Poslali byste dítě do školy?

40
11.1.26 22:41

Poslali by jste dítě do školy?

Zdravím všechny je večer a mně to furt šrotuje v hlavě. Mám 4 děti dcera (3r) a syn (5r) přinesli ze školky( chodí do společné třídy) nějakou střevní virozu dceři se projevila ve čt a synovi v sobotu. Já a manžel jsme to měli během soboty asi taky ale v nějaké lehčí formě potom nejmladší dcera (3m) plně kojená se zdá taky ok ještě právě s nejstarším 7letým synem a já stále přemýšlím jestli ho poslat zítra do školy nebo ne. Školu máme 10 minut autem do baráku a jsme teď oba doma (manžel na homeoffice), takže není problém pro něj kdykoliv okamžitě zajet, ale tíží mě představa, že se mu tam předvšema udělá takhle zle a jestli je to fér vůči ostatním kvůli nákaze. Nadruhou stranu musela bych ho nechat doma aspoň tak další tři dny abych si byla jistá, že je ok a to je dost dohánění a když jsem mu to navrhla říkal, že vhce jít do školy a já se mu nedivím co tady doma s nemocnými sourozenci :nevim: Dali by jste ho zítra do školy nebo omluvili? Samozřejmě za předpokladu, že bude ráno úplně ok. Vše doma pečlivě dezunfikuji, ale zachod a pokoj mají děti společný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Zuzulezabka
11.1.26 22:44

Nechala, o nic nejde, když jsi doma s miminkem a máte to celá rodina.

• Citovat
  • Upravit
5065
11.1.26 22:48

Jako máma už velkých dětí (13, 16) nechávám vyhodnocení zdravotního stavu na nich. Takže, pokud by nezavolal, by šel :wink: 👍

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.1.26 22:51

Tak jestli mu nic není tak bych poslala. To neni pravidlo, ze to musí dostat vsichni. Jestli bude rano ok, tak by sel. Jako proč bys ho omluvila? Ze mas strach ze dostane střevní virózu? I když je zdravý a nic mu není?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
11.1.26 22:58

@TerezaVoříšková u dětí to mělo hodně rychlý nástup a taky jak už jsem psala kvůli diskomfortu co může nastat, když se mu takhle zle udělá ve třídě a v neposlední řadě z nějaké férovosti vůči ostatním. Nadruhou stranu dcera je teď nemocná dost často a kdybych ho měla vždy nechat doma je to blbost, ale tahle chřipka je zrovna fakt nepřijemná..právě jak píši dost se to ve mně pere. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.1.26 23:02
@Fialka 24 píše: Více

Ja mam deti 3 a nikdy me nenapadlo nechávat jednoho doma, kdyz treba dva byli nemocní. Ale zvaž sama podle toho jak mu bude rano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9913
11.1.26 23:14

Pokud mu nic není, tak bych do školy poslala. Ale taky se může stát, že rozhodování vyřeší aktuální obrat zdravotního stavu a bude doma muset zůstat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
613
11.1.26 23:19

Poučila bych ho, aby jakmile by mu bylo trochu šoufl, ať to okamžitě nahlásí paní učitelce. Byla jsem letos ve stejné situaci se stejně starým synem a od školkáče to nakonec nechytl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
11.1.26 23:31

@Ani123200 To jsem udělala 👍

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
11.1.26 23:31

Tři dny bych ho nechala doma. Není potřeba to donést do školy. Evidentně to je infekční dost, tak měj ohled na ostatní rodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66452
12.1.26 05:45

Tady ty střevní virózy jsou hodně nakažlivé. Pokud jste se vystřídali už všichni, nechala bych ho doma. Jednak kvůli tomu, že to muže přijít fakt náhle a bude super pro učitele a třídu to uklízet( a stává se to) a hlavně kvůli ostatním. Běžně virózy bych neřešila, ale u zrovna tohoto, když jsi doma, bych byla ohleduplna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85845
12.1.26 06:08

A ja bych poslala. U nas neni pravidlem, ze se nakazime vsichni, vetsinou to 1-2 cleny vynecha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41898
12.1.26 06:13

@Fialka 24 u nás to projelo všechny, tyto střevní bývají dost nakažlivé. A ten nástup je fakt rychlej, běla bych strach, že syn nestihne doběhnout na záchod :think: plus samozřejmě toto roznést po třídě fakt nechceš, hlavně za situace, kdy z něj vypadne, že to měla ségra, brácha, mamka a tatka a on šel stejně do školy :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37273
12.1.26 06:26

Ja mam tri deti a doma zůstává jen ten, kdo je fakt nemocny, zbytek jde do skoly a skolky. Nebudu omlouvat vsechny, jen pro jistotu. Nejstarsi treba vetsinou od malých ani nic nechytne. Komu neni blbě se pak doma stejně nudí a dělá blbiny a ruší ty, kterým blbě je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15846
12.1.26 06:50

Poslala bych ho do školy, když mu nic není. V naší rodině, rozhodně neplatí, že všichni musí onemocnět stejnou nemocí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí