Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
lucienne píše:
moc díky. když ja si zas připadám jak nějakej simulanttak urcite prijedu a ta noha mi mezitim splaskne
mam tam vzít sebou kdyztak tu moč kdybych tam jela?
Určitě tu moc vezmi s sebou. Udělají ti jako poradnu, možná i odběry, zhodnití situaci, tu moč určitě. Nachystej si pro jistotu tašku, zatím ne na mimino, ale pro sebe, pokud bys pár dní musela zůstat. Kdybys bydlela blíž, tak bych tě přijala k nám, já bych to určitě chtěla vyšetřit. Já jsem v těhu na maminky strašně opatrná, ale myslím, že to je lepší než něco zanedbat a každý ty 2 dny ve špitále vydrží.
Tak dej pak vědět. ![]()
lucienne píše:
ahoj holkymam dotázek. otéká mi 3 dny jen jedna noha. neni to nic extra moc, ale nevidim kotník.. a druhá vůbec. je to teda nebezpecny nebo ne?
a mam zakalenou moč (nevim jestli to souvisí) na kontrole v pátek bylo vše ok
Ahoj Luci…mě otékala taky jen jedna a pořád otéká a to levá a doktorka říkala, že je to normální a v pohodě ![]()
tak díky holky. kdyby se to zhoršilo tak si tam radsi skocim, ale dneska stejne nemam jak. kdybych mela nejkou ucpanou žílu to by mě asi bolelo že?
arcanobacterium píše:lucienne píše:Určitě tu moc vezmi s sebou. Udělají ti jako poradnu, možná i odběry, zhodnití situaci, tu moč určitě. Nachystej si pro jistotu tašku, zatím ne na mimino, ale pro sebe, pokud bys pár dní musela zůstat. Kdybys bydlela blíž, tak bych tě přijala k nám, já bych to určitě chtěla vyšetřit. Já jsem v těhu na maminky strašně opatrná, ale myslím, že to je lepší než něco zanedbat a každý ty 2 dny ve špitále vydrží.
moc díky. když ja si zas připadám jak nějakej simulanttak urcite prijedu a ta noha mi mezitim splaskne
mam tam vzít sebou kdyztak tu moč kdybych tam jela?
Tak dej pak vědět.
to je taky pravda…já psala jen o té oteklé noze a to mi řekli, že to bývá…tak hlavně ať ti to dobře dopadne…
lucienne - budu držet palce, aby to nic nebylo! Mně tedy taky trošku otéká levá noha a doktor mi taktéž řekl, že je to normální.
Jojo, žádný doktor, když to tak poslouchám, není tak pozorný jako naše Bára
Což je velká škoda! ![]()
jojo uděláme demonstraci s heslem Barču všem!
vážně jsi moc hodná ![]()
Já jsem opatrná, protože jsem toho už zažila dost. Když člověk pracuje ve špitále a ne na obvodní ambulanci, tak se mu tam nahromadí případy, které obvoďák neuvidí. Kolikrát jsem musela maminku doslova prosit, aby zůstala a zachránili jsme jí život i mimi. Práce ve špitále je trošku jiná, než v ambulanci a doufám, že i já, když budu mít vlastní praxi, tak nepolevím.
Já jdu za chvilku do poradny, tak také dám pak vědět.
![]()
Ahoj holky ![]()
Takže vážíme 1960g, hlava je dole, nález ze spodu zabetonovanej. Jenom sjem byla pokárána, že jsem nabrala za měsíc skoro 5kg, i když si nepřipadám, že bych mlsala a že mám držet dietu. Tak se budu snažit místo sladkého dát si zeleninu, mám nyní 117kg a těhu jsem začínala se 116kg. Takže rosteme jak z vody, snad nebude mít přez 4 kg. Nejdříve mně plašili, že když jsem měla maligní zvracení, tak neporoste, bude nevyvinutý a podobně a nakonec to bude obr.
![]()
juuu to bude obříček
a náhodou ta váha je super
ja se obavam kolik priberu kvuli tem otokum. doma vahu nemam tak se uplne bojim jak tam lezu u dr prez vsema tema vyžlema ![]()
Krásné odpoledne maminky. Baru- gratulka ke kontrole. Mimísek bude teda pěknej macík co? Můj dr. teda váhový odhady nedělá, ale podle UTZ ve 32+0 jsme byli větší o týden, takže 32+6, takže taky asi žádný tintítko. Hele jen jsem si představila, jak Tě kárají vlastně Tvoji kolegové, to mi přijde takový docela srandovní
Jinak ta váha je fakt záhada. Já dneska ráno od včera -0,5 kg. tak možná už začínají být znát ty splasklý otoky nebo co. ![]()
barfi to bude asi tim. ta voda je na vaze dost znat
jinak tlak mam 150/90 tak uvidim co rano a kdyžtak pojedeme do nemocky. nebo tam zavolam
Ahojky, já mám termín 2.8. dnes jsem byla na kontrole v porodnici, musela jsem dvakrát na monitor, paní doktorce se nelíbily pohyby, ale napodruhé už to bylo v poho, zatím to vypadá, že vydržíme do termínu, mimčo je vysoko a kontrakce téměř žádné… a co ty? Kdy máš termín? Já přibrala půlku z těch 13 kilo za poslední dva měsíce ![]()
Barficka píše:didinky píše:Děkuji všem maminkám za přivítání
Ahojky, já měla před otěhotněním 172 cm a 92 kilo, teď máme 2 týdny do porodu a nahoře 13 kilo, nějak jsem se v jídle neomezovala, jedla jsem zkrátka celé těhotenství na co jsem měla chuť, ale zato menší porce a často, od 15 týdne jsem doma na rizikovém kvůli práci, tak jsem se snažila co nejvíc chodit pěšky, do krámu na nákup atd. Ale rozhodně doktor neměl žádné připomínky k váze. Držím palce ať máš pohodové těhotenství.A Didinko, koukám, že už se taky blížíš ke konci. já mám teď teda nahoře 11,5 kg, ale ještě před 3 týdny to bylo jen 7,5 a to se mi docela líbilo. Kdypak máš termín? Já už se teda sotva valím, ale asi to souvisí i s tím, že se otvírám a malej má nízko hlavičku.
ahoj holky
gratuluju ke kontrolam, taky jsem dnes byla. mam novou fotecku, tak prikladam.
nemocnice se nakonec nekona, dohodli jsme se s MUDr., ze to uz zvladneme ambulantne, kdyz
uz jen vecer… vaha stagnuje, tak je to dobre. jen jsem mela nalez v moci - bilkoviny a aceton? (nebo neco takoveho), pry ale dost, tak nevim, krev v poradku… KO mam 30.7 - po OSCARovi, tak snad uz jen bude lip.
Baru - prosim te, tak trochu se mi zda, ze mimis nema na UTZ druhou ruku, muze to byt tim, ze je spatne natoceny? at zbytecne nestresuju, dekuji! ![]()