Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte, potřebovala bych prosím poradit. S dcerou jsme jeli na pohotovost s bolesti břicha na prave straně. Bolest ji vystrelovala do zad a trisel. Nakonec vše dopadlo v pořádku i ultrazvuk, ale zarazila nás jedna věc. Při poslech se ji doktor najednou zeptal jestli se ji dobre dýchá. V tu chvíli mě nenapadlo se zeptat co je za problém nebo co se děje. Až jsme jeli domu tak mě to začalo vrtat hlavou. Setkali jste se s tím nedko? Nevím jestli mám jit ted za praktickou a nějak to řešit nebo to mám nechat být? Žádný problémy s dýcháním nemá kašel nic. Byla jen nachlazena trochu. My jsme týden před tím měli s manželem covid, ale dcera ho neměla(měla ho 2 měsíce před nama, ale byli jsme na testech a nic). Nesetkali jste se s tím někdo nebo nevíte co by to mohlo být? Moc dekuji ![]()
Je to běžná otázka…je součástí vyšetření…kolikrát když se lékaři nezeptaji tak se totiž pacient zapomene zmínit že se třeba občas zadycha apod. To neznamená že něco slyšel..počítám že jste dostali zprávu. v té zprávě bude napsáno co slyšel při poslechu dýchání..např dýchání čisté
Tak ted jste mě uklidnila. Nás se prave na ti nikdo neptal tak mě to hnedka vystrasilo. Moc dekuju