Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, jsem cca 3 týdny po OVU a nedostala jsem MS. Příteli při vyšetření (4 dny po našem snažení) zjistili ureoplasmu a já šla taky na stěry a mě zjistili ureoplasmu + chlamidie trachomatis (prvotní výskyt). Chtěla bych se zeptat, jestli s tímto má některá z vás zkušennost. Zítra jdu na gyndu a jsem zvědavá.. Doktor na URO mi nedal léky pro případné těhotenství.
Díky za případné odpovědi… ![]()
Příspěvek upraven 10.04.12 v 17:23
@Ginuš píše:
Ahoj holky, jsem cca 3 týdny po OVU a nedostala jsem MS. Přítelovi při vyšetření (4 dny po našem snažení) zjistili ureoplasmu a já šla taky na stěry a mě zjistili ureoplasmu + chlamidie trachomatis (prvotní výskyt). Chtěla bych se zeptat, jestli s tímto má některá z vás zkušennost. Zítra jdu na gyndu a jsem zvědavá.. Doktor na URO mi nedal léky pro případné těhotenství.
Díky za případné odpovědi…
A jsi určitě těhotná? Já se totiž divím, že jste přes tyto potvory počali. Ureoplasma způsobuje dočasnou neschopnost otěhotnět ve většině případů nebo pak různá rizika během těhotenství…např. zápal plodových obalů. Když se to pak přeléčí ATB v pozdějším stádiu těhotenství, tak je to v pohodě.
Ještě mi příjde divný, že tvému přítelovi nenašli i chlamýdie, když je máš ty. Jestli to byl stěr z uretry, tak se nemusely zachytit, proto je negativní, ale pravděpodobně je má taky.
Bubu25 mě právě gyndařka řekla, že je to velký problém a že chlamýdie se nedají v těhu léčit. Zítra k ní jdu ve 14 hod ode dneška jsem na neschopence protože jsem o mimi přišla před cca rokem a půl a bojim se co mi řekne
. Jedna holka řikala, že jí kvůli tomu poslali na potrat, takže se bojim šíleně
. Děkuji za dobrou zprávu
Anonymní - ano jsem určitě těhotná a přítel je nemá z toho důvodu, že od listopadu jsem nebrala antikoncepci a sex byl pouze s kondomem. Přítel byl na testech 2×, 1× u doktorky která mu řekla, že je to ok a na to konto jsme si řekli super budem se snažit o mimi a spali jsme spolu 3× a on byl na druhých testech a po nechráněnym styku mu bylo oznámeno, že má ureoplasmu ( zdřejmě z důvodu kondomu nemá chlamýdie) já mam v testech napsáno chlamýdie prvotní výskyt, takže jsem je zdřejmě do listopadu neměla ( v době kdy jsem brala ještě antokoncepci a nepoužívali jsme kondom).
Poprvé jsem také otěhotněla hned
Byla bych raději, kdybych teď těhu nebyla ale na testu mam // a zpoždění MS, píchání v podbříšku, citlivá prsa, nevolnost ![]()
Tak já nevim… Dají se chlamýdie léčit v těhu? Gynekoložka min týden když se to provalilo v testech řekla, že se to léčí pouze tetracyklinem a ten se v těhu nesmí
@Ginuš píše:
Anonymní - ano jsem určitě těhotná a přítel je nemá z toho důvodu, že od listopadu jsem nebrala antikoncepci a sex byl pouze s kondomem. Přítel byl na testech 2×, 1× u doktorky která mu řekla, že je to ok a na to konto jsme si řekli super budem se snažit o mimi a spali jsme spolu 3× a on byl na druhých testech a po nechráněnym styku mu bylo oznámeno, že má ureoplasmu ( zdřejmě z důvodu kondomu nemá chlamýdie) já mam v testech napsáno chlamýdie prvotní výskyt, takže jsem je zdřejmě do listopadu neměla ( v době kdy jsem brala ještě antokoncepci a nepoužívali jsme kondom).
Poprvé jsem také otěhotněla hnedByla bych raději, kdybych teď těhu nebyla ale na testu mam // a zpoždění MS, píchání v podbříšku, citlivá prsa, nevolnost
Tak já nevim… Dají se chlamýdie léčit v těhu? Gynekoložka min týden když se to provalilo v testech řekla, že se to léčí pouze tetracyklinem a ten se v těhu nesmí
No i ureoplasma a chlamýdie se léčí tetracyklinem. Jsou to bakterie, které jsou si podobné. Možná ti dají jiná ATB, ale tam bude nižší riziko, že zaberou.
Když to tak čtu, tak možná jsi tu ureoplasmu měla delší dobu, že jsi přišla o mimčo dříve.
Já měla ureoplasmu 1,5 roku a vůbec jsem o tom nevěděla. Akorát se mi vracela mykóza a tím pádem mi udělali testy na ureoplasmu a byla pozitivní. Chytla jsem jí od přítele. Ten byl v šoku, protože žádné příznaky neměl.
Uvidíš co ti řekně doktorka..nebo tě prostě nechá jen tak?
Při prvním potratu jsem ureoplasmu asi neměla. Dělali testy plodu a nic se nenašlo a to by tam asi bylo poznat. Já právě neměla žádné příznaky, ale přítel ano. Uvidim co mi poví zítra na gyndě. Už přes týden skoro nespim. Doufam, že mě jen tak nenechá, bohužel jsem si na netu přečetla co chlamýdie a ureoplasma dokážou ![]()
Já jsem zase četla, že ureoplasma zas taková hrůza není a jsou hodně častý. Samozřejmě, že můžou způsobit nějaký komplikace, ale když se koukneš kolem sebe tak skoro každá těhotná něco má co může způsobit potrat - myomy, vcestná placenta, zkracování čípku, cysty, špatná imunitní reakce a nevim co všechno. O chlamýdiích jsem taky tady na miminu četla, že je ženský měly a porodily. Mě před 3 rokama našli streptokoka B a ureaplasma, dostala jsem antibiotika a už mě nikdo nekontroloval teď jsem těhotná a zase mě nikdo nekontroloval tak na to radši nemyslim.
@Ginuš píše:
Při prvním potratu jsem ureoplasmu asi neměla. Dělali testy plodu a nic se nenašlo a to by tam asi bylo poznat. Já právě neměla žádné příznaky, ale přítel ano. Uvidim co mi poví zítra na gyndě. Už přes týden skoro nespim. Doufam, že mě jen tak nenechá, bohužel jsem si na netu přečetla co chlamýdie a ureoplasma dokážou
Jo chlamýdie a ureoplasma jsou svinstvo. Většinou ani člověk neví, že je má.
Já myslím, že z plodu se to nepozná. Četla jsem diskuzi, kde jedna ženská potratila asi 3krát a nikdy nic nenašli, a pak ji doktor z CARu nechal udělat testy na ureoplasmu a byla pozitivní.
Budu ti držet palce, ať to dobře dopadne. Doktorka určitě něco vymyslí. Ono se to možná dá léčit ATB ve vyšším stádiu těhotenství. Já fakt nevím. ![]()
Tak jsem o trochu chytřejší - ureoplasma by se měla poznat z cytologie a tu jsem v září měla ok, takže první potrat nebyl kvůli ureoplasmě. U doktorky dneska hrůza. Na ultrazvuku je něco vidět, ale pokud to bylo mimi, tak už neni
(na UTZ byl nějaký nález, buď cysta a nebo po mimču) a proto je ještě pořád šance mimoděložního, protože vyšetření hodně bolelo. Nabrali mi krev a čekam do zítra na HCG. ![]()
@Ginuš píše:
Tak jsem o trochu chytřejší - ureoplasma by se měla poznat z cytologie a tu jsem v září měla ok, takže první potrat nebyl kvůli ureoplasmě. U doktorky dneska hrůza. Na ultrazvuku je něco vidět, ale pokud to bylo mimi, tak už neni(na UTZ byl nějaký nález, buď cysta a nebo po mimču) a proto je ještě pořád šance mimoděložního, protože vyšetření hodně bolelo. Nabrali mi krev a čekam do zítra na HCG.
Tak to je mi líto. Taky jsem měla dvakrát potrat a podezření na mimoděložní, nakonec z toho byl myom prorostlý dovnitř do dělohy.
Parketka díky… Tak já už chci aby to bylo za mnou, vyléčila jsem se a pak se začnem snažit.. To mě drží nad vodou
@Ginuš píše:
Parketka díky… Tak já už chci aby to bylo za mnou, vyléčila jsem se a pak se začnem snažit.. To mě drží nad vodou
To víš, že jo. Dneska už ta medicína umí divy. Já už to tady někde psala, ale loni na začátku léta mi doktor řekl, že nebudu mít děti ať si nedělám naděje. Dneska jsem v 17+2 a čekáme holčičku.
To je dobře. Moc Ti to přeji.. Prostě jen musíme doufat a bojovat a nevzdávat se ![]()
Přesně tak nevzdávat se, ale zase to uplně netlačit. Tak ti přeju ať se taky brzy dočkáš ![]()
Ginuš..to je mi líto, jak dnes dopadl UTZ.
Jak píše parketka, tak určitě se dočkáš prcka. ![]()