Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
jdi si laskavě nadávat do hlupáků a zaostalců někam jinam princezničko ![]()
mishelka píše:
Zdravím všechny, tak jsem před 3 týdny zjistila, že jsem konečně těhotná![]()
![]()
![]()
Radost samozřejmě obrovská, 2 týdny naprostého vznášení se na obláčku, však to holky znáte.
Zítra jsem objednaná na velkou prohlídku, kdy dojde odběru krve, vystavení těhu průkazky a samozřejmě i VÁŽENÍ
Dneska jsem cvičně stoupla na váhu a zděsila jsem se. Při mé výšce 180 cm vážím ...... no přes sto kilo. Holky já mám takový strach, že bude mít dr. blbé kecy, že nepůjde mimi přes špeky vidět na ultrazvuku, že před porodem neprojdu dveřma.
Já vím, že jsem na to měla myslet dřív, ale jsem prostě macatá odjakživa.
Chtěla jsem se proto zeptat, jestli tu náhodou nění nějaká XXL těhulka nebo mamina, která by mi mohla říct, jak se k ní v těhotenství chovali, jestli neměli blbé narážky, jak to bylo na ultrazvuku, 3D ultrazvuku a kolik za těhotenství přibrala.
Prosím ty „hubené“ aby mě ušetřily přednášek a pohrdavých zpráv. Už tak jsem dost v prdeli.
Taky bych byla vděčná za tipy, jak přibrat co nejmíň.
Děkuju moc holky
Ahoj, mám taky 180 cm, před otěhotněním jsem vážila 104 kg, teď jsem v 40. týdnu a přibrala jsem 10 kg. Jinak nikdo žádné narážky neměl, ale záleží na koho kápneš. Při prvním porodu jsem přibrala hodně, asi kvůli těhotenské cukrovce a při císařském řezu mi porodník řekl, že si nezasloužím epidurál, protože jsem tlustá
Ahoj!Při své výšce cca 168 cm mám 104 kg,o miminko se snažíme,ale žádnou hlavu si s tím nedělám.Třeba se mi pak podaří zhubnout teď na to kašlu a nenervuju se.
Zakladatelko buď v klidu,když tě někdo zná jaká jsi,tak tě pro pár kilo neodsoudí a lékaři taky ne.Pohodový porod!
Klementýnko!!!Zajímalo by mě jakou souvislost má krátkozrakost a porodem?
Klementýnko!!!Zajímalo by mě jakou souvislost má krátkozrakost a porodem?
Při velké myopii hrozí při porodu v důslekdu vyvíjeného tlaku odchlípnutí sítnice a tedy okamžitá následná operace oka. Já mám sedm dioptrií a už spadám do ohrožené skupiny krátkozrakých.
Klementýnka píše:Megii Já se svou váhou spokojená nejsem, ale rozhodně to nebudu řešit v těhu, jedinejch 9 měsíců kdy se člověk může najíst bez špatnýho svědomí!!Ach, děvčata, vy jste tak hloupá a zaostalá, svět se změnil, už nežijeme za Husáka. Toto tvrzení už dávno neplatí.
![]()
Ale můžete se mi škodolibě smát, protože mně samotné ač bez nadváhy ten porod půjde velmi špatně, neb úzká pánev a velká krátkozrakost.
Já to ale s Vámi myslím dobře, s nadváhou se pracovat dá, zatímco s úzkou pánví a krátkozrakostí nikoliv.
ještě taky s blbostí se nedá nic dělat ![]()
Triko jsem koupila tady http://www.mojetehotenstvi.cz/…atky-rukav-0
je tam víc nápisů, tak pohledejte dole ![]()
Megii píše:Klementýnka píše:ještě taky s blbostí se nedá nic dělatMegii Já se svou váhou spokojená nejsem, ale rozhodně to nebudu řešit v těhu, jedinejch 9 měsíců kdy se člověk může najíst bez špatnýho svědomí!!Ach, děvčata, vy jste tak hloupá a zaostalá, svět se změnil, už nežijeme za Husáka. Toto tvrzení už dávno neplatí.
![]()
Ale můžete se mi škodolibě smát, protože mně samotné ač bez nadváhy ten porod půjde velmi špatně, neb úzká pánev a velká krátkozrakost.
Já to ale s Vámi myslím dobře, s nadváhou se pracovat dá, zatímco s úzkou pánví a krátkozrakostí nikoliv.
Klementýnka píše:Megii Já se svou váhou spokojená nejsem, ale rozhodně to nebudu řešit v těhu, jedinejch 9 měsíců kdy se člověk může najíst bez špatnýho svědomí!!Ach, děvčata, vy jste tak hloupá a zaostalá, svět se změnil, už nežijeme za Husáka. Toto tvrzení už dávno neplatí.
![]()
Proč by byly hloupé a zaostalé, Jediný důvod? že nepočítají striktně kalorie? Víš jaká by byla nuda na světě, kdyby byly všichni šlank? Můj manžel by asi zhynul, jelikož má rád slovanské ženy
, jasně, odsud podsud, když má někdo 130kilo, tak už je to sakra dost, ale i tak nikoho neopravňuje toho druhého urážet, nebo mít nemístné poznámky. Ježiš, na tohle jsem tak alergická. Nejvíc mě vytáčejí takové ty věčně ufrfňané vyzábliny, které se bojí sníst i blbej salát aby nepřibraly a pak moralizují, že ony jsou hubené, krásné, Bůh ví co včechno a ty, co máš kila na víc, se jdi zahrabat..
Zakladatelko, rodit budeš určitě v pohodě, záleží na psychice. Tudíž kašli na blbé řeči a užívej si těhotenství. Ne jen hubeným patří svět!!
eviska22 píše:Klementýnka píše:Proč by byly hloupé a zaostalé, Jediný důvod? že nepočítají striktně kalorie? Víš jaká by byla nuda na světě, kdyby byly všichni šlank? Můj manžel by asi zhynul, jelikož má rád slovanské ženyMegii Já se svou váhou spokojená nejsem, ale rozhodně to nebudu řešit v těhu, jedinejch 9 měsíců kdy se člověk může najíst bez špatnýho svědomí!!Ach, děvčata, vy jste tak hloupá a zaostalá, svět se změnil, už nežijeme za Husáka. Toto tvrzení už dávno neplatí.
![]()
Já to ale s Vámi myslím dobře, s nadváhou se pracovat dá, zatímco s úzkou pánví a krátkozrakostí nikoliv., jasně, odsud podsud, když má někdo 130kilo, tak už je to sakra dost, ale i tak nikoho neopravňuje toho druhého urážet, nebo mít nemístné poznámky. Ježiš, na tohle jsem tak alergická. Nejvíc mě vytáčejí takové ty věčně ufrfňané vyzábliny, které se bojí sníst i blbej salát aby nepřibraly a pak moralizují, že ony jsou hubené, krásné, Bůh ví co včechno a ty, co máš kila na víc, se jdi zahrabat..
Zakladatelko, rodit budeš určitě v pohodě, záleží na psychice. Tudíž kašli na blbé řeči a užívej si těhotenství. Ne jen hubeným patří svět!!
Ja se predem omlouvam za nepovoleny vstup,ale nejsem tu abych provokovala nebo soudila, patrim k tem co by rady trochu pribrali,zeru jak rakovina a porad nic,
vsude pisou jen jak zhubnout,nikde se nedoctes jak zdrave pribrat(takovej termin jsem jeste ani neslysela)
Porod jsem mela v pohode a hlavne jsem se obe sva tehotenstvi tesila ze konecne priberu a ono nic jen 9kg,a z porodnice jsem sla o 11kg lehci. Takze holky nic si z te vahy nedelejte, i my vyzabliny se sebou nejsme spokojene.
Jinak ma nej kamoska vazila pred otehotnenim 107kg pri 170cm, a nikdo blby kecy nemel, prece neni nikde psany ze tehotny maji pravo byt jen stihle zeny, pribrala jen 5kg, ted koji a od porodu ma dole uz 20kg,asi ty hormony.
Tak zakladatelko hodne stesti a na blba narazis kdekoli nejen na ultrazvuku,takze zadnej stres.
Ahoj holky, taky je mne dost, nikdo z lékařů nikdy neměl žádné poznámky, ultrazvuky taky ok.
Jaksi nerozumím, proč si hubené přispívatelky myslí, že xxl ženská teoreticky neví, jak by se správně měla stravovat
kromě toho se jich diskuse netýká
Opravdu mne pohoršilo a myslim, že je opravdu nemístné nazývat někoho hloupým nebo zaostalým jenom kvůli váze!!taky ti klementýnko nikdo nenadává do slepých a neschopných normálního porodu ![]()
Příčiny nadváhy/obezity jsou různé, třeba se někdo cpe od rána do večera nezdravým jídlem, já třeba jsem opačný extrém, před těhu jsem jedla max. 3× denně, většinou jogurt, pak oběd v práci a večeři v 6. No a stejně mám nadváhu. Každý den jsem chodila pěšky do práce a z práce, jedna cesta tam 30min. Je pro mne velký problém jíst pravidelně a 5× denně, ale odkdy jsem na nemocenské doma tak se o to aspoň snažím.
Každá (normální) ženská přece chce pro svoje dítě to nejlepší, myslim, že nikdo se tu záměrně nehodlá cpát horem dolem kaloriema..to by si měly hubené a dokonalé madam uvědomit. Nemyslím to s váma špatně ![]()
Klementýnka píše:Klementýnko!!!Zajímalo by mě jakou souvislost má krátkozrakost a porodem?Při velké myopii hrozí při porodu v důslekdu vyvíjeného tlaku odchlípnutí sítnice a tedy okamžitá následná operace oka. Já mám sedm dioptrií a už spadám do ohrožené skupiny krátkozrakých.
Tak to by mě ani ve snu nenapadlo,že problémy s očima můžou mít takovéto následky.Já mám 5.5 dioptrií,celej život si myslím,že jsem krátkozraká,ale teď mi někdo řekl,že jsem dalekozraká.Děkuji za vysvětlení
Nenech se vystresovat. Já mám 170 cm a 107 kg.
Ani s jedním porodem jsem problémy neměla a ani váhou dítěte. Jeden měl 3.380 g a druhej 3.550 g. Takže naprosto průměrná miminka. Rodila jsem přirozeně, bez nástřihu a i bez potrhání. O mém druhém porodu si můžeš přečíst zde můj druhý porod
Jinak k dotazu kde se vezme nadváha. Mám od 10 let zjištěnou špatnou funkci štítné žlázy. A to má i za následek, že pokud se mi změní hladina hormonů v těle. Tak buď tloustnu nebo hubnu. Například pokud začnu brát antikoncepci, začnu hubnout. To samé v případě těhotenství a teď i kojení. Každý to má jiné, ale ne vždy je nadváha jen z jídla. Např. mám sestru. Má 165 cm a 45 kg. Jsme protiklady. Sestra jí všechno a furt a nepřibere ani deko. Má také štítnou žlázu. Jen to na každou působí jinak. A řekla bych, že ona to bude mít s těhotenstvím horší. Je na těhotentví moc hubená.
A víš co se říká. Až tlustý budou hubený, hubený budou studený.
![]()
eviska22 píše:Klementýnka píše:Proč by byly hloupé a zaostalé, Jediný důvod? že nepočítají striktně kalorie? Víš jaká by byla nuda na světě, kdyby byly všichni šlank? Můj manžel by asi zhynul, jelikož má rád slovanské ženyMegii Já se svou váhou spokojená nejsem, ale rozhodně to nebudu řešit v těhu, jedinejch 9 měsíců kdy se člověk může najíst bez špatnýho svědomí!!Ach, děvčata, vy jste tak hloupá a zaostalá, svět se změnil, už nežijeme za Husáka. Toto tvrzení už dávno neplatí.
![]()
Já to ale s Vámi myslím dobře, s nadváhou se pracovat dá, zatímco s úzkou pánví a krátkozrakostí nikoliv., jasně, odsud podsud, když má někdo 130kilo, tak už je to sakra dost, ale i tak nikoho neopravňuje toho druhého urážet, nebo mít nemístné poznámky. Ježiš, na tohle jsem tak alergická. Nejvíc mě vytáčejí takové ty věčně ufrfňané vyzábliny, které se bojí sníst i blbej salát aby nepřibraly a pak moralizují, že ony jsou hubené, krásné, Bůh ví co včechno a ty, co máš kila na víc, se jdi zahrabat..
Já pořád nějak nechápu, kdo přišel s tvrzením, že by každý měl být štíhlý???? Že nesmí mít třeba celulitidu? A že ten, kdo ji má, by neměl nosit např. krátký sukně, kraťasy?? Že by módní firmy???? mně osobně se teda víc líbí silnější holky(nemyslím silně obézní), když se umí pěkně a vkusně oblíknout. Naopak co se mi nelíbí - vychrtliny, který jsou schopný se narvat do čehokoli jen aby byly IN.. Ale to není nic proti hubeným, to vůbec…
Jasný, je tu i zdraví, ale třeba já jsem úplně OK
Porodu se fakt neboj:-) Já sice rodila 25hodin, ale víceméně to bylo kvůli tomu, že mi porod vyvolávali, nezdálo se CTG