Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den, v pátek ráno jsem měla pohlavní styk. Beru pravidelně antikoncepci, bohužel jsem měla pak cely den střevní virozu, vzala jsem si Postinor v 19:45 večer, další tabletu dnes ráno v 7:45. Zítra mám jít na oslavu. Má alkohol vliv na účinek Postinoru? Děkuji za informaci.
Příspěvek upraven 22.08.14 v 09:33
@Teinka1 Nejsem lékárník, ale já osobně bych alkohol neřešila. Spíše bych moc nepila kvůli těm střevním potížím, ať nesedím na WC do pondělka.
![]()
Taky me to zarazilo, po strevnich potizich hned alkohol. No ucinek muze bejt oslabenej, ja bych to nepokousela.
No pravě dneska je mi už uplně dobře, ja si myslim, že by to oslabovat snad nemělo, nikde nic o tom není a když jsou to hormony a na hormonalni antikoncepci se taky pít může..
Ale je to docela zahul, hormony, alkohol, popr. koureni. Ale to je kazdyho vec. ![]()
Ahoj, pokud tomu rozumím dobře, tak styk byl ve čtvrtek ráno, celý čtvrtek jsi měla střevní virózu a večer a dnes ráno sis vzala tabletu. Pokud Ti můžu dobře poradit (jsem magistra farmacie), tak bych se na oslavě alkoholu vyvarovala. Na tvém místě bych i počítala s tím, že vstřebávání Postinoru mohlo být virózou ovlivněno, trávící trakt dostal dost zabrat…Zvlášť, pokud jsi večer ještě zvracela. V tomto případě bych trávící trakt alkoholem opravdu nezatěžovala ![]()
Postinor jsem si vzala a potom jsem už průjem ani zvracení neměla.
Alkohol bych neresila. Asi jsem to nepochopila s tou antikoncepci, beres ji pravidelne a jeste jsi to posichrovala postinorem?
@Pudloslava píše:
Alkohol bych neresila. Asi jsem to nepochopila s tou antikoncepci, beres ji pravidelne a jeste jsi to posichrovala postinorem?
Ano, protože HA pilulku jsem si vzala chvili po styku, ale bohužel jsem za cca hodinu a půl dostala silny průjem, proto jsem si vzala další pilulku HA, myslela jsem si, že to byl jen jednorazovy průjem..bohužel tu jsem vyzvracela.. tak jsem si raději vzala Postinor. Pilulky HA beru pravidelně cca 5let
@Teinka1 to by ti ucinkovalo, z jedny vynechani nehori
ale jistota je jistota, ze jo ![]()
Dobrý den, potřebovala bych poradit..V pátek jsem měla nechráněný pohlavní styk a dnes po 37 hodinách jsem si dala Postinor, je neděle a chtěla bych vedet jestli mužů v pátek pít alkohol. Děkuji za odpověď
Prosím co udela tabletka s tehotnou v 5-6 mesici tehu?