Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahoj holky..tak i ja jsem se dockala posledniho mesice tehotenstvi…nemam to sice ted jeste presne.. termin mam kolem 20.kvetna, ale i tak si rikam ze „jeste mesic“
jelikoz jsu cele tehotenstvi doma, tak uz opravdu nevim co delat. zacatky apod nebyl problem nekam vyrazit-bavit se o sto šest
i v pulce vse bez problemu. ale ted-uz mi to leze na mozek. ano vikendy neresim-to s pritelem vzdy nekam vyrazime-ted jsme dodelali byt, tak jsme meli vikendy zaplneny…ale pres ten tyden-katastrofa…vsichni jsou v praci, nebo ve skole, pritel je v praci vzdy az do vecera-ne pravidelne-na obed chodi domu-takze dopoledne mam program…ale odpoledne uz nevim, co delat
nejvic me dojimaji rady typu-tak jdi ven-no jo-ale s kym?kamaradky mam, jsu spolecenska-ale jak jsem psala-uz bud maji nejaky program,nebo jsou v praci apod…to vecne cekani na pritele uz me nebavi…mam pocit ze se to tahne a ze budu tehotna navzdycky
tehotenstvi si uzivam,ale ted uz se nemuzu dockat az bude Nikoušek na svete a budu mit konecne program,udelam si system apod..ano bude to „makačka“ ale po techto mesicih „nudy“ se nemuzu dockat…ano tehotenstvi neni nemoc-clovek se muze bavit normalne porad
taky jsem se bavila..ale i kdyz nekam jdem,a vsichni kolem se posilnuji alkoholem apod-tak sedet a koukat jak trsaji na smouliky
me nebavi-bavilo by me,kdybych byla ve stejnym opojení jako oni.snad nektera chape
je mi 22 a oprabvu uz nevim, co delat
a kdyz se mi nekdo snazi pomoct-pr.pritel-at nesedim doma a nekam jdu
PRES DEN-asi samotna
tak me to roczili
tak ja uz nevim
neni mi pomoci
tak jsem se vypsala..a zaroven-co delate vy? jaky mate plany?.....jeste podotykam-ted jsem se prestehovala z rodne vesnicky-od rodicu a dlouholetych kamaradu-do bytu ve meste, kde bydli pritel,tak je celkem tezky navstivit treba moji mamku a tak-tim si nestezuju,bydlime sami, coz je super
a jsme stastni..no ale snad nektera vi, o cem tu celou dobu pisu
![]()
Já už mám sice ten svůj poslední měsíc nějakou dobu za sebou, ale pamatuju si ho dobře
Rodila jsem v létě, takže krom pravidelných kontrol v porodnici jsem seděla nebo ležela u klimatizace, spala, koukala na všechny možné i nemožné filmy a nebo si nechala masírovat nohy
Neboj, ten poslední měsíc uteče jako voda a pak už nebudeš mít starosti, co s volným časem ![]()
ja mam prvni termin za tyden a ikdyz se fyzickycitim fajn,tak psychika uz nic moc… Nejak to na me pada a pripada mi to nekonecny… A ted prave cekam v porodnici na kontrole a je to tak na pul dne,tak se dneska rozhodne nudit nebudu
Přesně takhle jsem to měla já
. Hrozná nuda, den jeden jako druhej a ještě jsem trochu přenášela, takže opravdu luxus
. Úplně tě chápu, že se v devátém měsíci nebavíš jako dřív. Ono s tím pupendem a porodem na spadnutí to moc nejde
. A přesně jak píšeš - někam jít a koukat se, jak ostatní pijou a baví se, to je na prd. Čím byli ostatní veselejší (díky alkoholu), tím já byla skleslejší a otrávenější.
Nakonec jsem se posledních pár týdnů zabavila hraním počítačových her, no. A nějak jsem to přežila. Teď mám doma dvouměsíční šídlo a zatím jsem se ještě od porodu nevyspala a rozhodně se nenudím
. Užij si těch pár posledních bezdětných dnů ![]()
Ahoj, tak já do posledního měsíce slavnostně vstupuji zrovna dnes. Právě jsem 36t. Tu nudu jsem pociťovala teda už taky dřív, jelikož jsem taky doma a právě, že už jsem nevěděla co dělat (hlavně přes zimu), tak jsem začala chodit sem na e-mimi
. Jak je člověk furt doma sám a nemá s kým pokecat, tak aspoň takto virtuálně. Jinak já tak nějak po troškách pozvolna připravuju něco na mimi. Každej týden něco zařídím, ale toho času je fakt hodně.. Až mě štve, že ho potom prosedím u PC. Teď, co odešla zima, tak je to lepší, dá se jít ven, máme zahradu. Ale zase s tím pupíkem…
Jsem jak důchodce, furt hekám při předklonech, vstáváních a tak..
Já mám termín 9.5., ale klidně bych i přenášela, není kam spěchat.. Je mi příjemný, jak se mi malej mele v bříšku.. Že ho mám tak blizoučko.. ![]()
Ahoj,
já jsem ten poslední měsíc spala,spala,spala,flákala se,nic se mi nechtělo,koukala na filmy,věčně přerovnávala věcičky pro mrňouska,četla si o porodu,o víkendech jsme chodívali na procházky,výlety (ale to jsme chodili vždycky
.Semtam jsem zašla do obchoďáku kouknout udělat si radost věcičkou pro prcka a úplně ke konci (přenášela jsem) jsem chodívala už jen do poraden a s mužem na nákupy - samozřejmně tahal on)…na víc jsem se necítila,byla jsem jako tank a vše mě bolelo.To jsem byla ale flákač ![]()
Neměla bys chuť zajít si třeba na masáž, na kosmetiku, ke kadeřnici, na pedikůru? Nebo si vzít pěknou knížku a jít si sednout do cukrárny nebo do kavárny? Stahni si nějaký pěkný film (nebo víc), půjč si v knihovně pár knížek (osobně jsem hrozný knihomol, ale při dětech už není čas).
Jinak gratuluju k pěknému termínu - mám jednoho synka 10.května a jednoho 22.května.
Příspěvek upraven 10.04.12 v 10:22
Já vyprala a vyžehlila výbavičku asi 10× - z nudy. Už jsem nevěděla co…
Ahoj, taky máme před sebou poslední měsíc (36+4 TT). Nějak mi na všechnmo docházejí síly … chtěla jsem přeuklízet byt, ale teď se raději válím v postely nebo na gauči.
Taky poslouchá, že bychse mohla projít venku, ale sotva vyjdu z domu tak se musím vracet na záchod .. takže nějaká delší procházka je prostě nemožná. ![]()
Dopoledně jsou všichni v práci a nebo nemají čas, odpoledne je to, ale lepší to se těším na mužíka a klidně si vyslechno všechno co zažil dokonce i to co by mně normálně nezajímalo
.
Taky občas koukám dopoledne na MTV na pořad „16 a těhotná“ u toho se tak pobavím jak nikdy ![]()
Chtěla bych se zeptat, jak to máte s nočním spaním? Já už nevím jak si lehnout pořád se otáčím jako káča na kolotoči a nejhorší je, že pořád vzdychám (takové to uf) ![]()
uf znám..
. Já spím teda v noci výborně co jsem těhotná. Před těhotenstvím jsem mela sem tam problémy se spánkem a co jsem těhotná, tak spím jak dudek. Akorát se budím, když se otáčím, jelikož to je přece jen zátěž na pánev ten balonek a taky mě řezává v podbříšku (asi střeva, nevim). Ale jak se otočím, tak se opět propadám..
To s tím manželem mám taky, pořád se ptám co v práci, hlavně ať mluvíme.. ![]()
@jájaana píše:
uf znám... Já spím teda v noci výborně co jsem těhotná. Před těhotenstvím jsem mela sem tam problémy se spánkem a co jsem těhotná, tak spím jak dudek. Akorát se budím, když se otáčím, jelikož to je přece jen zátěž na pánev ten balonek a taky mě řezává v podbříšku (asi střeva, nevim). Ale jak se otočím, tak se opět propadám..
To s tím manželem mám taky, pořád se ptám co v práci, hlavně ať mluvíme..
Taky znám
mluvím i s naší fenečkou, někdy si připadám jako blázen
, ale co už říkám si, že lepší něco než nic
. A ty noci, no brzy nás čeká ještě větší záhul
. Ale mohli by vymyslet nějaké postele pro těhotné (nejlépe, aby ty postele sami otáčeli těhulku a aby byla uprostřed matrace jamka nabříško prospáčky na bříšku) ![]()
Jamka by byla dobrá.. Já si říkám, že to bříško by už nemuselo víc růst, ne? Jsem těhotná poprvý, tak nevím.. Říkám si ještě tak 14 dní výkrm a pak už by to růst nemuselo..
Ale asi jsem naivní, že?
no počítám, že bříško přestane růst datem porodu
, ale taky si říkám, že by to mohlo zastavit a nejen kvůli spání, ale taky kvůli oblečení odmítám si koupit další bundu ![]()
Tak to já doufám v oteplení, jinak už kabát nezapnu.. asi. Jestli teda nepřesane růst to bříško..
Ale jak tak vidím předpověď, tak se oteplí asi někdy v době, kdy budu rodit.. ![]()