Poškrábaný nerez

Anonymní
16.2.25 15:08

Poškrábaný nerez

Hezkou nedeli vsem. Mam takovy dotaz a doufam, ze tady bude nekdo, kdo se vyzna. Resim dva problemy s nerezem. Prvni je nerezova panvicka na kterou mi spadla keramicka miska a poskrabala dno a druhy problem mam s nerezovym pekacem, kde se mi hned po prvnim peceni udelal jakoby hladky tmavsi flek/skvrna… Pekac jsem poslala na prezkoumani problemu a vratil se mi s tim, ze je to OK, ze to obcas udela sul, koreni atd. Neresila bych, ale v tom shopu asi meli tendenci ten flek odstranit a udelali na pres nej skrabance jakousi houbickou. Psala jsem jim, ze se mi to vratilo snad jeste v horsim stavu a pry pouzili jen houbicku, aby vyzkouseli skvrnu odstranit. U panve vidim jakoby „obtisknute“ dno misky… Oboji je znackove nadobi a zadne marketove nebo Cinske atrapy. Je to nadobi a tyhle nedostatky beru, ale nevim, zda ted nebudou zavadne a nebudou treba pri vareni vypoustet nejake toxicke latky. Vsem moc dekuji za vysvetleni a pripadne informace. :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
16.2.25 15:40

Jasne, ja beru, ze zub casu se ukaze na vsem, ale zajima me, zda je nadobi nezavadne i v pripade poskrabani. Nejsou to zadne hluboke ryhy. Fotky mohu pridat. Jinak teflon a neprilnave povrchy mi nesmi prejit pres prah domu. :)

• Citovat
  • Upravit
13772
16.2.25 21:09

Nerez je nerez, je to kov, i když do toho škrábneš šroubovákem, tak to pořád bude ten stejný nerez. Proto taky lidi to nádobí kupují, nejsou tam žádné vrstvy, je to prostě nerez. Je úplně jedno, kolik tam bude škrábanců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.2.25 21:48

@AnastazieB Faaakt?? Moc dekuji za vysvetlenou a uklidneni. Vis tohle na 100%? A ty pripadne skvrny?

• Citovat
  • Upravit
13772
17.2.25 11:52
@Anonymní píše: Více

Ano, i ty případné skvrny. Ty jsi nikdy neměla nerezový hrnec?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kralovnal
18.2.25 16:07

Škrábance na nerezu jsou běžné a nemají vliv na bezpečnost, nerez neuvolňuje toxické látky. Ten tmavší flek může být reakce s minerály ze soli nebo vody, dá se odstranit pastou z jedlé sody a vody. Pokud ti vadí esteticky, můžeš zkusit jemnou nerezovou leštěnku, ale funkčnost nádobí to neovlivní.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.2.25 20:51

@Kralovnal Moc diky. Ja uz si pripadam jako magor :lol: Samozdrejme vim, ze nerez je netoxicky material, ale nevedela jsem, jak je to, kdyz se poskrabe. Ten flek projeli nejakou tou houbickou,,takze z toho vzniknul poskrabany flek :D Nejsou to hluboke ryhy, ale je tim drhnutim skrable, noo.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.2.25 12:04

Zde prikladam foto toho fleku a „zalesteni“ jak to vyresili :think:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny