Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím,
dnes jsem ve schránce našla výzvu k vyzvednutí zásilky ze soudu adresovanou bývalému nájemci.
Kontaktovala jsem i majitele bytu, zda na něho nemá kontakt, bohužel.
Co byste dělali na mém místě? Mám to zanést zpátky na poštu?
Děkuji za odpovědi.
Hodila bych to do koše. Pokud by ti pak do schránky hodili i ten dopis, tak ten bych odnesla na poštu. Ale stejně to je k ničemu. Považuje se to za doručené.
Pokud je to ten typ, ze to po urcite dobe hpdi do schranky, tak vzadu byva moznost,.ze se osoba odstehovala. Zaškrtnout a odnest na postu.
A jeste at si majitel overi, zda tam nájemník stale nema trvale bydliste, at ti tam jednou netuka exekutor.
@JancaS84 píše: Více
Ne! V žádném případě neházet do koše! Odnést na poštu a žádat o odeslání zpět s nápisem, že na uvedené adrese dotyčný nebydlí. Ano, bude se to považovat za doručené, ale zároveň bude úřad vědět, že tam adresát není. Je to celkem důležité pro případnou exekuci.
@100100 píše: Více
Ahoj,
já věřím v sílu Facebooku, takže bych zkusila najít adresáta na FB a dala i výzvu na město, kde bydlíš (FB stránky města) a když nic, tak bych odnesla na pobočku pošty… ![]()
@Jaňouchová nepřišel dopis, ale výzva. Hodila bych ji do kose
@chs.jasmin píše: Více
Proč? Proč se kvůli neschopnosti a lenosti druhého připravovat o čas?
@Lama Lama píše: Více
Ty to klidně dělej, ale neraď to druhým. Byty pronajímám už dlouho, s tímhle mám bohužel zkušeností víc než dost. Včetně toho, že mi pak doma zvonili vymahači, policie a exekutor.
@100100 píše: Více
Jako, že majitel bytu nemá telefon na bývalého nájemníka?
Podobná upozornění a dopisy býv. nájemníkům házím hned u schránek do bedny na letáky, všechno ostatní je házení perel sviním, jelikož zodpovědná osoba si doručování pošty včas okaučuje a ta zbylá lůza, té není pomoci, ti to do toho koše hodí hned, jak jim něco přijde tak i tak.
@Menton píše: Více
a proč by měl mít (i kdyby měl)a vůbec se s tím nějak více zabývat?
Není to jeho problém ani trochu.
Pokud jsme vedeli, od koho ta posta prisla, zavolali jsme tam, ze dotycny uz na adrese nebydli. Nejakou dobu nam chodily dopisy od veritelu, exekutoru predeslych majitelu.
@Menton 🤷♀️ 🤷♀️
Napsal mi, že nemá. Podle stavu bytu a toho, co jsem tady našla, to nebyl zrovna asi úplně nejlepší nájemník.