Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Paji
Úplně chápu. Moje tchýně naučila i svoje děti neskutečné vybíravosti (naštěstí jsem manžela trošku odnaučila, ale hlavní jídlo bez masa pro něho není jídlo). Ona vaří i 3 druhy jídel, prostě jenom to, co má kdo rád. Já bych se nato …
Taky nikdy nevím, co jí uvaři, takže vaří manžel, alespoň mi nemůže říct, že nechutnalo. Jednou jsem dělala buchtu (já jinak nepeču, nebaví mně to) a řekla mi „hm, taková jednoduchá buchta“, jako by se i u jednoduché buchty nedalo něco pokazit. No nic, není až tak špatná, jenom občas nemůže skousnout, že jsem XXL a slovenka a podobně.
dobré ránko ![]()
katy má dneska už porod jak jsem pochopila. i když se neznáme, moc ti to přeju, musí to být nádherný den
![]()
Jojo, to s tím XXL znám
Tchýně má 160 cm, 65 kg, štíhlá od přírody, a když se mi podařilo vždycky něco přibrat (stres v práci atd.), tak vždycky říkala: „Ty jsi nám zase něco přibrala“ ![]()
A nejhorší bylo, když mi koupila u nějaké příležitosti něco na sebe
Bylo mi to malé, krátké, nebo v barvách, které nemám ráda…
A jednou dokonce prohlásila, že dítě od syna, že to není ono, že až bude mít mimčo její dcera, že si to teprve užije
Tak jsem na ni teď zvědavá ![]()
Barčo, to já jsem tchánovce ještě neviděla… a asi ani hned tak neuvidím… já jsem zase ta, co rozbila jejich synovi „fungující a šťastné“ manželství a sebrala jejich vnoučatům tátu… takže asi tak no
ale na druhou stranu, zase nemám tchýni a mám svůj klídeček
![]()
arcanobacterium píše:
PajiÚplně chápu. Moje tchýně naučila i svoje děti neskutečné vybíravosti (naštěstí jsem manžela trošku odnaučila, ale hlavní jídlo bez masa pro něho není jídlo). Ona vaří i 3 druhy jídel, prostě jenom to, co má kdo rád. Já bych se nato …
Taky nikdy nevím, co jí uvaři, takže vaří manžel, alespoň mi nemůže říct, že nechutnalo. Jednou jsem dělala buchtu (já jinak nepeču, nebaví mně to) a řekla mi „hm, taková jednoduchá buchta“, jako by se i u jednoduché buchty nedalo něco pokazit. No nic, není až tak špatná, jenom občas nemůže skousnout, že jsem XXL a slovenka a podobně.
Míno
Nic si z toho nedělej, každý ať si myslí co chce. Asi to nebylo tak fungující manželství jak by si tchýně přála, že?
Já si pamatuji dobu, co sme se poprvé zasnoubili (cca před 5-6 lety, pak to zrušil - to je dlouhý příběh) a manželova babička slavila 80. Byla velká oslava, celá manželova rodina a on nevěděl, jak mně má představit. Tak jsem mu řekla, že jsem snoubenka, tak to má jednoduché. Slyšel to jeho taťka, jak mně představil někomu jako snoubenku a hnedka přispěchal, že to ještě néééé, tak mě manžel představoval jako přítelkyni. Mně to tak naštvalo, že jsem celou oslavu měla blbou náladu a zůstala jsem jenom kvůli babičce, která mně má ráda.
Když jsem se s manželem seznámili, tak jsem vážila 75kg na moji výšku 173cm celkem v pohodě (nikdy jsem nebyla super štíhlá). Pak jsem postupně nabírala na vysoké škole a nejvíce ve službách v práci a vždy když sme se s tchýní viděli, tak mi to také nechala sežrat. Teď je klid, protože čekáme její první vnouče, ale jsem zvědavá do budoucna.
Baru, přesně tak… bylo to veeelmi fungující manželství… proto si asi hledal jinou… já jsem ani netušila, že je ženatý, když mě začal na jednou motorkářským srazu balit… vůbec se mi nelíbil, takže mě musel uhánět několik měsíců než jsme šli vůbec na kafe… že je ženatý jsem se dozvěděla asi půl roku po seznámení… ale to je jedno a babě po tom nic není… oni jsou jedna prdel s jeho bejvalkou, takže jsem i ráda, že k nám nejezdí… stačí co o nás doma nakváká jeho povedená dcerunka
![]()
arcanobacterium píše:
Míno
Nic si z toho nedělej, každý ať si myslí co chce. Asi to nebylo tak fungující manželství jak by si tchýně přála, že?Já si pamatuji dobu, co sme se poprvé zasnoubili (cca před 5-6 lety, pak to zrušil - to je dlouhý příběh) a manželova babička slavila 80. Byla velká oslava, celá manželova rodina a on nevěděl, jak mně má představit. Tak jsem mu řekla, že jsem snoubenka, tak to má jednoduché. Slyšel to jeho taťka, jak mně představil někomu jako snoubenku a hnedka přispěchal, že to ještě néééé, tak mě manžel představoval jako přítelkyni. Mně to tak naštvalo, že jsem celou oslavu měla blbou náladu a zůstala jsem jenom kvůli babičce, která mně má ráda.
Když jsem se s manželem seznámili, tak jsem vážila 75kg na moji výšku 173cm celkem v pohodě (nikdy jsem nebyla super štíhlá). Pak jsem postupně nabírala na vysoké škole a nejvíce ve službách v práci a vždy když sme se s tchýní viděli, tak mi to také nechala sežrat. Teď je klid, protože čekáme její první vnouče, ale jsem zvědavá do budoucna.
Míno - kašli na to, co si „tchánovci“ myslí
Asi to předešlé manželství nebylo tak pohádkové, jak si představovali ![]()
A sama říkáš, že máš teď aspoň klídek ![]()
Kašlu… ale ať si nemyslí, že až se malé narodí, že si začnou hrát na vzorné prarodiče… tam mají, drahého děcka z prvního manželství a svoji oblíbenou „snachu“
Pajalena píše:
Míno - kašli na to, co si „tchánovci“ myslíAsi to předešlé manželství nebylo tak pohádkové, jak si představovali
A sama říkáš, že máš teď aspoň klídek
arcanobacterium píše:
Když jsme se seznámili s manželem, měla jsem 73 kg na 178 cm, ale už u mě hraničilo s poruchou příjmu potravy
Dělala jsem závodně atletiku a nikdy jsem nebyla takový ten hodně štíhlý typ, ale pořád se mi někdo posmíval, že mám zadek, ramena jako chlap atd. No, a manželovi jsem se nejvíc líbila tak kolem 85 kg, říkal, že vypadám hezky. Jeho máma celoživotně držela furt diety, byla schopná k obědu sníst jen lis hlávkového salátu a půl papriky, pila všelijaké patoky na lepší trávení a odbourávání tuků… ![]()
Nechtěl nikoho podobného, chtěl hezkou holku
A teď mě utěšuje i za každé těhotenské kilo navíc, říká, že je to pro malého, že nesnáší takové ty maminy, co raději jedí jen suchary, aby nepřibraly ![]()
Baru, dobře jsme si vybraly ![]()
Manžel ještě říká, že nízká hmotnost ženy šťastné manželství nedělá
Že holky, co se nebojí najíst, nejsou aspoň pořád tak vystreslé a náladové ![]()
Míno - uvidíš, třeba se to po narození mimča nezmění; ta naše zase plánuje, jak jí budeme malého vysílat přes satelit někam do tramtárie, ona na něj přes webovku udělá ťuťuťu a bude mít „vybabičkováno“ na rok dopředu… ![]()
Já jsem před těhu taky pořád dietovala, snažila se nejíst, cvičit… většinou jsem pár kilo shodila a následně jednou tolik přibrala…
teď co jsem těhu si to drahý nemůže vynachválit… prej konečně jím normálně jako člověk a ne pořád to moje seno (narážky na moje dietetické záchvaty a požírání salátů)
![]()
Co teda musím říct, tak drahý nikdy v životě neřekl půl slova o mých špecích… ani nenaznačil… právě naopak, když nadávám, že jsem tlustá, vždycky řekne: Kde prosím tě?
![]()
Fakt jsme si holky asi dobře vybrali
![]()
Pajalena píše:arcanobacterium píše:
Když jsem se s manželem seznámili, tak jsem vážila 75kg na moji výšku 173cm celkem v pohodě (nikdy jsem nebyla super štíhlá). Pak jsem postupně nabírala na vysoké škole a nejvíce ve službách v práci a vždy když sme se s tchýní viděli, tak mi to také nechala sežrat. Teď je klid, protože čekáme její první vnouče, ale jsem zvědavá do budoucna.Když jsme se seznámili s manželem, měla jsem 73 kg na 178 cm, ale už u mě hraničilo s poruchou příjmu potravy
Dělala jsem závodně atletiku a nikdy jsem nebyla takový ten hodně štíhlý typ, ale pořád se mi někdo posmíval, že mám zadek, ramena jako chlap atd. No, a manželovi jsem se nejvíc líbila tak kolem 85 kg, říkal, že vypadám hezky. Jeho máma celoživotně držela furt diety, byla schopná k obědu sníst jen lis hlávkového salátu a půl papriky, pila všelijaké patoky na lepší trávení a odbourávání tuků…
Nechtěl nikoho podobného, chtěl hezkou holku
A teď mě utěšuje i za každé těhotenské kilo navíc, říká, že je to pro malého, že nesnáší takové ty maminy, co raději jedí jen suchary, aby nepřibraly
Baru, dobře jsme si vybraly
Manžel ještě říká, že nízká hmotnost ženy šťastné manželství neděláŽe holky, co se nebojí najíst, nejsou aspoň pořád tak vystreslé a náladové
moje kámoška říká, že nejlepší tchýně bydlí buď 1000 km daleko nebo 3 metry hluboko
![]()
Pajalena píše:
Míno - uvidíš, třeba se to po narození mimča nezmění; ta naše zase plánuje, jak jí budeme malého vysílat přes satelit někam do tramtárie, ona na něj přes webovku udělá ťuťuťu a bude mít „vybabičkováno“ na rok dopředu…
Pajo
Já jsem i měla poruchu příjmu potravy (anorexie i bulimie) na střední škole a trošku i na vysoké. Ai do teď mi jídlo dělá problémy (i když jsem lékařka a vím, jak bych měla jíst, většinou jím o hodně méně, než bych měla a proto ani kila nelezou dolů).
Všechno kvůli tomu, že moje mamča celý život dietuje a bojuje s nadváhou a on dětství jsem viděla, jak jí nějké specielní vývary, houby, zelnou polévku a podobně. Můj taťka je vysoký hubeňour a vždy mi připomínal, že bych mohla zhubnout (hlášky typu, ty už máš zadek jak mamka a podobně), protože sestra je vysoká „modelka“ (holt to zdědila po tátovi). Já jsem přitom závodně hrála basketbal, pak jsem házela koulí, jezdila na koni, takže jsem docela sportovala.
Sranda je, že když sme se s manželem seznámili, tak jsem mu připadala macatá
![]()
Jednu dobu i měl problém, že ho už nepřitahuju a zrušil zásnuby, ale pak si asi uvědomil, že vztah nestojí na pár kilech navíc.
Jinak teď v těhu je nám to oběma jedno, ať si každý myslí a říká, co chce. On chudák v mém těhu nabral také asi 6 kg a má hezký pupík, tak si z toho děláme legraci. ![]()
Po porodu chci zhubnout, ale jenom pro mně, abych se cítila zase hezká a přitažlivá.
![]()