Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
NE.,,Chtěl bych vidět jediného člověka, který v tom co se děje venku pošle dobrovolně svoje dítě někam na tábor mezi cizí děti a lidi.,, (cituji z Lidovek, ale souhlasím)
Ano, pošlu děti o prázdninách na tábor - stejně, jako je pošlu v září do školy.
Nemáme rozhodně v úmyslu zůstat nadosmrti v izolaci kvůli viru, který už tady bude navždycky.
Ja ano. Zrovna nedavno jsem platila. Jde teda o primestsky tabor, ale i kdyby byl i s prespanim, dítě by jelo. Půjde do školky, kde bude jednou týdně i spát, půjde na kroužek, ven normálně chodíme, hraje si tam s ostatními detmi… tábor je uplne to stejné, jen místo mě je tam jako dozor nějaká jiná osoba.
Dcera má jet poslední týden v srpnu. Zatím nic neruším a uvidíme.
@Lenka002 píše:
NE.,,Chtěl bych vidět jediného člověka, který v tom co se děje venku pošle dobrovolně svoje dítě někam na tábor mezi cizí děti a lidi.,, (cituji z Lidovek, ale souhlasím)
a pošleš děti v září do školy?
Já mám malé děti, takže na tábor ještě nepojedou. Starší možná pojede v srpnu na soustředění s kroužkem, jen na 4 dny to mají. Ale zatím se nerozhodla jestli chce jet, zatím nikde sama nebyla. Ale pokud bude chtít tak jí pustím.
Ano. Jede na prelomu cervence srpna, pokud se do te doby nejak situace zasadne nezhorsi
@Lenka002 píše:
A co se venku děje? V celém našem kraji je momentálně asi 30 nakažených a z toho je více než polovina v hodně vzdáleném okresu. Momentálně je to dost podobné riziko, jako že mi někde chytí třeba tuberkolózu (lidí s prokázanou TBC je v našem kraji aktuálně prý kolem 20).
A kde by jako ty děti jinak celé léto byly? Dovolenou mám 4 týdny, chlap také a chceme být spolu. Takže ano sice primestak, ale 3 turnusy, 2× inline a 1× cyklo.
@Lenka002 ano, pošlu. Těší se a nevidím důvod ho neposlat.
Stějně tak bych poslala do školy, kdyby se učilo normálně. V současných podmínkách tak, jak to má být, tak ho nechám doma.
@Lenka002 píše:
tak my už minulý týden tábor zaplatili, stejně jako známí okolo, takže nás bude celkem dost
jako narvaní ve třídách je ok, ale venku v lese, je to špatně? ![]()
Příspěvek upraven 14.05.20 v 13:25
Určitě, modlila jsem se, aby tábory nezrušili. Fakt není v mých silách mít celé léto homeoffice a asi by to ani neprošlo.
@Lenka002 píše:
Můžeš vysvětlit, co tak strašného se venku děje?
Jinak, samozřejmě, že pošlu. Už teď se nemůžou dočkat, až tahle nesmyslná hysterie skončí a ony budou moct zase normálně žít. Alespoň že už začaly kroužky. Zavřít děti doma, zakázat jim kamarády, záliby, jakýkoliv sociální kontakt je to nejhorší, co vláda udělala
@Lenka002 píše:
Pořádáme tábor a zrovna začátkem týdne jsme posílali mail, jak to rodiče vidí… během 30 minut se vrátilo asi 20 odpovědí, že určitě ano a jedna, že ne. To jen k tvému výplodu.
Ano, pojede na tábor. Jsou to lidé, kteří se navzájem znají, tábor je v lese mimo okolní svět. Takže buď si to roznesou mezi sebou nebo taky ne.
Na tábor, kde se sjíždějí děti, které se neznají, tam bych dítě neposlala.
Příspěvek upraven 14.05.20 v 13:27