Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Přeji všem krásný den..Chci se zeptat jestli nemáte někdo zkušenosti s tím,že se neustále mimi škrábe do nosu..Chápu,že když se mu chce spát tak si mne očíčka,ale nechápu,že kdykoliv v den(po spánku i před,při hraní)se škrábe do nosu,mne si nos..je pak celý doškrábaný a to i přesto,že nehty stříhám snad co 3 dny..Začínám uvažovat nad tím jestli nemá nějakou alergii nebo ho tam něco lochtá..nevím..
Při dýchání mi ale nepřijde,že by měl problém…a to ani při kojení nebo tak..
Nevim, kolik je prckovi, ale moje dcerka to taky delala.. skrabance do krve, ted uz to nedela ![]()
syn má skoro 5m a taky je na nose furt poškrábanej. Nehty mu stříhám tak 2-3× týdně, občas se mi povede mu je i zapilovat
ale stejně má pořád šrámy jak Joffrey ![]()
Příspěvek upraven 01.11.11 v 09:51
A jak je starý? Malý miminka tohle dělají a je to normální, malej měl taky vždcky šrám přes ceký obličej a vypadal jak týranej
![]()
Je to normální jsou děi, které se škrábou po celé hlavičce do roku, neboj alergie to nebude. ![]()
Děkuji za příspěvky..no mě už začalo napadat jestli třeba něco v tom nosánku nemá..Nikimu je 7 měsíců..
Ketysha píše:
Děkuji za příspěvky..no mě už začalo napadat jestli třeba něco v tom nosánku nemá..Nikimu je 7 měsíců..
Neboj buď v klidu, jestli nepšíká, nebo mu neteče rýma tak alergie to nebude, ono to škrábání přejde, až bude větší. ![]()
Dobry den, mam doma mesicniho chlapecka a dnes jsem ho pri prevlikani nechtene rypla do hlavicky(a to si nehty striham na minimalni delku). Krev mu netece, ale jak ma jemnou kuzicku, je ztrhnuta a rypanec je viditelny. Dost me to trapi a chtela bych vedet, zda se mu tam nemuze dostat nejaka infekce a zda jsem mu nijak neublizila
. Neni to ale nijak velky rypanec a neplakal, jen zkratka a bez slzicek, ale presto jde videt. A jeste jeden dotaz mam.Uz treti den nechce v noci usnout, pres den spinka, ale jak prijde posledni prebalovani a kojeni pred pulnoci, nechce potom zabrat.Mava v postylce rucickama, vyplivuje porad dudlik a kouka, ale nebreci. Co to muze byt? Dekuji P. S. Je to moje prvni miminko
@Arianit píše:
Dobry den, mam doma mesicniho chlapecka a dnes jsem ho pri prevlikani nechtene rypla do hlavicky(a to si nehty striham na minimalni delku). Krev mu netece, ale jak ma jemnou kuzicku, je ztrhnuta a rypanec je viditelny. Dost me to trapi a chtela bych vedet, zda se mu tam nemuze dostat nejaka infekce a zda jsem mu nijak neublizila. Neni to ale nijak velky rypanec a neplakal, jen zkratka a bez slzicek, ale presto jde videt. A jeste jeden dotaz mam.Uz treti den nechce v noci usnout, pres den spinka, ale jak prijde posledni prebalovani a kojeni pred pulnoci, nechce potom zabrat.Mava v postylce rucickama, vyplivuje porad dudlik a kouka, ale nebreci. Co to muze byt? Dekuji P. S. Je to moje prvni miminko
Rýpanec přežije, pokud by to bylo do krve, potřela bych to peroxidem. Oni se ti prcci rychle hojí. Mě se před dvěma dny poškrábal sám tak, že jsem podezřívala i chudáka kocoura, jestli v tom nemá drápy. Dneska už malý na té tváři skoro nic nemá.
Pokud nechce spát v noci, může být přetažený. Co ho zkusit nakrmit a dát spinkat dřív?