Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
syna poslední 2 týdny bolí břicho kolem pupíku, většinou ráno, je takový bledý a bez nálady, někdy bolí chvíli, někdy hodinu, pak to přejde a je v pohodě. Průjem a ni zvracení není. Před pár lety jsme tojiž řešili, prošli jsme kolečkem sono, krev a vše v pořádku, jen ulinky v břiše. Může to mít s tím souvislost? K doktorce určitě zajdem jen mě zajímá, jestli se to někomu taky děje. Syn je alergik, má polyvalentní alergii. A je pohodář, stres nebo obavu ze školy nemá.
Díky za případné reakce ![]()
@llucika píše: Více
už tady podobné dotazy byly a lékař odpovídal, že žádná nemoc nebolí pouze v určitou dobu, tak nevím, nebolí ho to, než se vykadí?
a pohodář, nepohodář, stres ze školy může mít, bolí ho to i o víkendu?
Normální to není, určitě jít k dr., vzít krev, udělat sono. Sledujte, jestli mu je špatně po konzumaci mléka, může za tím být intolerance laktózy. Vysaďte na 3 týdny mléčné výrobky s laktózou, kupte mu mléko i sýry bez laktózy a sledujte, jestli se zlepší. Syna bolelo břicho právě kvůli tomuto, průjmy neměl.
@stinga píše: Více
@stinga
jj právě ho to bolí i o víkendu. Je fakt že dnes byl na velké ale pak ho břicho pořád bolelo.
@Veveří
syn, jogurty ani mléko nejí, max. termix. Hodně jí tvrdé sýry.
@llucika můj taky od miminka nechtěl mléko a jogurty, podvědomě se jim vyhýbal. Teď v 17 honí bílkoviny kvůli sportu a zařadil mléko, tvarohy, jogurty a dělá mu to blbě. Dává si už jenom mléko bez laktózy a eidam, po kterém mu ale bývá někdy těžko. Dcera má ještě těžší intoleranci, protože trpí průjmy. Řeší to tak, že si bere enzym laktáza v tabletách. Zkuste vysadit i sýry úplně nebo kup jen ty bez laktózy a sleduj to. V tvrdé syru je laktózy málo a i to málo může vadit. Ale k dr. běžte určitě.
Nehty si kouše? Nebo cucá prsty ze zlozvyku? Bolest břicha kolem pupku může být u infekce roupem (svědění konečníku nemusí být), nevyhýbá se ani větším dětem ani dospělým.
@llucika ještě to uvedu do kontextu. Kdyz synovi bylo špatně, bolesti břicha atd. doktorka mu vzala krev, poslala ho na sono, udělala stěr na parazity. Pak i gastroskopie, ster z žaludku na helicobacter. Všechno negativní. Pak jsme teprve měli vysadit laktózu. Syn měl zdravotní problémy přes půl roku.
@Veveří děkuji, takové trápení to chce asi čas než se na to přijde, tak uvidíme jestli se něco objeví. Já už jsem z toho celke nervozní a čekám kdy přijde, mami mě bolí břicho. Vždy takové věci prožívám víc než ty děti
![]()