XXL těhule

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20807
29.7.11 12:15

Je to tak holky… u nás vyděláváme s drahým oba prakticky stejně… sice dost nad průměrný plat, ale i výdaje máme nadprůměrné… máme pořádnou hypotéku na domečku atd.
Prostě by nám můj plat chyběl a rozhodně nehodlám na mateřské živořit a přemýšlet jestli mám koupit každému jeden rohlík nebo můžu dva… na to už nemám věk… takže volíme variantu, že se vrátím do práce co nejdřív… budu chodit normálně na osmičky a část práce udělám na home officu. Příští týden jdu můj požehnaný stav oznámit generálnímu a zároveň mu odprezentovat i moji představu, jak to bude fungovat, když budu v porodnici a po dobu šestinedělí… to bych chtěla zůstat doma a částečně dělat nejnutnější věci z home officu… tak uvidíme jak se bude tvářit… asi to pro něj bude šok, že jsem těhotná :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

arcanobacterium píše:
Já také musím na rodičáku částečně do práce. Zatím jsem domluvená s primářem, že budu chodit cca 1×týdně do služeb na noční a pak v operační den na poloviční úvazek. Uvidím, co mi zato nabídnou a zda manželovi povolí směny místo ranních služeb. Máme hypotéku, manžel nevydělává moc a z rodičáku bych neutáhli vše, co platíme. Holt je to teď pro rodiny hodně těžké.:nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
456
29.7.11 12:25
Mína13 píše:
Prostě by nám můj plat chyběl a rozhodně nehodlám na mateřské živořit a přemýšlet jestli mám koupit každému jeden rohlík nebo můžu dva… na to už nemám věk… takže volíme variantu, že se vrátím do práce co nejdřív… budu chodit normálně na osmičky a část práce udělám na home officu. Příští týden jdu můj požehnaný stav oznámit generálnímu a zároveň mu odprezentovat i moji představu, jak to bude fungovat, když budu v porodnici a po dobu šestinedělí… to bych chtěla zůstat doma a částečně dělat nejnutnější věci z home officu… tak uvidíme jak se bude tvářit… asi to pro něj bude šok, že jsem těhotná :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Mína - máš recht, taky se nám doma trochu protočily panenky, když jsme si s počítaly, že nám měsíční příjmy o tolik klesnou :evil:
Proto zvažuju ten živnosťák. Nemám totiž příležitost chodit do své stávající práce, a navíc bych chtěla být paní svého času :wink: Abych si sama určovala, kdy budu vstávat do práce atd. Nemám možnost hlídání :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5575
29.7.11 12:26

Míno
Když se můj primář dozvěděl, že jsem těhotná, tak to rozdýchával asi 14 dní. Skončila jsem se službama (10-15 nočních do měsíce), s operačním sálem (nemůžu dýchat ty plyny) a byla reálná možnost, že odejdu na neschopenku. Do toho vidina, že nebudu v práci cca 2-3 roky. U nás byl problém ten, že na našem oddělení byl primář, pak ambulantní lékař s atestací a pak já a kolega, který sme začínali v r. 2007, takže už s celkem slušnou praxí těsně před atestací. Takže mé vypadnutí bylo velice citelné hlavně ve službách, které musel přegbrat neskušený absolvent, který právě nastupoval.
Přitom všichni věděli, že plánujeme mimi a i tak z toho bylo překvápko stylu - jak nám to mohla udělat.
A to ještě neví, že plánuji hned další :-P
Na mateřské si udělám atestaci a pak můžu i do ambulance. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
456
29.7.11 12:26

A málem bych zapomněla: ať je ta prezentace u generálního úspěšná! :wink: Jen když tak dohlídni, aby ho ta novina neporazila :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20807
29.7.11 12:30

to je právě moje největší výhoda, že mám mamku čerstvě v důchodě a ve stejným městě… jinak bych taky nemohla… protože chůvě zaplatíš tolik, že ti v konečným důsledku zbyde míň než kdybys byla na mateřské… a taky nevím, jestli bych svěřila miminko cizímu člověku :think: asi bych měla hodně velký problém a byla bych celý den jako na trní :think:

Pajalena píše:
Mína13 píše:
Prostě by nám můj plat chyběl a rozhodně nehodlám na mateřské živořit a přemýšlet jestli mám koupit každému jeden rohlík nebo můžu dva… na to už nemám věk… takže volíme variantu, že se vrátím do práce co nejdřív… budu chodit normálně na osmičky a část práce udělám na home officu. Příští týden jdu můj požehnaný stav oznámit generálnímu a zároveň mu odprezentovat i moji představu, jak to bude fungovat, když budu v porodnici a po dobu šestinedělí… to bych chtěla zůstat doma a částečně dělat nejnutnější věci z home officu… tak uvidíme jak se bude tvářit… asi to pro něj bude šok, že jsem těhotná :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Mína - máš recht, taky se nám doma trochu protočily panenky, když jsme si s počítaly, že nám měsíční příjmy o tolik klesnou :evil:
Proto zvažuju ten živnosťák. Nemám totiž příležitost chodit do své stávající práce, a navíc bych chtěla být paní svého času :wink: Abych si sama určovala, kdy budu vstávat do práce atd. Nemám možnost hlídání :-(
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20807
29.7.11 12:31

Paji, moc děkuju :hug:
Snad ho to neporazí… je to mladý junák :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Pajalena píše:
A málem bych zapomněla: ať je ta prezentace u generálního úspěšná! :wink: Jen když tak dohlídni, aby ho ta novina neporazila :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
456
29.7.11 12:51

Baru - to víš, dobrých doktorů a doktorek není nikdy dost :wink: A vlastni ambulanci/ordinaci ti přeju! Dobrých gynekoložek je zatraceně málo :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20807
29.7.11 13:06

Baru, škoda, že nejsi blíž… hned bych k tobě začala chodit :palec: :palec: :palec:

Pajalena píše:
Baru - to víš, dobrých doktorů a doktorek není nikdy dost :wink: A vlastni ambulanci/ordinaci ti přeju! Dobrých gynekoložek je zatraceně málo :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
456
29.7.11 13:16

Holky, tak už jsem vymyslela, co uvařím :-)

Držím se rady manžela a uvařím, co mi chutná :palec:
Polévka: hlívová nb luštěninová
Hlavní chod: brambory pečené ve slupce s bylinkovým tvarohem, k tomu buď grilované vepřové maso a pro naši vegetošku plněné a grilované žampióny
Salát: šopský salát (bez papriky :wink:
Dezert: piškotový ovocný dort ze zakysané smetany

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17657
29.7.11 13:18

holky jak vás čtu, tak si přijdu blbě, ale já jsem na neschopence a ani na rodičáku nehodlám chodit do práce. sice bude znát těch pár tisícovek mín, ale zase jsem nevydělávala tolik, aby to byl velký rozdíl, taky splácíme dva úvěry ze stavebního kvůli baráčku, ale nejsou to takové částky, to že jsme byli 12 let bez dětí nám umožnilo našetřit aspoň nějaká výhoda :mrgreen:

já chci po porodu shodit, chodila jsem jeden čas na vacushape a tu vibrační plošinu a když jsem upravila jídelníček, šly centimetry dolů a to i přes nohy, což je u mě problém, ale nesmí se na to v těhu, tak jsem musela přestat, protože chodit 14 dní v měsíci nemělo smysl. ale chci zhubnout, vím, že příteli se nelíbí jak jsem za ty roky přibrala, když jsme spolu začali chodit měla jsem 62 kg. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20807
29.7.11 13:25

tak s dvojčaty se ani nedivím, že budeš doma… k tomu se těžko shání hlídání :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

na vacu jsem chodívala taky… docela to zabíralo. jen to potom u nás zrušili a nejblíž to bylo 50 km v Brně a to se mi vážně nechtělo dojíždět

cibi píše:
holky jak vás čtu, tak si přijdu blbě, ale já jsem na neschopence a ani na rodičáku nehodlám chodit do práce. sice bude znát těch pár tisícovek mín, ale zase jsem nevydělávala tolik, aby to byl velký rozdíl, taky splácíme dva úvěry ze stavebního kvůli baráčku, ale nejsou to takové částky, to že jsme byli 12 let bez dětí nám umožnilo našetřit aspoň nějaká výhoda :mrgreen:já chci po porodu shodit, chodila jsem jeden čas na vacushape a tu vibrační plošinu a když jsem upravila jídelníček, šly centimetry dolů a to i přes nohy, což je u mě problém, ale nesmí se na to v těhu, tak jsem musela přestat, protože chodit 14 dní v měsíci nemělo smysl. ale chci zhubnout, vím, že příteli se nelíbí jak jsem za ty roky přibrala, když jsme spolu začali chodit měla jsem 62 kg. :zed:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17657
29.7.11 13:31

míno jsem z plzně a vacu tady máme jen dvoje, ale je :)
já šla za měsíc 10 cm přes nohy, pas, břicho, fakt super, ale už je to dávno zpátky, já za stimulku na IVF přibrala 5kg, 1kg jsem dala dolů a od té doby nepřibrala, ale ono to začne :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
456
29.7.11 13:33

cibi - buď ráda, aspoň si dvojčátek pěkně užiješ :-D My s manželem vyděláváme přibližně stejně, já mám dokonce o něco vyšší plat, ale zase si nechci nechat ujít šanci mít vliv na budoucí mužskou generaci :mrgreen:

Tu „vacu“ věc neznám 8-o Chodila jsem na power jógu a pilates, ale největších úspěchů dosahuji vždy díky běhání, mám na to naučené tělo od puberty :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5575
29.7.11 13:33

Pajo
Mňam, mňam. Hned bych si dala. Mněprávě volal manžel, že do restaurace nemůže, protože kolegyni akutně operovali a musí zůstat až do večera. Tak musím něco vymyslet, ale taaaaaaaaaak se mi nechce vařit.

Cibi
Je jasné, že s 2 mimi bych byla také doma.
U nás je to ale tak, že manžel nedokončil medicínu (skončil v 6. ročníku a příští rok se pokusí to dokončit), proto pracuje jako ošetřovatel a nevydělává více než 10tis čistého. Já jsem při 10-15 službách vydělala některé měsíce i přes 30tis čistého, takže teď klesneme opravdu hluboko. Proto se musím vrátit do práce a proto jsem musela pracovat i v těhu, jinak bychom to neutáhli. Mohla bych sice požádat rodiče, aby nám pomohli, ale to chci jenom jako poslední možnost. Našetřeno něco mám, ale nebude to dost nato, abychom z toho v pohodě vyšli na nějaké úrovni několik let.

:zed:

Jinak jsem dnes dostala dlouze očekávaný balíček (vím, že mimo téma, ale jsem sama doma a nemám se komu postěžovat). Mamka si objednala od jedné supr paní krásné náhrdelníky s labradoritem (kámen, ja na ně totiž a celá naše rodina úplně ujíždíme). Tak jsem si objednala také, paní je hrozně šikovná, ale asi při přepravě se stalo, že se oba náhrdelníky poškodili. Napsala jsem jí, tak uvidím, co mi napíše. Ale tak jsem se těšila a teď toto, no depka. :pocitac:

Tak jdu vymyslet co na oběd. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20807
29.7.11 13:34

taky mi zhubly stehna, zadek a spodní břicho… to jsou moje problémovky… a docela o dost… kilově to nebylo ani tak radikální, ale centimentrově to bylo fakt hodně a bylo to i vidět :palec:
teď bohužel jsem už před otěhotněním nabrala skoro 8 kilo. Po laparce jsem se dva měsíce „šetřila“ a nechodila nikam, jen občas na procházku se psem… co jsem otěhotněla jsem sice přibrala jen kilo, ale jsem teprve na začátku… chci to vidět před porodem :think:

cibi píše:
míno jsem z plzně a vacu tady máme jen dvoje, ale je :)
já šla za měsíc 10 cm přes nohy, pas, břicho, fakt super, ale už je to dávno zpátky, já za stimulku na IVF přibrala 5kg, 1kg jsem dala dolů a od té doby nepřibrala, ale ono to začne :-D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí