XXL těhule

Napsat příspěvek
Velikost písma:
964
21.7.11 13:36

Didi, to taky doufám :-) První dcera se narodila 9 dní před termínem, tak kdyby se i bobík rozhodnul ve stejný čas, bylo by to všechno OK. Jinak se říká, že podruhé je to rychlejší, tak uvidíme. Dcera se narodila po 16 hodinách šílených křížových bolestí bez jakýkoliv anestezie, tak doufám, že tentokrát to bude rychleji :-) I když u nás je problém s dojezdem do porodky, máme to min. 45 minut, tak zas nějak extrémě rychlej porod bych taky nechtěla. Jsem to ale náročná druhorodička co? :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5575
21.7.11 14:42

Ahoj všichni.
Potřebuju poradit. Celý den čučím na internet a chci se zeptat. Jaké máte skušenosti s dětskými chůvičkami. Myslím ty elektronicé, kdy se pod miminko dá plotna a pojkud nedýchá tak zahučí alarm. Má cenu si to vůbec kupovat??? Není to nic levného, tak nevím.

Díky moc za rady.

Barča :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
732
21.7.11 14:44
My máme monitor dechu nanny, ale jen půjčený, zkus se zeptat v okolí, třeba ho někdo má a půjčí ti ho, jinak asi bych ho nekupovala, přijde mi to celkem dost peněz, ale na druhou stranu je to šikovná věcička… :nevim:
arcanobacterium píše:
Ahoj všichni.
Potřebuju poradit. Celý den čučím na internet a chci se zeptat. Jaké máte skušenosti s dětskými chůvičkami. Myslím ty elektronicé, kdy se pod miminko dá plotna a pojkud nedýchá tak zahučí alarm. Má cenu si to vůbec kupovat??? Není to nic levného, tak nevím.

Díky moc za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20807
21.7.11 14:44

Báro, já jsem nad tím už taky přemýšlela a rozhodně si koupím i monitor dechu (to co se strká pod mimi) a i klasickou chůvičku… ty peníze se vyplatí už jen kvůli tomu, že já budu klidnější.

arcanobacterium píše:
Ahoj všichni.

Díky moc za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
964
21.7.11 14:51

Ahoj Baru, tak já jsem monitor měla u první dcery a fakt mi to za ten klid stálo. Poplach nám spustil jednou v noci a dodnes nevím, jestli to bylo tím, že se posunula na podložce nebo skutečně se zapomněla nadechnout :nevim: Letěla jsem k postýlce, malou zvedla do horizontální polohy a zaklepala s ní. Ona začla brečet, takže OK, ale tu noc jsem už nespala a seděla u postýlky a sledovala co se bude dít. A ještě několik nocí potom taky. Teď jsme ho vytáhli taky, otestovali, jestli funguje jak má a na noc do postýlky ho zase dáme. Do kočárku nebo na denní spaní v kolíbce mi to přijde zbytečný. Tak snad jsem Ti trošku poradila. Jo a máme Nanny :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1145
21.7.11 18:42
arcanobacterium píše:
Pinkie
Ještě mně napadlo - kolik vážíš, pokud se tě můžu zeptat. Pokud nechceš zveřejnit, napiš mi SZ. Pokud bys totiž měla nad 120kg, je možné, že bys mohla mít problém otěhotnět. Já miminkám nad 120kg doporučuji vrámci snažení (určitě nepřestat, protože znám i většejší maminky, které no problemo otěhotněli) začít chodit plavat, cvičit, dodržovat pestrou strau a hlavně pravidelnou, ne dietu (vždy se jim povede zhubnout, přestnou trošku myslet na to, že se snaží a jde to samo).

Já jsem otěhotněla se 116kg, to jsem byla právě ve stadiu snažení jednak o mimi a jednak o zhubnutí. :-P

:kytka: :mavam:

Já otěhotněla s mnohem více než ze 116 kg a v pohodě docela.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5199
21.7.11 18:48

Ahoj, díky za reakce, jste moc milý. No, já mám v podstatě tu váhu, co píšeš ty. Plavu ráda a často, normálně se v jídle spíš odbývám a často jídlo vynechám, vím, že i málo piju. Ale teďka o prázdninách se to snažím napravit a piju fakt 3× tolik než normálně (vodu bez chuti, tu mám kupodivu nejraději). :-)

To krvácení nepřestává, včera to bylo takový hnědý špinění a dneska od rána spíš krvácení. Možná mám fakt rozhozenou MS, trošku jsem tajně doufala, že by to mohl být znak toho zahnízdění. Uvidíme, jsem teprve 24DC.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1145
21.7.11 18:49

Tak co se týká monitoru, tak u prvního dítka jsme ho neměli a byla jsem v klidu, ale teď jak jsem zase o 6 let starší, tak jsem i méně klidná a uvažuju o něm, ale ne koupit, ale půjčit..tak to musím zjistit v porodnici, jestli nám ho půjčej, ale spíš si myslím, že ne. Tak uvidíme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5199
21.7.11 18:51

Katarino, píšeš, že jsi otěhotněla i při větší váze. Můžu se zeptat, jestli někdo s doktorů na to někdy (i v průběhu těhu) upozorňoval nebo tak něco? A rodila jsi přirozeně nebo císařem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
964
21.7.11 19:03
Pinkie píše:
Katarino, píšeš, že jsi otěhotněla i při větší váze. Můžu se zeptat, jestli někdo s doktorů na to někdy (i v průběhu těhu) upozorňoval nebo tak něco? A rodila jsi přirozeně nebo císařem?

Pinkie- já první těhotenství na začátku 102kg - porod přirozený, bez problémů, ve 39+2- doktoři v pohodě, žádnej komentář - druhý těhotenství na začátku 107 a porod mě teprve čeká, tak uvidíme :-) Ale je fakt, že tentokrát jsem si pár poznámek k váze vyslechla. hlavně při UTZ, jako jesli tam vůbec bude něco vidět a pak při amniocentéze, tam mi zas hned na začátku- „Tady budeme mít trošku problém co?“ a celou dobu jsem si musela jako podpírat břicho, což mi nebylo vůbec příjemný. Chápu, že to jinak nešlo, ale tu chvíli jsem se cítila i trošku ponížená nebo jak to mám říct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
229
21.7.11 19:39

čau holky, koukám, jaký konec těhotenství má problémy, že to teda taky vůbec není sranda.
Já jsem 13+3, po tom krvácení sem byla na ko, vše by mělo být v pořádku, bylo to takový letem světem, z hrdla nekrvácím a mimi žije, jen sem se chtěla zeptat - dneska mě docela dost ostře píchá na levé straně břicha a vystřeluje směrem do třísla, nebo že by to bylo u třísla nevím. TAk pro jistotu ležím, ale nevíte co by to mohlo znamenat, nebo měli jste na začátku taky takový problémy? Díky za odpověď
Jinak je úplně super, že tady máme Báru :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5575
21.7.11 19:45
petvit píše: čau holky, koukám, jaký konec těhotenství má problémy, že to teda taky vůbec není sranda.
Já jsem 13+3, po tom krvácení sem byla na ko, vše by mělo být v pořádku, bylo to takový letem světem, z hrdla nekrvácím a mimi žije, jen sem se chtěla zeptat - dneska mě docela dost ostře píchá na levé straně břicha a vystřeluje směrem do třísla, nebo že by to bylo u třísla nevím. TAk pro jistotu ležím, ale nevíte co by to mohlo znamenat, nebo měli jste na začátku taky takový problémy? Díky za odpověď
Jinak je úplně super, že tady máme Báru :srdce:

Ahojky, s největší pravděpodobností jsou to děložní vazy (a nebo zaražený prdík :lol: ). Klidový režim je určitě dobrý, dále magnesium (magnesii lactici, magnosol, šumivé magnesium) několikrát denně. Může se jednak i o nějaký skřípnutý nerv v pánvi. Mělo by se to zlepšovat, ale možná tě to bude pobolívat dál. Jinak se konce těhu vůbec neboj, maminky vydrží toho strašně moc a každou pobolívá něco, mně záda, holky stydká kost, ale není to zase tak hrozné, že bychom to nevydželi.
Jinak gratuluji k dobré kontrole v poradně. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
229
21.7.11 21:04

Bára-:hug: :hug: :hug: :hug: ještě že tu jsi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1145
21.7.11 21:34
Pinkie píše:

No neupozorňoval na to nikdy nikdo !!! nejdříve jsem chodila k doktorovi (chlapovi) a otěhotněla jsem po 3 měsících snažení a jediné co dodal, když bylo poprvé na utz. mimi vidět, že nečekal, že se to hned povede a v polovině těhu jsem přešla k jeho dceři a u té jsem dodnes…je to hubená blondýna a je SKVĚLÁ !!!! pořád mě utěšovala, že jsou i mnohem silnější maminy atd…já mám fakt docela vysokou váhu, ale nevypadám na to…tak asi proto. Ale, musím zaklepat, nemám vůbec žádné problémy ani normálně, ani během těhu…naopak během těhu se mi všechno ještě vylepšilo cukry spíš nižší, chudokrevnost ideální hodnoty, váha až za posledních asi 3 týdny jsem přibrala 4kg,ale ne že bych víc jedla,ale spíš nabralo mimi..jinak do 9. měsíce snad ani kilo nahoře..tlak celou dobu ideální, otoky skoro žádné…
První dítko se narodilo císařem a to jen proto že měla horší polohu, tak naplánovali císař, ale nakonec porod zkusili vyvolat a nepostupovala I. doba porodní, malá špadně natočená do porodních cest navíc jsem se po 14 hodinách otevřela jen na 5cm, takže po této době z monitoru uznalil, že se mimi už nedaří tak jak by mělo a jeli jsme na císař, ale snesla jsem ho skvěle…bolesti, které jsem od vyvolání porodu měla skoro co 1,5 minuty a křížové okamžitě po napíchnutí spinálu ustaly, malá se narodila ve 22.50 a ve 2 ráno už jsem nohy normálně cítila…zhojila jsem se výborně, jizva ani tolik nebolela…takže OK no a pro tyhle podmínky máme plánovaný i teď císař, ale jsem v klidu protože vím do čeho jdu… Tak ti budu držet palce..Jinak teď podruhé jsem otěhotněla asi po 6 měsících, ale to jen proto, že jsem z toho 2 cykly byla nemocná takže jsme se ani nesnažili…ale měřila jsem poctivě bazální teplotu a podle toho taky otěhotněla…pro mě to byla docela spolehlivá a vyhovující metoda..měla jsem možnost opravdu měřit stále za stejných podmínek, ve stejnou dobu a na stejném místě…atd…takže jsem přesně každý cyklus věděla co a jak..jen jsme s doktorkcou nasadily na poslední 2 měsíce clostylbegyt, protože jsem ten cyklus měla trochu rozházený, co se délky týká…to byl jediný zásah :-) tak přeji i tobě ať to jde rychle… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5199
22.7.11 07:13

Díky za odpověď. Já pořád krvácím, už od 23DC, dneska je 26DC, tak nevím, jestli to mám brát jako menstruaci nebo ne. Normálně jsem to vždycky měla až 28-30DC. Jsem z toho nějaká zmatená :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí