Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, nepracuje tu někdo na poště?
Když pošlu z pošty v Praze z jedné čtvrti do druhé (řekněme z Dejvic do Letňan)
obyčejné psaní do schránky, a odnesu psaní přímo na poštu a zaplatím (kolem druhé hodiny odpoledne), myslíte, žedruhý den dopoledne by to mohli dostat? Fyzicky by to psaní šlo jen pár kilometrů v rámci Prahy…
Zapomněla jsem se zeptat na poště. Expresní doručení jsem si teda nepřiplácela, je to dopis do schránky.
Jinak, když jsem to posílala dnes odpoledne kolem druhé, tak když ne zítra, tak pozítří by to mělo přijít určitě, že? Když jsou všední dny…
Ono je asi fuk, jak je to daleko, ze zkušenosti vím, že kolikrát doručí dřív dopis z druhého konce republiky, než v rámci jednoho města
ale v pátek by to být mohlo.
@Niemeyer nepočítal bych s tím. Podívej se na net, jaké tam mají lhůty. A vůbec neřeš, že je to jen kousek vedle. Jede to přes svoz, třídění a rozvoz stejně jako ostatní dopisy.
@Niemeyer píše:
Ahoj, nepracuje tu někdo na poště?
Když pošlu z pošty v Praze z jedné čtvrti do druhé (řekněme z Dejvic do Letňan)
obyčejné psaní do schránky, a odnesu psaní přímo na poštu a zaplatím (kolem druhé hodiny odpoledne), myslíte, žedruhý den dopoledne by to mohli dostat? Fyzicky by to psaní šlo jen pár kilometrů v rámci Prahy…Zapomněla jsem se zeptat na poště. Expresní doručení jsem si teda nepřiplácela, je to dopis do schránky.
Jinak, když jsem to posílala dnes odpoledne kolem druhé, tak když ne zítra, tak pozítří by to mělo přijít určitě, že? Když jsou všední dny…
obyčejné psaní má na doručení tuším týden a co jsem tak četla, dodržují to ![]()
@Niemeyer Posilala jsem prihlasku na SS v ramci jednoho mesta v pondeli. Ve ctvrtek to posta dorucila ![]()
To psaní nejdřív putuje do třídírny, až pak se zas vrací na jinou poštu a tam se to roznese. Pokud to mělo být ve stejném městě, tak si to doruč sám. Je úplně jedno, jestli to psaní posíláš sousedovi, stejně půjde do třídírny. ![]()
V pondělí jsem podávala obyčejný dopis na přepážce, hned druhý den přišel.
Tak v rámci Prahy máš podle mě nejrychlejší to tam dovézt sama
. Taky jsem jela z Nuslí do Dejvic hodit dopis do schránky. Bylo to rychlejší než vystát frontu na poště
.
@Niemeyer podej to rovnou v Malešicích a třeba to dojde.
ne je to loterie, jak se trefis do svozu, třídění atd. Do pátku by to mohli doručit. Ale zase jsou dovolené atd.
@Niemeyer ona je fuk ta vzdálenost. Poslala jsem dopis před svátky,400 km daleko, druhý den doručen
Tak na poště docela málo lidí, služby a otevřeno bylo, tak uvidíme. Na poště žádné fronty, lidi jsou pryč..tak by to mohlo do pátku snad dojít:) Vánoční blázinec je za náma. Myslím, že nejhorší to bylo v prosinci. Tak uvidíme, s tou třídírnou mě to ale překvapilo. Jsem nějak myslea, že tam mají rovnou kolonky Praha 1, 2, 6… a do těch to hází a ostatní že jde teda do třídění.
Tak uvidíme.
Ale je fakt že záleží jak se člověk trefí do svozů. Kdybych přišla dnes brzy ráno tak je možné, že by to zítra už mohlo dojít, ale když jsem přišla po poledni, tak to tam možná ještě leží a třídit to budou teprve zítra.
Ale kdy jsou svozy, to fakt nevím. Předpokládám, že někdy dopoledne. A že je každý den jen jeden rozvoz… no uvidíme.
@Blankaspl píše:
Taky záleží, jak se doručuje. U nás jen ob den…
Všude je to obden. Každy den je pouze pošta D+1, důchody a balíky.