Neštovice šílený průběh 2,5 roku

76
8.7.22 15:44

Neštovice šílený průběh 2,5 roku

Dobrý den, prosim o zkušenosti. Nejmladší syn chytil od prostředního neštovice. Je mi u 2,5 roku, ale průběh má šílený. Je osypany úplně všude, záda jeden velký slitý flek, pupínků snad milion po celém těle. Vysévají se od neděle od večera, tedy dnes pátý den. Prosím, čím mazat aby neměl jizvy hlavně v obličeji? Jak dlouho může trvat léčba? Kdo má zkušenosti, zahoji se to než následků? Je mi ho hrozně líto. Do toho teploty a nechutenství. Ještě to nechytil nejstarší syn (9 let), takže vyhlídky na léto prima.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anais Brno
8.7.22 15:57

Běžte k doktorovi, ať vám dají antivirotika. Klidně zavolej na pohotovost, ať vám poslou e recept. Infekčního ho nikam nevod.
To je teda nálož…

• Citovat
  • Upravit
1462
8.7.22 15:58

Volala bych Dr a poslala foto, tohle uz neni sranda, tohle nevypada jako bezny prubeh nestovic… drzim palce at je synovi lepe a nema nasledky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
484
8.7.22 15:58

Imazol krempasta a az se slouply strupy, tak na nejvetsi diry jsem davala hemagel. Nasledky jeste hodnotit nemuzu, je moc brzo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LP4
1357
8.7.22 15:59

@Vend taky bych nekam zaslala fotku co mas delat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
8.7.22 16:02

Doktorce to posílám každý den…Radila Uriage gel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LP4
1357
8.7.22 16:05

Aha a co to zkusit zaslat na detske do nemocnice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1498
8.7.22 16:06

Homeo rhus toxicendrom, omývat několikrát denně hypermanganem( voda jen do růžová) a po vysušení namazat imazolem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
8.7.22 16:11
@Vend píše:
Doktorce to posílám každý den…Radila Uriage gel…

Co to je za pediatru??? Pokud máte nejde v dosahu dětskou nemocnici, zavolej na infekční, tohle je opravdu už na léčbu.
Syn měl sice slabý průběh, ale začaly se mu dělat pupínky na sliznicích, v puse, na víčku oka, hned jsme nasadili antivirotika.

• Citovat
  • Upravit
21593
8.7.22 16:20

To teda je masakr. To jsem si myslela, ze muj 2,5 lety toho mel hodne, ale kam se hrabe na tve dite.

Mojemu malemu se spatne hojily pupinky pod plenkou a kolem pusinky. Oboji bylo z duvodu vlhkosti. Na puse to bylo kvuli dudanu, ktery jsme mu povolili na noc, protoze jak mu nebylo dobre, tak se chudak budil a pobrekaval, dudan to castecne poresil. No a plenka je jasna.

Jizvy na tvari nema zadne, coz me prijemne prekvapilo a na zadecku mel jeste nekolik tydnu zurive rude fleky, ale zacina to take miznout.

Antivirotika jsou dobry napad a nam poradila pediatra gencianku a mela jsem pocit, ze opravdu i zabira. Maly byl fialovy od hlavy az k pate, na ktere mel hned nekolik nestovic. V puse taky, na ocnich viccich a na penisu jakbysmet. Proste nebylo misto, ktere by bylo usetreno vysevu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
8.7.22 16:22
@Anais Brno píše:
Co to je za pediatru??? Pokud máte nejde v dosahu dětskou nemocnici, zavolej na infekční, tohle je opravdu už na léčbu.
Syn měl sice slabý průběh, ale začaly se mu dělat pupínky na sliznicích, v puse, na víčku oka, hned jsme nasadili antivirotika.

fakt? Muj taky a nenasadili jsme nic, samo to odeznelo. Dcera to mela taky v puse a na ocnich viccich a taky bez problemu? To jsem netusila, ze to bylo na lecbu antivirotiky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1567
8.7.22 16:23

Syn měl taky těžký průběh (hlavně tedy na hlavě, v očích), volala jsem si na infekční odd. dětské nemocnice, po popisu jsme hned měli dojet, syn dostal antivirotika a antibiotika, naštěstí umí polykat tablety, tak jsme mohli domů, jinak by si ho tam nechali na kapačky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9758
8.7.22 16:28

Chuděra maličkej :(
Dcera to měla podobně - podobný věk, neštovice úplně všude (včetně pusy a intimních míst), čtyřicítky horečky. Používali jsme Virasooth gel, rychlokoupele v slabém hypermanganu. Celé léto pak chránit před sluníčkem - kombinace stín, 50+ krém a dlouhé rukávy.
Trvalejší následky naštěstí žádné, zůstaly jí asi 2 jizvičky na neviditelných místech. Jen tedy měla celou zimu dost naprd imunitu, ale ono se to potkalo s nástupem do školky, takže těžko říct, jestli za to mohly neštovice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
8.7.22 16:38

@warita to bylo první co mi pediatra řekla, že pokud se mu to objeví u oka nebo na sliznicích, tak jí máme zavolat o léky.

• Citovat
  • Upravit
21593
8.7.22 16:44
@Anais Brno píše:
@warita to bylo první co mi pediatra řekla, že pokud se mu to objeví u oka nebo na sliznicích, tak jí máme zavolat o léky.

mne nerekla nic. A ja netusila. Ani leky mi sama od sebe nedoporucila. Ohledne toho oka jsem ji vlastne volala, protoze jsem chtela vedet, zda ty leky na nestovice muzu aplikovat na ocni vicko a rekla mi, ze muzu a nic jineho k tomu nedodala.

Ted jsem teda trochu nastvana.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+