XXL těhule

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5575
25.7.11 17:07

Jo ještě s plným močákem a sono vyšetřením. Pokud se dělá břichem, tak je lepší, když je močový měchýř plný - dělá zesilovač. Ale pokud se dělá sono spodem, tak je lepší když je prázdný, protože by moc vytlačoval dělohu a bylo by špatně vidět. Mně osobně je to ale jedno, protože když nevidím břichem stejně jdu spodem.
Ve vyšším týdnu těhu je jedno, zda je plný, protože mimi už je veliké natolik, že i břichem ho jde vidět krásně.

:mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1145
25.7.11 17:09
lucienne píše:
cau holky! :) moc drzim palce na screening. :palec: :palec: katy to ti fakt řekli že máš přijít s plnym močákem? to slyšim poprvé 8-o mně dr vzdycky posila at jdu na wc :lol: jinak snad budes mit tlak ok. ja dneska rano 156/96 :zed: sem zvedava na vecer protoze to miva vyšší :nevim:

Jojo..nejen doktor, ale i sestřičky.u toho 1. screeningu. Ty Luci..já teda nevím s tím tvým tlakem, ale asi to není normální..já měla celé těhu tak 125/70 max. 130/80 a dneska poprvé 150/90 a už mě chtěli nechávat v porodnici…tak se divím, že funguješ tak dlouho doma s takovým tlakem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16136
25.7.11 17:09

brafi no vlastne me trapi to same co tebe. prevalování protože jsem břichospavec a to ted uz vazne nejde :lol: potom bolest kosti a dneska jsme po dlouhe dobe kousek chodili a myslela jsem že mi lili rozdrtí močák. takže už se budu asi jen poflakovat :lol: a strasi me ten tlak. moc doufam ze si me nenechaji v nemocnici :zed: díky barčo jestli me tam nenechaji tak dam vedet. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16136
25.7.11 17:11

katy uvidim zitra co mina to reknou. doufam že postačí nějaké ty léky :zed: z nemocnic mam fobii a furt tam brecim jak nejaká blbka :cry: i když mi nikdo nic nedělá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1145
25.7.11 17:14
lucienne píše:
katy uvidim zitra co mina to reknou. doufam že postačí nějaké ty léky :zed: z nemocnic mam fobii a furt tam brecim jak nejaká blbka :cry: i když mi nikdo nic nedělá

:-D tak to je dobré…tak nebreč.. oni to myslí dobře :-))) (dělám si srandu)no tak holt máš hormony, no.. tak snad to bude s tím tlakem OK…držím palce, no já jsem na zítřek taky docela zvědavá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5575
25.7.11 17:17

Lucko neboj, pokud budeš muset zůstat v neomcnici, tak zůstaneš, děláš to pro malou. Možná ti navýší tabletky, nebo změní na jiné a uvidíš.
Hrozně držím palce a hlavně myslet pozitivně. :srdce:

Příspěvek upraven 25.07.11 v 17:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1145
25.7.11 17:17

Baru: no ta změna polohy mě taky překvapila, jako že se mimi otočilo z KP na polohu hlavičkou dolů, to slýchám dost často, ale aby se otočilo z poloho PPH na KP to mě trochu zarazilo, ale doktorka tvrdila, že má prostě dneska hlavičku nahoře i když to byla taková mladá Dr. tak nevím…naštěstí polohu neřeším…teda aspoň si myslím, že u sekce je to jedno…jinak s tím tlakem mě taky překvapili, že hned hospitalizace…teď odpoledne jsem psala výsledky své doktorce a ta mi před chvílí napsala zpět…že pokud by se mi motala hlava a byly bolesti tak do porodky hned, ještě dnes, jinak ať se přpravím na zítra…že by mě tam nejraději už odeslala a tím pádem by se i sekce udělala dřív…tak jsem zvědavá… v poradně byl TK 150/90 a teď doma odpoledne 145/75, tak uvidím večer před spaním a jsem zvědavá co zítra… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1145
25.7.11 17:18
arcanobacterium píše:
Katko neboj, pokud budeš muset zůstat v neomcnici, tak zůstaneš, děláš to pro malou. Možná ti navýší tabletky, nebo změní na jiné a uvidíš.
Hrozně držím palce a hlavně myslet pozitivně. :srdce:

No Baru…já ale na tlak nic neberu a nikdy nebrala…celé těhu mám tlak 125/70 až max. 130/80 to až teď…ani otoky, nic…až dnes…a do nemocnice bych jela nejraději hned a zítra na sc. ať je hotovo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16136
25.7.11 17:20

to nejsou hormony. brecim tam vzdycky :lol: proste fobie no… jsem rada ze ti tlak leze dolu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1911
25.7.11 17:26

Arcanobacterium děkuji za přivítání i gratulaci :kytka: Víš, mě právě několik lidí nahlodalo, že je divný, když mi moje dr. nedělá častěji UTZ, zvlášť když mám dvojčátka, tak jsem z toho začala být trochu nesvá. Pak mě ale trochu uklidnily kamarádky, co už mají děti, že je to normální. No ale dnešního velkého UTZ jsem se trochu obávala a když dopadl dobře, tak jsem si pro radost koupila úplně první věci pro mimi, dva krásné oblečky :srdce:

Luci na zítřejší kontrolu ti moc držím palce, aby dopadla dobře a tlak se trochu urovnal.
Já mám tlak pořád tak nějak na hraně, vždy mě sestra měří tlak 2× až 3× a první měření je tlak nejvyšší, třetí měření je nejlepší a ten potom zapíše do těhuprůkazky. Sice si myslím, že jsem v klidu, bez stresu, ale možná až tak ne, když to mám takhle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5575
25.7.11 17:31
katarina30 píše:
arcanobacterium píše:
Katko neboj, pokud budeš muset zůstat v neomcnici, tak zůstaneš, děláš to pro malou. Možná ti navýší tabletky, nebo změní na jiné a uvidíš.
Hrozně držím palce a hlavně myslet pozitivně. :srdce:
No Baru…já ale na tlak nic neberu a nikdy nebrala…celé těhu mám tlak 125/70 až max. 130/80 to až teď…ani otoky, nic…až dnes…a do nemocnice bych jela nejraději hned a zítra na sc. ať je hotovo :-)

Promi%n, to jsem myslela pro Lucku a nějak jsem se přepsala. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1145
25.7.11 17:33

Brafi: taky zdravím…dvojčátka jsou krásná..gratuluju…ale je fakt, že jedno mi stačí až, až :-DDDD i když jsem ke dvojčátkům měla předpoklad z rodiny, protože obě babičky chodily s dvojčátkama, ale ani jedné to bohužel nedopadlo…a prý se to dědí ob generaci :)tak hlavně ať jste všichni v pořádku :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20807
25.7.11 19:02

Barčo, PAPP? to jsem nikdy neslyšela… to si můžu jako připlatit? nebo je to součástí tohoto vyšetření… pak se nemusí na triply? to je tam jako už všechno tak dobře vidět i když je to takhle brzo?

arcanobacterium píše:
Ahoj holky
Nám nešel od rána internet, no hrůza :nevim:
Ahoj brafin, vítej u nás a veeeeelká gratulace. Většina nedělá ultrazvuky při každé poradně, ani já, protože bych to nestíhala, ale úplně tě chápu. Já jsem chodila protekčně ke kolegovi.

Míno a Mobi nebojte, vyšetření určitě budou v pořádku. Na lačno být nemusíte, to až pak na testy na cukrovku. Ta amniocentéza nebo choriocentéza (odběr vzorku plodovky, nebo placenty) se dělá opravdu jenom když jsou nějaké špatné krevní i sono výsledky. Budu vám moc držet palce. Jinak já jsem také platila 1000kč za PAPP testy a pak už Tripple test nebyl nutný (dělá se později), protože jsem měla PAPP v pohodě.
Já jsem si prostě na začátku těhu řekla, že musí být všechno v pohodě a že se nebudu stresovat.

Katko - to je fakt zajímavé, že se mimi otočilo, to se často nestává. Ale moje kamarátka šla na plánovaný císař pro KP a když dorazial do porodnice, tak malá byla hlavou dolu a ona rodila normálně.
Jinak si myslím, že tlaky teď budou lítat. Venku se to počasí (tedy i tlak) mění každou chvilku. U nás bylo ráno krásně, teď je pod mrakema a fouká.

Lucko - budu držet zítra palce a uvidíš a dej pak vědět.

Já jsem si dnes byla po vypsání mateřské, takže už je to oficielní :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

:hug:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5575
25.7.11 20:10

Míno přečti si na str. 31 příspěvek od mobi, tam to je vše popsané.
PAPP test se dělá kolem 12 týdne, Tripple kolem 16 týdne. PAPP je novější a citlivější, pokud se udělá a je dobrý výsledek, nedělá se Tripple. Ale může se dělat pouze Tripple test. Já si musela platiti, protože mi to dělali na genetice. Jinak doporučen je už nyní ten PAPP? ale ne všichni gynekologové ho dělají, někteří dělají pořád jenom Tripple test. Hlavně se neboj, je jedno, který test budeš mít, oba mají vysokou citlivost.

:mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20807
26.7.11 07:19

Děkuju Baru :hug:

arcanobacterium píše:
Míno přečti si na str. 31 příspěvek od mobi, tam to je vše popsané.
PAPP test se dělá kolem 12 týdne, Tripple kolem 16 týdne. PAPP je novější a citlivější, pokud se udělá a je dobrý výsledek, nedělá se Tripple. Ale může se dělat pouze Tripple test. Já si musela platiti, protože mi to dělali na genetice. Jinak doporučen je už nyní ten PAPP? ale ne všichni gynekologové ho dělají, někteří dělají pořád jenom Tripple test. Hlavně se neboj, je jedno, který test budeš mít, oba mají vysokou citlivost.:mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí