Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Mína - neboj, ty výsledky budou určitě v pořádku. Když to říká naše Bára ![]()
Kati - držím palce a moc ti přeju, aby vše dobře dopadlo, a už se těším na fotky miminka
Taky bych toho svého prcka už ráda viděla. Ještě 15 týdnů ![]()
A teď jeden varovný článek o nebezpečných lahvičkách:
http://www.novinky.cz/…fenolem.html
Holky děkuju…je fajn, že je tu taková příjemná skupinka…
za chvíli založíme sekci XXL maminy
jinak k těm lahvičkám..já teda jak u prvního, tak u druhého dítka jedu na jistotu a koupila jsem lahvičky AVENT, dražší, ale snad v pohodě a cumlíky a doplňky (kartáč na lahve, řetízek na cumlík) od NUK
ty levné lahvičky bych nekoupila snad ani pro štěňata…nejsem snob, ale nekojila jsem, takže dítko to mělo nonstop v pusině a mlíko v tom bylo 7× denně…takže raději kvalitu
stačí 2ks, tak to zase taková investice není… ![]()
Dobré ráno, holky ![]()
Katko, moc na tebe myslím, ať vše dobře dopadne!
Holky, mám jako matka prvorodička takovou hloupou otázku: Do čeho se děti oblékají v zimě? V čem je dám do fusaku? V nějakém overalu, kombinéze?
Přemýšlela jsem nad tím celou noc
A není mi to jasné… A v tom fusaku ho mám i v autosedačce v autě? Aby se chudák dítě neuvařilo…
Omlouvám se, zní to fakt nejapně, tahle má otázka, ale opravdu s tím nemám žádné zkušenosti ![]()
Díky ![]()
Dobré ránko Paji
Já jsem to také řešila. Pak mi kamarátka poradila (měla lednové miminko), že ho dám do kombinézky, pod ní overal, nebo dupačky + čepičku(kombinézu budu mít od ní a je fakt teplá) a pak dám mimi do beránkového fusaku (také od ní). Uvidím, jaká bude tady zima (to už budeme mít skoro 3 měsíce). Do kočárku si pro jistotu vezmu i flísovou deku a snad mu nebude zima. Zatím fusak nekupuji, koupím až do sporťáku a nejvíce si mi líbí Aesthetic 3v1. A v autosedačce v autě ho budud mít v kombinéze a přikryju dekou. (nemám sedačku na připutí na kočár, takže jí budu používat jenom v autě).
Mobi, gratuluju k super výsledku.
Míno, nestresuj. Alespoň po genetice budete mít jistotu, že je vše OK. Co vidím kolem sebe, tak většina mamin nad 35 let byla na plodovce. Budu na vás moc myslet.
Předpokládám, že jsi byla v Brně na Veveří. Já se tam chystám za týden, tak jsem zvědavá,jak dopadnu.
Báro, Paji - minule jsem do autosedačky měla fleesovou zavinovačku od Emitexu. Je to super věcička. Když se auto vytopí, jednou rukou rozevřete zavinku a je vyřešeno. Malý by se do toho býval vešel ještě i v roce, ale to už bylo zbytečné. Já jsem ji koupila minule za 200,– na mmb a o 50,– levnějc jsem ji později prodala. Je po nich poptávka.
AHoj holky…tak Vás ještě dneska zdravím…Odpoledne valíme do porodnice, tak jsem už docela nezvozni…a zíta máme den D
takže hned jak se dostanu potom domů, tak dám vědět, protože se dřív na net určitě nedostanu. Tak všem držím palce ať dopadnou genetiky, testíky, kontroly, utz., měření tlaku, cukrovky…atd
a já se ozvu co nejdříve, jak to všechno dopadlo. Mějte se tu zatím hezky a dávejte na sebe pozor
![]()
ahoj holky jdu vás po dlouhé době pozdravit
![]()
a popřát pěkné léto ![]()
Katy - hodně štěstíčka
Zítra už se budeš mazlit se svým miminkem, to je tak krásný. Taky už na toho svýho mazlíka furt myslím, jak bude vypadat a tak
Budu na Tebe moc myslet, ať to spolu krásně zvládnete ![]()
Míno - neboj, bude to OK
taky mám za sebou plodovku a na DS mi výsledky volali druhý den. Jo a riziko jsem měla podstatně vyšší než vyšlo Tobě.Pořád jsem si říkala, že je to zatím jen nějaký číslo, ale chápu Tě. taky jsem měla 14 dní nervy jak špagáty. To se prostě nedá hodit za hlavu, vždyť jde o ty naše broučky maličký ![]()
Baru - dcera se narodila na začátku září a v zimě jsem jí strojila přesně tak, jak píšeš. Takže normální dupky, body, mykina nebo svetr, kombinéza, rukavice, teplý ponožky, čepice a šup s ní do beránka. Když bylo opravdu velká zima, tak jsem jí ještě na dno kočárku dávala deku a druhou jsem jí zababušila přes fusak. A zima jí nikdy nebyla, chrupkala naprosto spokojeně ![]()
Barfi, děkuju za uklidnění… a Vám ostatním taky… ještě že Vás holky mám…
![]()
Haňulko, tobě budu držet palce, ať máš výsledky lepší než já
![]()
ahoj holky ![]()
už vás chvíli čtu, sice ještě nemám 100kg, ale brzo dosáhnu, bohužel ![]()
je mi 35let a jsem ve 12tt a čekám dvojčátka po IVF, ráda bych se k vám přidala jestli mě přijmete ![]()
děti ještě nemáme, máme za sebou ZT v 10tt a po něm jsem dlouho děti nechtěla ![]()
Hanul
Budu držet palce na vyšetření. Díky za typ na fusak, kouknu se na to.
Cibi
Velká gratulace
a také moc moc moc držím palečky.
míno a ty půjdeš tedy na plodovku? já se jí zatím bráním a dr. mi slíbil, že když screening dopadne dobře, že mě tam nepožene, ale obávám se, že když započtou můj věk, že se tomu nevyhnu.
o triplech nemluvil, a slyšela jsem že u dvojčátek se moc nedělají ![]()
jinak všem přeju krásné těhulkování, bez zbytečných stresů a starostí ![]()
cibi píše:
míno a ty půjdeš tedy na plodovku? já se jí zatím bráním a dr. mi slíbil, že když screening dopadne dobře, že mě tam nepožene, ale obávám se, že když započtou můj věk, že se tomu nevyhnu.
o triplech nemluvil, a slyšela jsem že u dvojčátek se moc nedělajíjinak všem přeju krásné těhulkování, bez zbytečných stresů a starostí
Cibi, pokud ti vyjdou dobré testy v I. trimestru, tak není nutné jít na plodovku (ani pokud máš nad 35 let, je to pouze doporučené). Důležité jsou PAPP, betahCG a sono kolem 12 týdne těhu. Tripple test už pak není relevantní, ono se od něho postupně ustoupí, protože PAPPy se dají dělat dříve a mají vyšší citlivost. Zatím ale nejsou hrazeny pojišťovnou, tak se to někde platí, někde obchází.