XXL těhule

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20807
28.7.11 10:32

jo jo, já radši půjdu… ať mám jistotu.

cibi píše:
míno a ty půjdeš tedy na plodovku? já se jí zatím bráním a dr. mi slíbil, že když screening dopadne dobře, že mě tam nepožene, ale obávám se, že když započtou můj věk, že se tomu nevyhnu.
o triplech nemluvil, a slyšela jsem že u dvojčátek se moc nedělají :think:jinak všem přeju krásné těhulkování, bez zbytečných stresů a starostí :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17657
28.7.11 10:38
arcanobacterium píše:
cibi píše:
míno a ty půjdeš tedy na plodovku? já se jí zatím bráním a dr. mi slíbil, že když screening dopadne dobře, že mě tam nepožene, ale obávám se, že když započtou můj věk, že se tomu nevyhnu.
o triplech nemluvil, a slyšela jsem že u dvojčátek se moc nedělají :think:jinak všem přeju krásné těhulkování, bez zbytečných stresů a starostí :kytka:

Cibi, pokud ti vyjdou dobré testy v I. trimestru, tak není nutné jít na plodovku (ani pokud máš nad 35 let, je to pouze doporučené). Důležité jsou PAPP, betahCG a sono kolem 12 týdne těhu. Tripple test už pak není relevantní, ono se od něho postupně ustoupí, protože PAPPy se dají dělat dříve a mají vyšší citlivost. Zatím ale nejsou hrazeny pojišťovnou, tak se to někde platí, někde obchází.

:palec:

3.8. jsem objednaná na screening přímo na genetiku v Plzni, tak doufám, že tam my tohle všechno při tom udělají. dr. mi slíbil, jen v případě, že to dopadne výborně. já se u plodovky bojím toho rizika, navíc když jsou tam dva prckové :oops:
asi jsem moc úzkostlivá, ale v mém věku, navíc mám myom, který po stimulaci na IVF vyrostl na skoro jednou tolik a vyrostl ještě jeden, takže díky tomu mám zaručeného císaře a nervy celé těhotenství co myomy provedou.
už jsem z nich krvácela a v nemocnici mě dost vyděsili. ještě že mám svého dr., který mě vždycky uklidní :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17657
28.7.11 10:41

míno tak u screeningu mi říkal dr. že třeba downův syndr. pokud vyjde negativní tak je to na 97% jisté :)

jinak si neumím představit, jak to je u dvojčátek s tou krví? to přeci nezjistí které ne? ach jo už aby byl scr. za mnou a v pořádku :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20807
28.7.11 10:45

no to netuším jak je to u dvojčátek :think:
To by ti asi nejlíp poradila Barunka… je doktorka, gyndařka :palec:

cibi píše:
míno tak u screeningu mi říkal dr. že třeba downův syndr. pokud vyjde negativní tak je to na 97% jisté :)jinak si neumím představit, jak to je u dvojčátek s tou krví? to přeci nezjistí které ne? ach jo už aby byl scr. za mnou a v pořádku :-)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17657
28.7.11 10:48

už jen 6 dní tak snad mi tam řeknou víc. i když jestli budou ochotný jako sestra na telefonu tak se obávám, že se moc nedozvím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5575
28.7.11 10:48

Cibi
Budu moc držet palce. Myomů se neboj, oni se s rostoucím těhu zmenší. (omezí se jim totiž tok krve, protože to spotřebujou placenty a miminka a bez výživy se prostě zmenší). Já už dělala císaře (mamča měla 1 mimi) a u operace sme jí rovnou odstranili i 8cm velký myom z vršku dělohy. Za 2 roky rodila u nás znova plánovaným císařem a celé těhu měla bezproblémové. Je jasná, že s dvojčátkama tě budou sledovat více, než ostatní maminky, ale nikdo ti nebude vnucovat odběr plodovky, pokud to nebude absolutně nutné. Já občas i plodovku nedoporučím, vše podle stavu maminy. Mám kamarátku, která měla první mimi ve 38 letech. Více méně jsem jí ho zachránila a stali se z nás nejlepší kamarátky. Kolem 14 týdne se jí odloučila placenta a začala hodně krvácet, ležela u mně asi 4 měsíce. Zařídila jsem genetiku a všechno možné, co bylo potřeba. Na genetice jí lámali na amniocentézu (odběr plodovky), protože Tripple test jí vyšl pozitivní. Ono to mohlo být skreslené i tím krvácením a protože ta placenta byla vepředu, ne zcela zacelená a bylo velké riziko, že po odběru potratí, tak jsem jí ho nedoporučila. Jinak sona měla všechny v pořádku. Narodil se jí „zdravý“ chlapeček - měl zůžené slzné kanálky (na plodovce by to stejně nezjistili) a musela několik měsíců specielně masírovat. Nyní jsou mu skoro 3 roky a je v naprostém pořádku. Takže se všechno musí zhodnotit podle situace, podle sona a podle rizikovosti.
Jinak podle krevního odběru matky (pokud je pozitivní) se nedá zjistit, které z dvojčátek by mohlo být postižené, to opravdu jenom z plodovky. :srdce:

Míno
Já bych také radši na plodovku šla, sice si myslím (podle sona a výsledků), že to bude v pořádku, ale aby se člověk užíral celé těhu, tak je lepší to risknout. Zatím jsem nezažila předčasný porod po odběru plodové vody. Riziko je tam 1%.

:lol: :lol: :lol:

Příspěvek upraven 28.07.11 v 10:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17657
28.7.11 10:49

míno uvidíš, že u tebe bude vše v pořádku :wink: švagrová kvůli špatným triplům šla na plodovku a tam vše vyloučili, takže chápu, že chceš ještě plodovku :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17657
28.7.11 10:53

barčo ty jsi zlatá :hug: :hug:
mě vyrostl z 2,7cm na 5,0cm a druhý až v těhu ten nebyl ani na prvním UTZ tak je 2,5cm, ale po kontrolním UTZ v nemocnici, týden po krvácení už byl rozdíl u toho většího 3mm a u toho menšího pořád stejný. prý to může být odchylka v měření.
beru duphaston a prý budu brát do 34tt prý to taky pomáhá stavět růst myomů. hned po krvácení mi snížili estrofem z 1-1-1 na 1-0-1 a můj dr. týden na to na 1-0-0 ted koncem 12tt bych ho měla přestat brát úplně, prý i díky tomu estrofemu to dost rostlo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20807
28.7.11 11:05

Baru, potratu po plodovce se nebojím… já si myslím, že pokud je všechno v pořádku, tak se nic nestane… a pokud ne, tak by to stejně přišlo.
Spíš mám strach, aby bylo všechno v pořádku. Ale na jedné straně jsem klidná z toho co mi píšeš :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1911
28.7.11 11:32

Ahoj holky :mavam: , všechny vás moc zdravím :-D

Vidím, že je tu nová maminka s dvojčátky, také čekám dvojčátka, tak jen chci říct svoji zkušenost. P screening ve 13 týdnu nám vyšel negativní, takže OK, přesto mě moje gynekoložka poslala na triply, asi to opravdu dělá každý dr. jinak, ale moje dr. posílá na triply myslím stále všechny těhule. Docela jsem se jich bála, páč všude čtu, jak vychází často falešně pozitivní (nevím, zda mohou vyjít i falešně negativní?) a dopadly u nás dobře, prý v normě, takže potom už plodovku se mnou nikdo neřešil. Na začátku těhu moje dr. o plodovce docela mluvila, páč z genetického vyšetření, které proběhlo ještě před těhu, mi zjistili nějakou 2% mozaiku, ani moc nevím, co to je, ale kvůli tomu se u mě mluvilo o plodovce. Po prvním screeningu a triplech už ale ne. Jo a v době porodu mi bude čerstvých 34.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17657
28.7.11 11:34

brafi já genetiku neměla ani před těhu ani teď :think:
jinak mě v době porodu bude pořád ještě 35:-D císař bude někdy v půlce ledna a v březnu mi bude 36 :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
456
29.7.11 08:10

Dobré ráno :-P

Baru - objednala jsem si těhotenský pás i podprsenky dle tvého doporučení :wink:

Jinak Katka má dneska velký den, myslím na ni už od 5 hodin ráno, co jsem vylezla z postele :kytka:

A myšlenku na Katku budu prokládat vymýšlením, co uvařím zítra k obědu, přijede na návštěvu tchýně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5575
29.7.11 08:27

Dobré ráno

Já také myslím na Katku. Dnes si uděláme s manželem hezký pozdníé oběd v restauraci. Mně se strašně nechce vařit, tak už se těším :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
456
29.7.11 08:31

Hm, to zní dobře - oběd v restauraci :palec:

Restaurace není špatný nápad. Jenže tchýně je na restaurace strašně vybíravá :-( Ona žije dlouhodobě v zahraničí a tady jí teď nikde moc nechutná :roll:

A přijede na návštěvu jednou dvakrát ročně, takže si pak vždycky lámu hlavu, čím ji pohostit :think:

Manžel vymyslel, že tentokrát uvaříme v souladu s chutěmi našeho mrňouse, prostě to, co mi teď chutná :-P Je to moje :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20807
29.7.11 08:34

Ahoj holky, už od rána myslím na Katku… možná už to má i za sebou holka naše… doufám, že jsou v pořádku :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí