Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Prosím o zkušenosti zvažuji koupi postele 180×80,tento rozměr z důvodu menšího pokoje. vydrží do dospělosti? manžel má 180cm a já 170cm. děkuji
@paja206 Ai je to o zvyku - tak jak někdo spí na 1,5 lůžku. Ale zdá se mi to teda málo na výšku
KDyž si vezmu, že mám 170 a mlátím se v posteli 200. Myslím, že to stačit nebude.
Příspěvek upraven 14.10.14 v 22:43
Taky záleží, jestli má čela. Lidi jsou schopní spát na čemkoliv a někdo spí celý život s nohama čouhajícíma z postele.
A máte holku nebo kluka? U kluka je přece jen větší pravděpodobnost, že bude vyšší…
180cm na délku je málo, zvlášť, když má muž taky 180cm. Máte holku, nebo kluka? Jestli kluka, tak ten těch 180cm, může mít ve 14-ti letech. Vem si, že kdyby měl hlavu jen 5cm od čela postele, už by mu čouhaly nohy. 80cm na šířku je v pohodě, na to se dá zvyknout.
Mne to pripada kratke a nakonec i uzke. Koupili jsme holce dvoumetrovou a sirokou 90. Ale zas kdyz neni misto…
Máme holku. teď zařizujeme pokoj a řešíme rozmístění nábytku
Šířku bych neřešila, ale ta délka je málo, vem si že hlavu nemáš hned u čela postele, ale níž, tak o 10 CM určitě takže to je hodně krátký zvlášť když nevíš jak vyroste, je to zbytečně krátký.
Šířka je dostačující, máme manželskou 200×160 a těch 80 není takový problém, ale ta délka… Přesně jak je psáno, nikdo nespí úplně u čela a je zde reálná možnost, že když se natáhne, bude čouhat. Těch 200 na délku je dle mého standard u lidí do cca 180cm, prostě vždy kolem 20cm navíc než je délka. Např. manžel má 185cm a postel musíme mít bez čela, to už by prostě nešlo.
Ne, na délku je to málo. Na šířku si zvykneš, ale délku to chce 2m.
Můj názor - na délku i šířku malé
ale jak psaly holky, na šířku se asi dá zvyknout.
@avm3 píše:
@paja206 Ai je to o zvyku - tak jak někdo spí na 1,5 lůžku. Ale zdá se mi to teda málo na výškuKDyž si vezmu, že mám 170 a mlátím se v posteli 200. Myslím, že to stačit nebude.
jejda, já mám postel 180×200 a taky mi nestačí ![]()
Tak si to vyzkousej, jak se ti tam se 170 cm lezi. Mne by to se 163 nestacilo. Sirkove zas az takovy problem ne, leta jsme s muzem spali na 140. My ted taktez z velikostnich duvodu porizujeme dceri postel 160×70, ted ma 2,5 roku a pocitam s tim, ze za par let bude muset byt vetsi, jenomze to uz budou zcela jine podminky a ten pokoj se bude hodne prekopavat do studentske verze, ted v te batoleci a predskolni bych tam dvoumetrovku proste nenarvala.
@ugluk Přesně tak, zkus si to. Přestava, že mám 5cm rezervu nad hlavou a do noh, je děsná.
Taky budeme kupovat 160×70 a časem klasiku 200×90.
Jaký máte v té mísnosti problém? Dneska se dají sehnat i kvalitní rozkládací křesla.