Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý večer,
jdu jen s takovým dotazem který mi poslední dny vrtá hlavou
žiju v bytě, první byt, takže pode mnou nikdo ale nade mnou zijou sousedé a doslova slyším každý jejich krok a pomalu i slovo
tak mě zajímá, jestli slyší i oni mě? Nebo mám tu čest pouze já?
![]()
Děkuji za odpovědi ![]()
V paneláku běžné. Tihle navíc mají zřejmě plovoučku bez izolace, nejde. bilnější typ podlahy do paneláku. Seshora se to nese dolů více než naopak.
Slyšíš pomalu každý jejích krok? Tak počkej, až zapnou sušičku prádla a pračku. To teprve bude randál.
Taky to tak máme, absolutně to nesnáším. Slyšíme sousedy a oni nás, my máme malé děti, takže je někdy fakt lituju. Naštěstí to jsou teda fajn lidi, ale soukromí je v paneláku sprostý slovo. Kdyby ten byt byl náš, první na co by se šetřilo, by bylo kompletní důkladné odhlučnění podlah a hlavních dveří.
Já to slýchávala přes stoupačky
v kuchyni…jako kdybych tam seděla s nimi.
Já teda hlasy neslyším, jen někdy pračku nebo psy. A když sousedi měli malý dítě, tak občas řvalo v noci, ale nic hroznýho, teď povyrostlo a vůbec o něm nevím.
Slyšíme pod námi i nad námi. Zespodu největší nepříjemnost dělá, když nahlas pustí hudbu. To je opruz. A nad námi nechápu jak fungují, běžně tam lítají a šíleně dupou děcka o půlnoci. To se třesou zdi.
V paneláku je to úplně normální. A jo, můžou slyšet i tebe.
To je normální. Bydlím v novostavbě typu panelák a taky slyším lidi nad námi. Hlavně to cupitání jejich psa.
Lidi pod námi neslyším, a sem tam něco zaschlechnu v koupelně, ale jsem si jistá, že to není nikdo pod nebo nad námi, ale někdo “vedle”.
A sousedka pod námi slyší 5 letého syna. On totiž nikdy nechodí, jen běhá. Izolaci máme, ale i tak to duní. ![]()
Bydleli jsme v paneláku jako malí, ale často jsme odjížděli k prarodičům na vesnici nebo na chalupu…už bych se do bytu nikdy nechtěla vrátit, jsme v přízemním domě a máme klid ![]()