řečeno, hlavně se na to snažení tolik nesoustřeď :wink:

Mobi - neboj, ty budeš mít třeba bezproblémové těhotenství :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20807
21.7.11 12:12

:mavam: :mavam: :mavam: ahojte holky

teda koukám jako blázen jak to tu valí… zběžně jsem to projela a gratuluju k ultrazvukům, úspěšným kontrolám :kytka: :kytka: :kytka:

Jinak držím palečky Luci a ostatním holkám co mají potíže, ať je brzo líp.

Já mám děsnej šrumec… nějak se to v práci nakupilo, tak nevím, kde mi hlava stojí… vzhledem k termínu porodu jsem si všechny významné akce jako audity, recertifikaci ISO atd. přesunula na konec tohoto roku, protože sice mám TP až 2.2., ale čert nikdy nespí a kdyby to nedej bože bylo dřív, tak ať mám v lednu klid, takže teď makám jako šroubek, chystám, kontroluju, audituju atd… je toho moc, ale zatím se to dá… horší bude až s sebou budu tahat mega pupek :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Takže se holčiny nezlobte, že moc nepřispívám… ale snažím se občas aspoň nakouknout, přečíst a hlavně, mooooc na vás všechny myslím :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
21.7.11 12:25

Ahojky,
taky nakukuju z práce a nestačím se divit. Hrozně závidím, že to většinou už máte za pár, ale ty problémy a bolesti Vám fakt nezávidím. Já jsem minule měla celý 2. a 3. trimestr naprosto v pohodě, tak to nemůžu posoudit. Nástup na vyvolání jsem měla 41+5 a ještě den před tím mě kolegyně z práce potkala s nákupem v ruce, ženoucí se do kopce, a křičela na mě, ať se proboha alespoň kymácím, nebo funím. Byla jsem naprosto v pohodě. Žádné poslíčky, bolesti, nic.
Na druhou stranu, kdybych ty posly měla, možná by tělo bylo připravený a nemusela bych na císaře.
Zato teď si to vychutnávám. Zrovna včera jsem nadávala, kdo vymyslel pojem ranní nevolnost. Je mi blbě od oběda až do večera.
Míno, taky tu dneska nevím, kam dřív skočit. Zastupuju kolegu, a je to masakr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
732
21.7.11 13:09
Já na ten monitor musela znovu kvůli pohybům, srdíčko jsme měli tak 140-150 ale podle dr ty pohyby byly až moc jako by se tam Dominikovi něco nelíbilo, tak jsem se šla najíst a znovu a napodruhé už to bylo ok…
Jinak doufám, že porodíš dřív než 18. a sama bez vyvolání :-)
Barficka píše:
didinky píše:
Ahojky, já mám termín 2.8. dnes jsem byla na kontrole v porodnici, musela jsem dvakrát na monitor, paní doktorce se nelíbily pohyby, ale napodruhé už to bylo v poho, zatím to vypadá, že vydržíme do termínu, mimčo je vysoko a kontrakce téměř žádné… a co ty? Kdy máš termín? Já přibrala půlku z těch 13 kilo za poslední dva měsíce :lol:
Barficka píše:
didinky píše:
Ahojky, já měla před otěhotněním 172 cm a 92 kilo, teď máme 2 týdny do porodu a nahoře 13 kilo, nějak jsem se v jídle neomezovala, jedla jsem zkrátka celé těhotenství na co jsem měla chuť, ale zato menší porce a často, od 15 týdne jsem doma na rizikovém kvůli práci, tak jsem se snažila co nejvíc chodit pěšky, do krámu na nákup atd. Ale rozhodně doktor neměl žádné připomínky k váze. Držím palce ať máš pohodové těhotenství. :mavam:
Děkuji všem maminkám za přivítání :kytka: A Didinko, koukám, že už se taky blížíš ke konci. já mám teď teda nahoře 11,5 kg, ale ještě před 3 týdny to bylo jen 7,5 a to se mi docela líbilo. Kdypak máš termín? Já už se teda sotva valím, ale asi to souvisí i s tím, že se otvírám a malej má nízko hlavičku.
Ahojky Didinko, no termíny mám 12.,14. a 18.8. ale uvidíme, kdy se malej vyklube. Jen kvůli tlaku a trombofilii nesmím přenášet, takže doufám, že vykoukne sám dřív než toho 18.8. :-P Jo a dneska zas -0,5 kg. takže od pondělí kilo dole. Je to asi fakt tím zadržováním vody . K těm monitorům - prej se nemají dělat dřív než v 38. týdnu, protože předtím má miminko ještě nedozrálý srdíčko a právě se tam objevují různý odchylky.Psal o tom dr. Koucký několikrát v poradně. My byli na monitoru v pondělí a křivka v pořádku, tep 140-170(to když se mimísek rozhodnul se zrovna otočit kolem svý osy) a prej v pořádku. Před 38. týdnem prý kolem 160/min je norma. :mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí