Poškrábaná rohovka

2273
11.12.12 20:00

Poškrábaná rohovka

Ahoj,
prosím o radu, dneska jsem si všimla, že má moje dcerka nejspíše poškrábanou rohovku v levém očičku. Ani nevím, kdy to stihla :-( :,( Nevíte, jak se to léčí, popřípadě, jestli se to zahojí? Děkuji moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11620
11.12.12 20:05

Měla to moje kamarádka a pokud vím, moc to bolí. Takže to, že by se to jen tak povedlo dítěti a ani o tom máma nevěděla, to pochybuju. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poustevnice
11.12.12 20:18

Měla jsem to asi před rokem a k tomu ještě zhmožděné oko - zásah polínka do oka při štípání dřeva. Jela jsem s tím na oční oddělení v nemocnici, kde mi na to dali ATB mastičku a kapky do oka.
ROzhodně bych to nechala vyšetřit očním lékařem. Moc mě to bolelo. Doporučuji i chladit studeným obkladem.

• Citovat
  • Upravit
6956
11.12.12 20:19

Musi se do ocicka kapat anb. Zajdi si za dr, aby se to nezanitilo!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
11.12.12 20:24

Poškrabanou rohovku jsem měla - ještě v dětství na lyžáku mi zajela spolužačka nehtem do oka a bolelo to jako prase. Na oko jsem neviděla, šíleně mi slzelo. Myslím, že tvoje dcerka mít poškrabanou rohovku nebude, to by jinak vyváděla. Normálně mi to ošetřovala horská služba, tři dny jsem měla oko zalepené kvůli světlu, kapali mi do toho antibiotika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
369
11.12.12 20:24

Stává se to docela často i dospělím- škrabnou se třeba ve spánku nebo je škrábne mimčo, bolí to opravdu hodně, oko je většinou červené, oteklé, slzí. Dobré je zajet na Oční pohotovost, napíšou kapky, po kterých to nebolí, mají i nějakou antibiotickou složku jako eliminaci komplikací. Naštěstí se to prý hojí rychle, ale nesmí se dovnitř dostat infekce, proto je důležité na to oční jet :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65452
11.12.12 20:43

Měla jsem kdysi…
strašně to bolelo, později večer jsem ani nemohla oko otevřít a když jsem ho otevřela, nešlo zavřít…bolest šílená
Ráno jsem hned jela na oční, dostala kapky a flastr na oko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
11.12.12 20:50

Jj taky mě dcerenka škrabla brutalně do oka..ta bolest..to nešlo vydržet..jela jsem na pohotovost dr mě vyšetřil dostala jsem antibiotika..další den to bylo lepší..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2273
11.12.12 20:51

Děkuji. Na levém očičku jsou vidět takové dvě rýhy.
Malá sice dneska večer není ve své kůži, ale jak píšete, asi by plakala o dost víc. Zítra jdeme do poradny, tak se uvidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
11.12.12 20:56

Meli jsme toto pred mesicem. Bratranec maleho skrabnul nehtem. Musel na ocni, tam mu prohledli ocicko pod nejakym pristrojem, musel brat 10 dnu Atb a kortikoidy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1685
11.12.12 21:07

Měla jsem, poškrábanou přikrývkou, bělmo jsem měla úplně krvavé, při každém mrknutí to děsně bolelo. Na očním mně tam dali ochrannou čočku(kvůli bolesti) a musela jsem kapat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
27.9.13 18:04

Ráda bych obnovila diskuzi a zeptala se, za jak dlouho jste měli oko zase v pořádku? Mám rohovku poškrábanou středem a vidím dost rozmazaně (trojitě), zamlženě, je to nepříjemné :? Za jak dlouho můžu čekat, že zas uvidím normálně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1174
27.9.13 18:16
@jowana píše:
Ráda bych obnovila diskuzi a zeptala se, za jak dlouho jste měli oko zase v pořádku? Mám rohovku poškrábanou středem a vidím dost rozmazaně (trojitě), zamlženě, je to nepříjemné :? Za jak dlouho můžu čekat, že zas uvidím normálně?

Mě se to spravilo tak do týdne. Měla jsem erozi rohovky (šikovně jsem si strhla rohovku), na pohotovosti mi tam dali dezinfekci a dali mi na tři dny obvaz. Dva dny to bolelo šíleně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1970
27.9.13 18:26

@jowana mně poškrábal rohovku syn - nechtěně mi zajel do oka a měl sice malý nehtík, ale měl…první den jsem myslela, že to zvládnu, bolelo to ale šíleně, druhý den jsem řvala bolestí, šla jsem ihned k dr., dala mi rovnou kapky a mast a do 3 dnů to bylo lepší, úplně tak do týdne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
27.9.13 18:33

Já byla na pohotovosti a mám mast. Zatím to ani nijak nebolí (bolelo to po poranění), ale cítím tlak. Spravilo se do cca týdne i to neostré vidění? To mě ruší asi nejvíc. Trojité vidění je dost nepříjemné..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí