Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
lucienne píše:
předepsal mi to kardiolog, ale vedel ze jsem tehotna a rikal mi ze je to bezpecneta pulka mi snad neublizi a v utery to zkonzultuju s gyndařkou
Určitě, jak jsem říkala, pár dní užívání nevadí, ale klidně řekni gynekoložce, že jsi mluvila s jinou doktorkou a že doporučila Dopegyt (ten je totiž určen přímo pro těhu). Jinak léčit těhotné to umí snad jen gynekolog, nevím, ale mně příjde, že vždy když žena je u nějakého jiného doktora, který i ví, že je těhuk, tak předepíše takové věci, že já pak v ambulanci jenom převracím oči. Nevím, čím to je, ale stává se mi to docela často (možná neznají ty léky, které jsou fakt bezpečné, ale pak by to mohli konzultovat s gynekologem, že jo?)
Jinak holky, pokud u mně objevíte nějakou hrubku, tak to je tím, že jsem slovenka. (občas mi to ujede)
barčo dík. nevim jestli to radši nemám přestat brát
napsali mi to v IKEMU coz je dost vyhlaseny na to srdce tak je mi to divný že by mi to napsali kdyby věděli že se to v těhu nesmí ![]()
Dík za odpověď. Já se nijak zvlášť (v rámci možností
) nepozoruju, ani si nedělám těhu testy nebo tak, jen gynekolog chtěl, abych si všechno zapisovala, tak jsem chtěla vědět, jestli to je už nový cyklus nebo ne. Počkám, až jestli dostanu MS po víkendu a když ne, tak to bylo tohle krvácení. Já jak jsem na začátku, tak jsem spíš ze všeho taková vyjukaná.
Ale děkuju moc ještě jednou, i za podporu. ![]()
lucienne píše:
barčo dík. nevim jestli to radši nemám přestat brátnapsali mi to v IKEMU coz je dost vyhlaseny na to srdce tak je mi to divný že by mi to napsali kdyby věděli že se to v těhu nesmí
Určitě ho ber, je lepší pár dní brát (miminku, ani tobě neublíží), než riskovat vysoký tlak. ![]()
Pinkie
je celkem možné, že menzes nedostaneš, tak jak si měla. Budu držet palce. ![]()
lucienne píše:
barčo dík. nevim jestli to radši nemám přestat brátnapsali mi to v IKEMU coz je dost vyhlaseny na to srdce tak je mi to divný že by mi to napsali kdyby věděli že se to v těhu nesmí
Já být tebou, tak jsem v klidu v IKEM na kardiu jsem před těhu pracovala, nejsem teda žádný expert, ale řekla bych, že s nemusíš ničeho bát. Máš 1/2 tlb. čož je hodně malé množství té učinné látky a ta než se dostane k miminku dočista zmizí - ber v potaz to že se to nejdřív „rozpustí“ v tobě, pak do jde do krve, potom přes placentu (filtr) a až teprve pak k miminku. Kdyby si lékař nebyl jistý tím zda to mimískovi nějak neublíží určitě by ti to nenapsal. Hlavně na to pořád nemysli, uklidni se - to ti taky tlak sníží a když ještě přestaneš solit, tak to bude za nedlouho v pořádku
![]()
díky funny. proste me vykolejilo co jsem si o tom precetla. doufam že mi v utery napise gyndarka neco jineho at jsem klidnejsi ![]()
Lucko, klidně si řekni o Dopegyt. Ten je na 100% bezpečný pro tebe i mimi.
Já jsem si dnes od kamarátky dovezla a poskládala mimi postýlku. Tak už mám všechno nachystané, teď už jenom vydržet a porodit. ![]()
Jé, holky, vy se máte! Moc vám to přeju!
Snad se taky dočkáme.
Pinkie píše:
Jé, holky, vy se máte! Moc vám to přeju!Snad se taky dočkáme.
Určitě sw povede. Moooooc držím palce. ![]()
Ahoj holky..tak já zítra začínám 38tt, takže poslední týden si užiju, možná poslední těhu. Zítra hned ráno v 8 hod. mě čeká v porodnici nejspíš poslední kontrola, KTG,utz…atd a dozvím se,kdy mám dorazit…tak se blíží konec a já si to pořád nějak dostatečně neuvědomuju že už jen týden a budeme ne 3, ale
tak zítra podám info…Jinak musím uznat, že to neskutečně rychle uteklo a to jsem si na začátku asi ve 4tt říkala, že skoro rok…to snad nevydržím
tak zítra pa a dávejte na sebe pozor ![]()
katy krasne si to uzivej. to uz mas za pár
barčo už mame taky všechno
nemuzu se dockat
Pinkie přeju ať se dočkáte co nejrychleji ![]()
dočkáte, neboj se nic…
![]()
nám se zadařilo po roce, když už jsme s tím vůbec nepočítali… ![]()
Pinkie píše:
Jé, holky, vy se máte! Moc vám to přeju!Snad se taky dočkáme.
Dobré ráno maminky, nějak jsem se sem o víkendu nedostala, tak vás chci všechny pozdravit.
Pinkie- držím všechny palečky , ať vám to co nejdřív vyjde ![]()
Luci- doufám, že je ten tlak už trošku lepší. Ono i to počasí na to má velký vliv ![]()
Baru- závidím připravenou a načinčanou postýlku. U nás kvůli nedostatku místa bude stavět kolíbku a postýlku manža až budeme v porodce. To jsem na něj zvědavá ![]()
Katy - taky mám dneska kontrolu, ale až odpolko. Koukám, že mám za tebou skluz 4 dny. Já začítám 38tt ve čtvrtek ![]()
Jinak u nás vše při starém, uvidíme dnes na kontrole, jestli se něco nezměnilo, protože včera v noci mě šíleně bolelo v levým třísle, že jsem nemohla vůbec hýbat nohou. Opravdu se mi chtělo brečet při každým pohybu. Otočení na druhej bok mi trvalo 20 minut a to jsem opravdu skučela nahlas. Nevím, jestli mi tam malej neskřípnul nějakej nerv, protože při ležení na druhý straně to tak šílený nebylo, ale nikomu bych to teda nepřála
![]()
Mějte se krásně a pohlaďte bříška ![]()
Ahojky po víkendu. Už bych se pomalinku taky chtěla chystat a bát porodu. Bohužel si musím ještě půl roku počkat. Teď zrovna se už začínám těšit a zároveň se i bát screeningu. Jdu na něj 3.8. a už mám nervy na pochodu.
Pinkie: To víš, že se dočkáš, ale nestresuj zbytečně dopředu.